נוריאל עזרא
חבר חדש
דברי בוז גם לאדם שאינך מכיר, לא יצילו אותך מלשוה"ר ו/או זלזול בת"ח אחרים שפרסמת, ושבמקום לחזור בך בחרת בדרך זו וחבל.
מי אמר לך מה גדלותו של מרן הגר"מ צדקה שליט"א, יש לך היכרות מי הוא מרן הגר"י עדס שליט"א (דרך אגב כשהוא היה במועצגה"ת החשיבו אותו יותר ממרן הגרד"ל..)לספרדים אין לא את רבי דוב ולא את רבי משה שטרנבוך
לא, ממש לא, אני בחור ישיבה מן השורה ואני כלום לעומת רב קטן בציבור הספרדי, הענין הוא אחד, שאדם גדול כמו רבי דוב זה משהו לא רגיל, כך קיבלתי מהראש ישיבה שלי שהוא למד בסלבודקא עם רבי דוב חברותא, וכבר לפני 6 שנים כשהייתי שיעור א' ישיבה גדולה (בית שמעיה) הוא התבטא על רבי דוב שאין דומה לו, ואז ר' דוב לא היה בכותרות, ומי שקצת יודע עד הפטירה של ר' גרשון עצמה לא חשבו על רבי דוב כאפשרות.דברי בוז גם לאדם שאינך מכיר, לא יצילו אותך מלשוה"ר ו/או זלזול בת"ח אחרים שפרסמת, ושבמקום לחזור בך בחרת בדרך זו וחבל.
הוא שאמרתי, אתה יש לך היכרות כלפיו בדרך זו או אחרת, מנגד אינך מכיר או לא מכיר מספיק ת"ח אחרים. וחבל שכתבת את הדברים.לא, ממש לא, אני בחור ישיבה מן השורה ואני כלום לעומת רב קטן בציבור הספרדי, הענין הוא אחד, שאדם גדול כמו רבי דוב זה משהו לא רגיל, כך קיבלתי מהראש ישיבה שלי שהוא למד בסלבודקא עם רבי דוב חברותא, וכבר לפני 6 שנים כשהייתי שיעור א' ישיבה גדולה (בית שמעיה) הוא התבטא על רבי דוב שאין דומה לו, ואז ר' דוב לא היה בכותרות, ומי שקצת יודע עד הפטירה של ר' גרשון עצמה לא חשבו על רבי דוב כאפשרות.
למה כל דבר זה זלזול, יש מציאות וצריך שגם לנו יהיה מודעות למושגים ולהבדלים, ויהיה לנו כיון נתיב ודרך.
ולגבי מ"ש הרב דמדומי חמה במחילה מכבודו אבל מותר לנו להיות בגדר דעותיהם שונים.
א. קודם כל הא מנ"ל? ב. עצם הידיעה מראה שאתה משוה, כי ההלכה שאומרת לא להשות זה לא להגיד את זה זה גם לא לחשוב את זהאגב כשהוא היה במועצגה"ת החשיבו אותו יותר ממרן הגרד"ל..
לא שמעתי שדיברו על אף ת"ח ספרדי שהוא יודע ר"ש בעוקצין וכל מיני דברים מבהילים, ולכן כתבתי את מה שכתבתי.הוא שאמרתי אתה יש לך היכרות כלפיו בדרך זו או אחרת מנגד אינך מכיר או לא מכיר מספיק ת"ח אחרים. וחבל שכתבת את הדברים. גם בחור ישיבה מהשורה יכול לקבל ביקורת מאברך פשוט כמוני.
אני שמח שאתה מגלה לנו שוב ושוב על סמך מה אתה קובע את הידיעות שלך. ומודה שבעצם אתה לא יודע כי לא שמעת, ושעליו אתה יודע כי כן שמעת. בבקשה אתה רוצה לכתוב לנו חידושי תורה מהרב שנחכים בבקשה, אתה רוצה לספר לנו על סיפורים פלאיים על ידיעותיו שנתחזק אשריך.לא שמעתי שדיברו על אף ת"ח ספרדי שהוא יודע ר"ש בעוקצין וכל מיני דברים מבהילים, ולכן כתבתי את מה שכתבתי.
