כנראה הבנת הנקרא לא הצד החזק שלך. לא נורא
כל המשפחות שהזכרת למעט כהן זנגי, את כולם אני מכיר אישית ... שימשתי אצלם ... קרוב משפחה של חלקם הגדול ...
תכתוב עוד מאה שמות בלי קשר ... אתה יכול לעבור על דפי זהב ולהביא עוד כמה שמות ...
הרב צדקה - חכם יהודה וחכם משה אני מכיר והכרתי שנים עד היום ... אני בשיעורים של חכם משה ביום חמישי בלילה בביתו ...
הרב שרבני - חכם יהושע וכל משפחתו הענפה אני קשור למשפחה חזק וקרוב ...
הרב שבתי אטון וחכם בן ציון כיום - קשור בקשר חזק.
הרב מונסה - הייתי עימו המון בבית הוראה באהב"ש.
חכם שלום - מרן פאר הדור קשור משפחתי לנכדיו.
הרב יהודה מועלם - היה סנדק לבני .. כל בניו ונכדיו קשורים אלי מאוד.
בן סניור - פחות ...
הרב יעקב סופר מרן מלכא - מורי ורבי כל היום אני מסיע אותו לאור הצפון כל בוקר ולישיבתו.
הרב דוד עטיה ובנו חכם יהודה עטיה מהר נוף אני קשור אליהן למעלה מ 25 שנה
הרב זעפרני ובניו ונכדיו - כולם היו עימי ושימשתי עימם אצל רבותינו.
הרב מרדכי אליהו ???
שאתה מזכיר את זה שאריה דרעי עשה אותו מרן, אז יבוא ויאמרו שגפני עשה את רב פלוני מרן.
אם אתה מדבר על הפסיקה ההלכתית, זה נטו מרן זצ"ל שזכה שרבבות לומדים בתורתו והולכים לאורו, ואין היום פוסק שכ"כ רבים הולכים לפי פסיקותיו. ואידך זיל גמור.
לא כיוונתי לאף אחד. זו פרשנות שלך. ובכל מקרה אני לא מדבר על הרב עצמו שפסק (ושוב לא מרן הגרב"צ אלא כל אחד אחר שלא יהיה) הוא כשהוא פוסק - יכול להיות שהוא פוסק מבחינתו לעם שלם, אבל מעשית אחרי הכל עובדתית זה לא נכון. מעבר לכך שגם אם הרב ענק בתורה ובירא"ש זה לא אומר מאומה על מספר ההולכים אחריו.
אדגיש כי אינני בא לנקוט כאן עמדה לשום צד,
אבל אנסה לעזור ולעשות סדר, ואולי קצת ליישב את הדעות השונות כאן, בבחינת אלו ואלו וכו':
כמדומני שאף אחד בשרשור כאן לא חולק על כך שמרן הגר"ע גדול מרבן שמו, ורומם וקומם את יהדות ספרד לאין ערוך, ופסקיו התקבלו בחלקים רבים מאוד מבני עדות המזרח, ומסתמא הוא הפוסק המשפיע ביותר בדורות האחרונים.
אלא, שדרכו בהלכה הייתה חידוש, ושונה ממה שהיה מקובל לכל הפחות בעשרות [ויש שיאמרו במאות] השנים שלפניו, ואם כי רב גובריה והייתה לו סייעתא דשמיא מופלגת [ואולי גם עניינים נוספים שהוזכרו לעיל] שהתקבלו פסקיו בקרב ההמון, מ"מ ישנו חלק חשוב בקרב יהדות ספרד שלא קיבלוהו כפוסק אחרון ומכריע, כפי שנתקבל מרן השו"ע שבכל תפוצות ספרד עשרות אחרונים הזכירו את הכלל שקיבלנו הוראות מרן.
ואם כי יש בדורנו מספר רבנים חשובים שסבורים שכן קיבלו עליהם בני ספרד את מרן הגר"ע כמו שקיבלו עליהם את מרן השו"ע, מ"מ המציאות היא שלא כדבריהם, וישנם קבוצות גדולות וחשובות שאף שהם סבורים שכוחו רב ועצום, ומכבדים אותו במאוד מאוד [ויש אף שבפניו נהגו כפסקיו למרות שלא סברו בהם כמותו - כידוע ממרן האורל"צ לגבי תפילין דר"ת, ויש שאף שחלקו עליו בהלכה, מ"מ לא פירסמו את שיטתם ברבים בכדי לא לגרע מכבודו - כידוע למשל ממרן חכם שלום זצ"ל שנטה קו מפסקיו ברוב ההלכות, ומ"מ לא הדגיש את מנהגיו ופסקיו החולקים על מרן הגר"ע], אולם מ"מ לא קיבלו את פסקיו ודרכו בהלכה, וממשיכים לנהוג ברוב ההלכות לכה"פ כמנהגם מימים ימימה.
ואינני בא חלילה לזלזל בקבוצה כזו או אחרת, אולם ברור שרוב מוחלט מהמשפחות השורשיות והותיקות בירושלים לא פסקו כמרן הגר"ע, אע"פ שכיבדוהו עד למאוד.
וזוהי כוונת הרב
@ידידיה שמנה כמה מהמשפחות החשובות שבירושלים.
ואף אני אמנה כמה רבנים מאלו שנשמתם בג"מ, ולא מהחיים עימנו היום בכדי לא לעורר חלילה מדנים ומחלוקות מיותרות, שאף שכיבדו והעריכו בצורה יוצאת מן הכלל את מרן הגר"ע, מ"מ חלקו על דרכו ההלכתית ופסקו כמנהגים הישנים.
ולדוגמא אמנה את השמות דלהלן, ואין מוקדם ומאוחר בתורה:
הרב יהודה צדקה
הרב יהודה מועלם
הרב בן ציון אבא שאול
הרב יוסף שרבאני
הרב שאול שרבאני
הרב שבתי אטון
הרב שלום כהן
הרב מרדכי אליהו
הרב עזרא עטיה [למרות שגיבה את מרן הגר"ע, מ"מ ברור שבמשפחתו נהגו כמנהג הישן, ורבי דוד עטיה שליט"א יוכיח]
הרב יעקב עדס [אביו של רבי יהודה עדס]
הרב יוסף עדס
הרב שלום לופס
הרב שלום מזרחי
הרב שמעון בעדני
הרב אליעזר בן דוד
ועוד רבים עד מאוד שאין כאן המקום לפורטם
ואף שחלקם לא היו מוכרים כפוסקים, מ"מ עצם זה שלא הלכו בדרכו של מרן הגר"ע, מוכיחה שלא קיבלוהו עליהם כמו שקיבלו הוראות מרן השו"ע
ועל כל הנ"ל יש להוסיף את חכמי מרוקו וחכמי תימן ועוד שגם חלקו על מרן הגר"ע
ושוב - אין זה סתירה להערכתם הרבה והעצומה לגדלותו, שקידתו בתורה, חידושיו הכבירים, זיכוי הרבים לאין שיעור, הקמת וזקיפת הדור ועוד, אולם אין הערכה זו מחייבת לקבל את פסקיו נגד המנהגים ודרכי הפסיקה הקדומים