בקיאות ועיון בכל התורהבקשתי מפרט למכלול....
בקיאות ועיון בכל התורהבקשתי מפרט למכלול....
לדעתי יש לפחות ברוב התורה. אני מכיר כמה - לא הרבה אבל כמה בודדים.בקיאות ועיון בכל התורה
תן שםלדעתי יש לפחות ברוב התורה. אני מכיר כמה - לא הרבה אבל כמה בודדים.
בציבור הספרדי הם צנועים מאד...
אין להם מספיק ביטוי
כי הציבור מחפש בנשקי''ם...
או מפורסמים...
וכו'. ואכמ''ל
צריך לשאול אותם אם חפצים בפרסום...תן שם
טוב אוקיי!צריך לשאול אותם אם חפצים בפרסום...
נ.ב מסתבר גם שזה לא יגיד לך הרבה, כי אתה לא מכיר...
על מי אתה שואל על ת"ח מפורסמים עלומי שם מבוגרים צעירים אלה שעזבו אותנו בשנים האחרונות או בשנה הזאת או דווקא כאלה שחיים עמנו היום.תן שם
קיבלתיעל מי אתה שואל על ת"ח מפורסמים עלומי שם מבוגרים צעירים אלה שעזבו אותנו בשנים האחרונות או בשנה הזאת או דווקא כאלה שחיים עמנו היום.
הנה לאחרונה נפטר עלינו הרב מאיר מאזוז זצוק"ל שהיה יחיד ומיוחד בקיא בעיון בש"ס פוסקים תנ"ך דקדוק תכונה חשבון שירה פיוט סדר הדורות וכו' וכו' ועל הכל עניו ובעל יראת שמיים כנראה מספריו ומשיעוריו וכן העידו עליו גדולים וטובים.
לא הבנתי, ר' ישי טולדנו, ר' אלחנן פרץ, ר' אופיר מלכה, ר' ערן חבה, ר' אייל שמריהו, ר' עובדיה יוסף, ר' דוד בעדני, ועוד רבות רבות.נו נו
אשמח לדעת עליהם
אל תמנע טוב מבעליו
לא הבנתי, ר' ישי טולדנו, ר' אלחנן פרץ, ר' אופיר מלכה, ר' ערן חבה, ר' אייל שמריהו, ר' עובדיה יוסף, ר' דוד בעדני, ועוד רבות רבות.
כל אלו לא מספיק בשבילך גאונים וגדולים, שבקיאים בכל חדרי התורה ישר והפוך?
אליהו אתה לא חושב שהגזמת קצת (הרבה)לא הבנתי, ר' ישי טולדנו, ר' אלחנן פרץ, ר' אופיר מלכה, ר' ערן חבה, ר' אייל שמריהו, ר' עובדיה יוסף, ר' דוד בעדני, ועוד רבות רבות.
כל אלו לא מספיק בשבילך גאונים וגדולים, שבקיאים בכל חדרי התורה ישר והפוך?
ר' ישי טולדנו אכן ידוע בעומק, ושמעתי על הר' דוד בעדני שבקיא בקדשים וטהרות גם כן.אליהו אתה לא חושב שהגזמת קצת (הרבה)
לדעתי אליהו נקבת בשמות של ת''ח חשובים עד מאד, ואף אחד לא מזלזל, אך לא נראה לי שכולם או אפילו רובם עומדים בקריטוריון אותו הציב @בני ברקי הרב סופר למשל בבקיאות בהשוואה לר' חיים הייתי שומע, אך אולם למרות שהם ת''ח גדולים אך בהיקף בזבחים וקדשים כמו נשים נזיקין ואו''ח בעיון עם התוס' ולדמות מילתא למילתא לא נראה לי שזה דומה.אתה לצערי או ספרדי תמים, או טיפש, או בני ברקי מצומצם.
מבלי להזכיר שמות, אני מכיר מתוך הרשימה הזאת 4 שוודאי עומדים בקריטוריון שעליו דברנו,לדעתי אליהו נקבת בשמות של ת''ח חשובים עד מאד, ואף אחד לא מזלזל, אך לא נראה לי שכולם או אפילו רובם עומדים בקריטוריון אותו הציב @בני ברקי הרב סופר למשל בבקיאות בהשוואה לר' חיים הייתי שומע, אך אולם למרות שהם ת''ח גדולים אך בהיקף בזבחים וקדשים כמו נשים נזיקין ואו''ח בעיון עם התוס' ולדמות מילתא למילתא לא נראה לי שזה דומה.
