להחזיר עטרה ליושנה - לקבל שבת בהדלקה

לא בדקתי בספרי הלכה ברורה מה המצב,
אבל בספרי הרב יצחק יוסף, אתה יכול למצוא את אותו הקטע כפול שבע פעמים וכדו', בעשרות נושאים.
לדוגמא - בענין זה חזר לפחות י"ב פעמים, ומתוכם 6 פעמים בספריו, והשאר בהסכמות ובקבצים תורניים.
עריכה: גם כאן ניתן לראות, לפחות 5 פעמים בספריו.

אתה יכול לראות גם בספריו של מרן זצוק"ל הרבה הלכות שחוזרם או משלשם.

לא הבנתי אם יש בכך בעיה כל שהיא.
באותה כמות בה הרי"צ חוזר על דבריו? העתקות עמודים שלמים מספר לספר, עוד פעם ועוד פעם?

הגרע"י לא חוזר אף פעם על אותו דבר פעמיים
מה שעשה הוא שלמד הענין מחדש וג"כ כתבו מחדש ולא שהעתיק קטעים שלמים מילה במילה (עם הטעויות כתיב) ושיבץ גם במקומות בלי קשר

לדוגמא תראה בקובץ של הרב יוסף פרץ - יש שם דרשה מתוקה מדבש מהגאון ר' גד יזדי שביאר שם מה היה מנהגו של הגרע"י בזה

כך שמי שאומר שהעתיק וכפל דברים - אינו אלא טועה

ומה שאין כן בדברי הילקו"י שרובו (מעל חציו ודאי) העתקות, אם מאביו, אם מאחרים (בלי רשות ואכ"מ) - ובסוף גם מדנפשיה (מכח האנרציה)

הילקוט יוסף זה סט מכובד מאוד - אבל אולי של 15 ספרים בסה"כ לכל היותר (ואם נמחוק גם את הדברים הלא נכונים הכתובים שם התוצאה תהיה .....)

לדוגמא תראה בקובץ של הרב יוסף פרץ - יש שם דרשה מתוקה מדבש מהגאון ר' גד יזדי שביאר שם מה היה מנהגו של הגרע"י בזה
מעניין לראותה,
כי לפי המוכר לי, ישנם מקומות שהרב זיע"א חוזר על תשובות שלימות (לעיתים מציין זאת ולעיתים לא).

אם תוכל להעלותה אשמח.

באוצר החכמה נקרא "וקנה לך חבר" הרב יוסף פרץ - עמ' שצט - 396

אין לי אוצה"ח נגיש

[כן אמר לי גם בע"פ - כידוע שעד היום הוא האחראי על הכת"י של מרן, שיש ענינים שכותב עליהם עשרות פעמים וכל פעם מחדש פתח הכל והוסיף הרבה , ואמר שמזהה לפי סוג הדף והדיו מאיזה שנים אלו ומאיזה שנה]

לדוגמא בענין מוליד ריח בשבת:
ביבי"א כנראה בח"ו יש תשובה
ובח"ט בהערות לאורל"צ
ובח"י בהערות לרב פעלים
ובהליכו"ע על הבא"ח שם באורך
ובחזו"ע כמובן
ובלוית חן
ואולי גם במאור ישראל - לא זוכר
ולא ראי זה כראי זה ובכל מקום יש הוספות ושינויים וכו'
ומי שאומר שחוזר על הדברים - צריך דחוף משקפיים ל"עיניו שבראשו"

אתה יכול לראות גם בספריו של מרן זצוק"ל הרבה הלכות שחוזרם או משלשם.
לא הבנתי אם יש בכך בעיה כל שהיא.

הלכות?

רק על ההשמצה אודות הגר"ש טולדנו ש"בדה בדברים מלבו" הוא חזר ששה פעמים בספריו.

ראשי תחתית