כהנא דמסייע
חבר בכיר
השאלה האם הוא מנסה ולא מצליח, או שהוא דווקא מעוניין להישאר בפינה, ללמוד לבד ולכתוב ספריםמנסה להבין למה ת''ח גדול ספרדי לא מוכר בכלל,
למה הוא נשאר כאיזה עלום.
לא ידוע.
מה מביא הכרה בציבור הספרדי?
מה חוסם אותו מלהשפיע?
לקחתי כדוגמא
מי שלא נבהל.הניסיון מוכיח שמי שכותב נגד, אדרבא ואדרבא, כולם יזכו להבין באיזה ת"ח מדובר, כאשר הראש"ל נזעק למחות בו...
האמת שאין לי היכרות אישית איתו.השאלה האם הוא מנסה ולא מצליח, שהוא הוא דווקא מעוניין להישאר בפינה, ללמוד לבד ולכתוב ספרים
הכל תלוי במזל אפילו וכו'. אם ירצה ה' יפרוץ החוצה יכירו גם יכירו. בינתיים אפשר להיות @כהנא דמסייע בזה אם תזכירו אותו. הנה נא אנחנו זכינו כעת להכיר כי הזכרת, וב"ה שהזכרת, תבורך.האמת שאין לי היכרות אישית איתו.
אבל שמעתי עליו פעם ראשונה קראתי את הסכמות הרבנים שאינם שגרתיות בכלל.
ראיתי היקפים עצומים
ודעתו לא נשמעת. למרות שספריו כן נמצאים.
אתה יודע מה אולי זה בגלל סגנונו הכבד קצת? אולי.
לא מניח את הדעת
מגלגלין זכות וכו'.הכל תלוי במזל אפילו וכו'. אם ירצה ה' יפרוץ החוצה יכירו גם יכירו. בינתיים אפשר להיות @כהנא דמסייע בזה אם תזכירו אותו. הנה נא אנחנו זכינו כעת להכיר כי הזכרת, תבורך.
אני הבאתי זאת כדוגמא לתופעה, שלענ''ד קיימתהכל תלוי במזל אפילו וכו'. אם ירצה ה' יפרוץ החוצה יכירו גם יכירו. בינתיים אפשר להיות @כהנא דמסייע בזה אם תזכירו אותו. הנה נא אנחנו זכינו כעת להכיר כי הזכרת, וב"ה שהזכרת, תבורך.
חף לגמרי קשה מאד.לכאורה כמעט ואין דור או תחום (זה נכון לכל תחום לב דווקא משרות תורניות) שיכול להיות חף מזה. וה' הטוב יכפר בעד.
בדור הזה לא צריך לדעת גמרא, לא עיון, לא חשבון סוגיא, ולא העמקה בדברי הראשונים. כל זה נגמר.חף לגמרי קשה מאד.
אבל שזה לא יהיה המהלך העיקרי אני חושב שזה מתבקש.
וחייב להעלות למודעות הציבור מבט נכון ומפוכח על גדרי כבוד ת''ח
שהוא בהגדרה ההלכתית
"מי שיודע רוב מקומות התלמוד, ויודע לישא וליתן"
זה המבט ואין בלתו.
כל השאר יח''צ
בנשקיו''ת
מעמד במפלגה
וכל היתר
לא מהוים משקל להאי דינא.
חייב להחדיר את זה היטב לראש של כולנו.
כי דבר הוא.
רק ידיעה בפוסקים
אישתמיט ממר "תורת החילוק"
כשם שהגרש"ז חזר בו מהחרם שרצו להחרימו.מה אתה חושב שכל מה שכותב הרב אלישיב זה הלכה גם לספרדים?
אם היה רואה מה שכתב בילקוטיוסף
מסתמא מרוב הדברים היה חוזר בו.
אתה לא יודע?
למה להזדרז??
ר יצחק ברכה מסתבר.בדור הזה לא צריך לדעת גמרא, לא עיון, לא חשבון סוגיא, ולא העמקה בדברי הראשונים. כל זה נגמר.
רק ידיעה בפוסקים.
ה"י.
הרב אלישיב אמר שלדעתו "אולי" אפשר לברך על הרב פיינשטיין כי הוא יודע להוציא דין מהמגמרא,,,,,,
אמר צריך לדעת להוציאדי מהגמרא
מי יכול כזאת היום?
זולת הגר"ד לנדא הגרמ"מ לובין, ועוד, נער יספרם.
מו"ר מרן הגר"י ברכה מאוד קרוב להגדרה הלזו. ודו"ק
כבר אמרתי נער יספרםר יצחק ברכה מסתבר.
ר אשר וייס
ר שריאל רוזנברג
ר משה שטרנבוך
ועוד
ויש תלמידי חכמים צנועים. ומפרסמין עושי מצוה.כבר אמרתי נער יספרם
הצד השוה שבהם שיודעים ש"ס בעיון, לענות סברא בעומק, לתרץ קו' של רע"א
ואפשר "לדבר איתם בלימוד",
ומסתדרים מצוין בלי מחשבים ובלי תוכנות וד"ל ואכמ"ל וחבל.
שמעתי מאאמו"ר שליט"א הבחנה,בדור הזה לא צריך לדעת גמרא, לא עיון, לא חשבון סוגיא, ולא העמקה בדברי הראשונים. כל זה נגמר.
רק ידיעה בפוסקים.
כשיהיה לך חכם בסדר גודל של רב דוב לנדו או קהילה של תלמידי חכמים בסדר גודל כמו הקהילה של תלמידי חזו''א כולם ירוצו אחריךיש סיפור עתיק ונפוץ על סייעת בגן שהוצע לה להיות גננת ולהגדיל את המשכורת, אך היא סירבה וטענה שנוח לה במקום שלה ללא יותר מידי מחויבויות בסוף יום לטאטא את הגן וללכת הביתה, עד היום היא מחוברת חזק למטאטא.....
כל אחד מאתנו צריך להשתחרר מהמטאטא שלו, אם נחפש ברור שתמצאו אותו דבוק בהרבה מקומות. כך אריה משתחרר מחוט.
השינוי אמור להתחיל, ויותר נכון להמשיך, כל אחד בדרכו ובתוכו להשתחרר מה - " וכי אני יכולה להיות המנהלת של..." "איך אפתח מוסד כזה נוו ב'מת, גדול עלי" "רק האשכנזים מעיזים לקנות דירות כאן, אני אלך לבאר שבע.."
חייבים פשוט לצאת מאזור הנוחות ולהפסיק להתבצר בעמדה הזו ש - מה לעשות, אנחנו אופי אחר (סלחן, אסקופה...) צנועים יותר לא מחפשים יוקרה באו נמשיך להיות הזוטרים שעובדים אצל הבוסים האשכנזים.
אולי יום אחד כך יהיה גדול הדור ספרדי שכולם כולל הליטאים והחסידים ירוצו אחריו (אנו צריכים לדעת לשווק)
להבדיל, אולי יום אחד נקום לבוקר עם ראש ממשלה ספרדי , ושטר עם תמונה של ספרדי, נשמע הזוי!