לענ"ד לכאורה יש סתירה בדין דרבנן שרוה"פ נקטו להחמיר, ולא נשאו ונתנו פנים אל פנים, האם אזלינן בתר רובא להחמיר, ורק בשעה"ד יש להקל, או שזה בגדר סד"ר לקולא.מי שיש לו עוד "סתירות" נשמח שיעלה
@יעקבי הביא לך באיזה מקום את דברי היביע אומר נראה לי ח"ד.
לענ"ד לכאורה יש סתירה בדין דרבנן שרוה"פ נקטו להחמיר, ולא נשאו ונתנו פנים אל פנים, האם אזלינן בתר רובא להחמיר, ורק בשעה"ד יש להקל, או שזה בגדר סד"ר לקולא.מי שיש לו עוד "סתירות" נשמח שיעלה
אתה רציני!?
זה כל הדיון שקבלת תורתו בתורת וודאי זה רק "להקל" ולא "להחמיר"!!!
אתה מפליג לנושאים אחרים שבאמת יש לדון בהם, ואולי תפתח אשכול חדש.ולכן הבאתי
שהחיד"א גופיה כותב אף בדברים שהשו"ע היקל, אעפ"כ החמיר כרמ"א שאסר
והוא המקור של הרב "ישיב משה", שציטטת, וא"כ ראינו מהמקור- דאין זה נכון, כי אף שמרן היקל, אעפ"כ נטו הרבה פעמים מדברי מרן וחששו לאוסרים
דעל כרחך- דהכלל של הרב ישיב משה, שתלה זאת בחיד"א, בחיד"א גופיה רואים דלא ככוותיה
דנו על זה כבר, אולי יש לך את הקישור לשם?לענ"ד לכאורה יש סתירה בדין דרבנן שרוה"פ נקטו להחמיר, ולא נשאו ונתנו פנים אל פנים, האם אזלינן בתר רובא להחמיר, ורק בשעה"ד יש להקל, או שזה בגדר סד"ר לקולא.
@יעקבי הביא לך באיזה מקום את דברי היביע אומר נראה לי ח"ד.
אז תסביר לנו יותר מה כוונתך, כי באמת לא הצלחתי להבין אותך.זה מה שאני מנסה להסביר לך כבר חצי שעה ויותר,
תקרא מה הוא כותב שם ותבין.
אתה מצטט את הרב שלך, לא כמו שהוא רצה שתבין אותו.
והסתירה נתיישבה בטוב טעם שיש חילוק בין להקל ללהחמיר, כמו שכתב מרן זצוק"ל להדיא.1. האם קבלת הוראות מרן בתורת ודאי או בתורת ספק - ברור. סתירה בין יבי"א ח"ט חאו"ח ס' קח או ה לבין ח"י חיו"ד סי' מג אות ב (יש"כ להרב @כאחד העם).
אני גם מחכה...השניה - מהי? ומקורות בבקשה?
אה, אז השניה איננה סתירה אלא יישוב. והמקור לחילוק זה היכן?כמו שכתב מרן זצוק"ל להדיא.
וזה מסתדר להדיא שפסק "לחומרא" שיש לנו דין רהר"ב בזמן הזה.
וכמו ששלחתי לפני, שכל היכא שפסק "לחומרא" הוי מחמת ספק.
שדרוג!?
זה דברים מפורשים ביביע אומר!!
- תפסיקו לבלבל את השכל ו"להמציא" סתירות בדברי מרן הגרע"י זצוק"ל שהדברים ברורים כשמש בצהריים!!
הצג קובץ מצורף 7927הצג קובץ מצורף 7928
אז תסביר לנו יותר מה כוונתך, כי באמת לא הצלחתי להבין אותך.
תקרא ד"ה "ואולם".הרב עובדיה ביבי"א ח"ט כותב שקבלנו הו' מרן בין להקל ובין להחמיר,
ואפי' נגד אלף פוסקים.
וקבלתו היא קבלה גמורה בתורת ודאי.
ואפילו המחמיר אינו רשאי להחמיר נגד מרן אלא רק לעצמו (וכ"ש ואצ"ל שהמיקל אינו רשאי להקל נגד מרן),
"והנוטה מדבריו אפילו מקולא לחומרא, כאילו הוא נוטה מדברי תורה ומזלזל בכבוד רבותיו".
אז מאיפה בא לעולם הכלל החדש, שרק בלהקל קבלנו בתורת ודאי, אבל לא בלהחמיר ?
על מה הרב כותב את ההערה לחלק בין קולא לחומרא? אפשר את צילום העמוד המלא?
הרב אור יעקב,תקרא ד"ה "ואולם".
הצג קובץ מצורף 7932
אני מנסה להסביר לך שאתה מתבלבל בין "קבלת הוראות מרן" שזה ברור שזה וודאי ואין לנו להקל כלל אפי' שפסק לחומרא.הרב אור יעקב,
אני לא יכול להתמודד עם כל מה שכתבו התלמידים והמשפחה,
לכן כתבתי לך מעיקרא, אני רוצה מקורות!
אני מכיר את הלך הרוח של מה שיוצא מבית תלמידי ומשפ' הרב,
יבי"א כתוב מפורש ואין צורך להתווכח עם עברית פשוטה. ע"ש ותרווה נחת (או לא).
הוא דן שם בדברי המערכת שבת אי עבדינן ס"ס שהספק נגד מרן.על מה הרב כותב את ההערה לחלק בין קולא לחומרא? אפשר את צילום העמוד המלא?
ע"ז הביא לך 2 מקומות שמרן הגרע"י כתב להדיא ש"קבלת" הוראות מרן היא מספק.אני מנסה להסביר לך שאתה מתבלבל בין "קבלת הוראות מרן" שזה ברור שזה וודאי ואין לנו להקל כלל אפי' שפסק לחומרא.
- לבין זה שמרן פסק "מחמת ספק" היכא שפסק לחומרא. (ולכן עבדינן ס"ס)
הוא דן שם בדברי המערכת שבת אי עבדינן ס"ס שהספק נגד מרן.
אכן, כיון שההערה היא מכת"י של מרן זצ"ל בהערות על ספר מערכת שבת, ואת ההערה הזו הוא לא הכניס לדפוס, איתרע מילתא ונראה שלא רצה לסמוך ע"ז בבירור להלכה.הרב אור יעקב,
אני לא יכול להתמודד עם כל מה שכתבו התלמידים והמשפחה,
לכן כתבתי לך מעיקרא, אני רוצה מקורות!
אני מכיר את הלך הרוח של מה שיוצא מבית תלמידי ומשפ' הרב,
יבי"א כתוב מפורש ואין צורך להתווכח עם עברית פשוטה. ע"ש ותרווה נחת (או שלא).