מכיר חלק. לפי היכרותי אינני יודע אולי שתיים מהם, נכנס לי למוח. אבל אולי עברו כמה שנים והתעלו... אינני יודע.מבלי להזכיר שמות, אני מכיר מתוך הרשימה הזאת 4 שוודאי עומדים בקריטוריון שעליו דברנו,
את 2 הנוספים לא מכיר אישית רק אני מאמין שזה כך.
אתה בכל אופן מכיר? לפני שאתה אומר כן או לא.
אתה ממש צודק שעלינו לצאת מהקונספציה, אבל הכחשה תשאיר הרבה ישיבישערס' ובני תורה מאחורה, וחבלבני ברקי יקר אתה מוכיח כל הזמן שאתה מתעקש להישאר בתפיסה "הנישתית" [או שאתה במחילה משעמם לך]
כל המטרה של הדיון הוא לשנות את "הקונספציה" והתפיסה המעוותת שיש לנו על עצמינו ולגלות שהיש הוא כל כך גדול כל כך מבורך ורק צריך פשוט להאיר את הפנס ולהיות מוכנים לראות את זה אבל להמשיך להתעקש לחיות בדרך הישנה ולהתעלם מן הגדלות האמיתית של הציבור שלנו למה?
כרגע אפשר להמליץ עליך ששמך נאה לך ואתה נאה לשמך ודו"ק
עוד סיפור פעם אחת לפני כשש עשרה שנה עלה שאלה של ניתוח בחדש שביעי או שמיני, ושאלתי אחד מגדולי הדור, וא''ל ששביעי עדיף, כי יש שנולדים בשביעי, אך שמיני נפל. מיד ששמע זאת הת''ח א''ל במחילה מהגאון הנ''ל כתוב בחז''ל שיש יצירה של שביעי והיינו שנולד באופן טבעי בשביעי, אבל אם אמור להוולד בתשיעי ונולד בשביעי אין הבדל, דיש יצירה לתשיעי.יש יהודי ת''ח עצום, שבכל מקום שדברתי איתו בין אם זה בכלים או בטהרות, זכר את כל הסוגיות ופסקי הרמב''ם לפרטיהן, כאילו למד אתמול.
פחד פחדים, מי זה התלמיד חכם הזה?עוד סיפור פעם אחת לפני כשש עשרה שנה עלה שאלה של ניתוח בחדש שביעי או שמיני, ושאלתי אחד מגדולי הדור, וא''ל ששביעי עדיף, כי יש שנולדים בשביעי, אך שמיני נפל. מיד ששמע זאת הת''ח א''ל במחילה מהגאון הנ''ל בתוספתא כתוב שיש יצירה של שביעי והיינו שנולד באופן טבעי בשביעי, אבל אם אמור להוולד בתשיעי ונולד בשביעי אין הבדל, דיש יצירה לשמיני.
לאחר כמה שנים ראיתי זאת בספר התלמוד ומדעי תבל, שהיה מהעיר ראגצ'וב בשם הרוגאצ'ובר.
הוא אמר את זה בצורה כ''כ ודאית וברורה, למרות שאחד מגדולי הדור ממש אחז אחרת. כי הוא לא רק יודע, כמו החכמים המתוקשרים, אלא יודע להוציא משנה ברורה והלכה ברורה במק''א.
יהודי כבן 75 מטבריה קוראים לו הגאון ר' אליהו כהן אבל הוא צנוע באופן שמי שלא מכירו לא יודע בכלל מטיבו, הוא ראש כולל ברבי מאיר בעל הנס, הכולל נמצא על הקבר עצמו ואפשר לדבר עמו בלימוד שם, ומוסר שיעור שבועי בהלכה, אבל נמנע מאד מתוספת, הוא רוצה להמשיך ללמוד, [פעמים רבות שכנעתי אותו להגיע לפני ת''ח ורבנים למסור, והוא אמר לי בקושי ביום שלישי קבלתי ע''ע בגלל פטירת חמי ואשתי ביקשה].
פחד פחדים מי זה התלמיד חכם הזה?