זה לא אומר שאני לא מעריך ת"ח ספרדים
תבורך על ההבהרה. ובכל זאת נשמח גם להחכים גם מדברי הרב, אנא הבא לנו סיפורים וחידושים שלו אם יש באמתחתך, נשמח לשמוע ותחזקנה ידיך על כך.הרב נוריאל עזרא קיבלתי, לי ברור שלא נתכונתי לזלזול, ואם הייתם מכירים אותי הייתם ודאי מסכימים.
בכל אופן אם היה נשמע מדברי זלזול בת"ח, הריני מכניע ראשי לפני כבוד התורה של כל הת"ח הספרדים שהוזכרו.
אני בהלם....מרב דוב לנדו
הפרסום והערצה אינם כמו של האשכנזים א. האופי הספרדי מצטנע יותר ב. אנו לא יודעים ליחצן..
כל האשכול הזה הוא הלם אחד גדול וטוב לו שלא היה נברא ומשנברא ראוי שנפשפש במעשינו איך הגענו לעת כזאת.אני בהלם....
ר' דוב לנדו ליחצן?
עזוב....
חוסר הבנה מוחלט
אספר סיפור אישי לפני כשבע עשרה שנה עשיתי משמר בבני ברק באחד מבתי הכנסת, בליל שישי. ונשארתי לתפילת נץ, ראיתי יהודי שמגיע מוקדם ומתפלל מילה במילה כמונה מעות בקרן זוית בביכ''נ, לא ראיתי ולא ידעתי מי זה...כל האשכול הזה הוא הלם אחד גדול וטוב לו שלא היה נברא ומשנברא ראוי שנפשפש במעשינו איך הגענו לעת כזאת.
להגנת המצוטט כמדומה שכוונתו שמיחצנים אותו ובגלל זה הוא מוכר אף שהוא כמובן ראוי לכל הגדולה הזו ולא שמיוחצן אף שאינו ראוי או שחלילה שמיחצן עצמו.
כן תספר לי מי בדיוק בציבור האשכנזי משתווה לר' דוב אתה מדבר איתי על הציבור הספרדי הכרה במציאות זה לא נחיתות והכחשה זה לא גאוה.
רק אציין מה שאמר לי אחי שיחי' (שהוא מאד מקורב להגר''מ עורך חלק מכתביו), שהגיע לישיבת פורת יוסף גאולה הגאון ר' בניהו שמואלי תלמיד הגרב''צ א''ש, והעיד שהגרב''צ א''ש היה אומר להם, מי שלמד אצל חכם משה, לא צריך ללמוד אצלי. וד''ב.אולי מן הענין להביא כאן דברי הג"ר יעקב תופיק אביעזרי שליט"א
הצג קובץ מצורף 5409
ויעויין עוד בהספד של הגר"ד כהן שליט"א על הגרב"צ אבא שאול
הצג קובץ מצורף 5410
נו נויש לנו בהחלט גדולים וחכמים עצומים ביותר לא פחות מרב דוב לנדו
הפרסום והערצה אינם כמו של האשכנזים א. האופי הספרדי מצטנע יותר ב. אנו לא יודעים ליחצן כמוהם, לא בטוחים בעוצמה שלנו ג. לא מצליחים להתגבש ולבנות קהילות כמו שלהם (כולם רצים אחריהם להיות זנב ל...)
תגדיר מה אתה מחפש?נו נו
אשמח לדעת עליהם
אל תמנע טוב מבעליו
אני מחפש אחד שיש בו הכל גדול הדורתגדיר מה אתה מחפש?
בקיאות בש''ס
עיון
סברא
היקף
דימוי מילתא למילתא
מקוריות
יכולת השפעה ציבורית
וכן הלאה
בקשתי מפרט למכלול....אני מחפש אחד שיש בו הכל גדול הדור