למה הספרדים הם רק נישה?

בקיאות ועיון בכל התורה
לדעתי יש לפחות ברוב התורה. אני מכיר כמה - לא הרבה אבל כמה בודדים.
בציבור הספרדי הם צנועים מאד...
אין להם מספיק ביטוי
כי הציבור מחפש בנשקי''ם...
או מפורסמים...
וכו'. ואכמ''ל

על מי אתה שואל על ת"ח מפורסמים עלומי שם מבוגרים צעירים אלה שעזבו אותנו בשנים האחרונות או בשנה הזאת או דווקא כאלה שחיים עמנו היום.
הנה לאחרונה נפטר עלינו הרב מאיר מאזוז זצוק"ל שהיה יחיד ומיוחד בקיא בעיון בש"ס פוסקים תנ"ך דקדוק תכונה חשבון שירה פיוט סדר הדורות וכו' וכו' ועל הכל עניו ובעל יראת שמיים כנראה מספריו ומשיעוריו וכן העידו עליו גדולים וטובים.

על מי אתה שואל על ת"ח מפורסמים עלומי שם מבוגרים צעירים אלה שעזבו אותנו בשנים האחרונות או בשנה הזאת או דווקא כאלה שחיים עמנו היום.
הנה לאחרונה נפטר עלינו הרב מאיר מאזוז זצוק"ל שהיה יחיד ומיוחד בקיא בעיון בש"ס פוסקים תנ"ך דקדוק תכונה חשבון שירה פיוט סדר הדורות וכו' וכו' ועל הכל עניו ובעל יראת שמיים כנראה מספריו ומשיעוריו וכן העידו עליו גדולים וטובים.
קיבלתי

נו נו
אשמח לדעת עליהם
אל תמנע טוב מבעליו
לא הבנתי, ר' ישי טולדנו, ר' אלחנן פרץ, ר' אופיר מלכה, ר' ערן חבה, ר' אייל שמריהו, ר' עובדיה יוסף, ר' דוד בעדני, ועוד רבות רבות.
כל אלו לא מספיק בשבילך גאונים וגדולים, שבקיאים בכל חדרי התורה ישר והפוך?

לא הבנתי, ר' ישי טולדנו, ר' אלחנן פרץ, ר' אופיר מלכה, ר' ערן חבה, ר' אייל שמריהו, ר' עובדיה יוסף, ר' דוד בעדני, ועוד רבות רבות.

השתגעת?!
הם ספרדים! אתה לא מבין!
אין ספרדים חכמים!
אין גאונים!
כולם טיפשים ומוכרי אבטיחים!
יש רק גזע ארי אחד!
ואל תנסה לשנות לנו את כל מה שגדלנו עליו!
חבל שאתם מנסים את כוחכם למצוא את אותם ת"חים עצומים ונוראים, שהציבור הספרדי התברך בהם בשפע,
כי ממ"נ, או שהם לא ת"חים כמו שאתם חושבים, או שתבדקו אותם טוב ותגלו שהם אשכנזים...
ודו"ק.

אליהו אתה לא חושב שהגזמת קצת (הרבה)

[אם זה מעניין מישהו] יש יהודי ת''ח עצום, שבכל מקום שדברתי איתו בין אם זה בכלים או בטהרות, זכר את כל הסוגיות ופסקי הרמב''ם לפרטיהן, כאילו למד אתמול.
פעם דברתי איתו אחרי איזה חתונה על נושא הקשור לדינים מה מקבל טומאה ומה לא לגבי טבילת כלים, והוא החל ממש לומר בצורה מסודרת כל סוגי הכלים המנויים ברמב''ם לפרטי פרטיהם וגדריהם, ואח''כ דימוי מילתא למילתא לנדון שלנו..
הוא בקי גם בהל' קידוש החדש בעיון, ובדקדוק,
וזה רק תוספת לעיקר שכל נושא בהלכה הוא מכיר לעומקו מהסוגיות והראשונים עד להלכה
והוא בעל סברא ישרה מאד. וירא שמים גדול. ובעל ייסורים.
יהודי כבן 75 מטבריה קוראים לו הגאון ר' אליהו כהן אבל הוא צנוע באופן שמי שלא מכירו לא יודע בכלל מטיבו, הוא ראש כולל ברבי מאיר בעל הנס, הכולל נמצא על הקבר עצמו ואפשר לדבר עמו בלימוד שם, ומוסר שיעור שבועי בהלכה, אבל נמנע מאד מתוספת, הוא רוצה להמשיך ללמוד, [פעמים רבות שכנעתי אותו להגיע לפני ת''ח ורבנים למסור, והוא אמר לי בקושי ביום שלישי קבלתי ע''ע בגלל פטירת חמי ואשתי ביקשה].

נערך לאחרונה:
אתה לצערי או ספרדי תמים, או טיפש, או בני ברקי מצומצם.
לדעתי אליהו נקבת בשמות של ת''ח חשובים עד מאד, ואף אחד לא מזלזל, אך לא נראה לי שכולם או אפילו רובם עומדים בקריטוריון אותו הציב @בני ברקי הרב סופר למשל בבקיאות בהשוואה לר' חיים הייתי שומע, אך אולם למרות שהם ת''ח גדולים אך בהיקף בזבחים וקדשים כמו נשים נזיקין ואו''ח בעיון עם התוס' ולדמות מילתא למילתא לא נראה לי שזה דומה.

לדעתי אליהו נקבת בשמות של ת''ח חשובים עד מאד, ואף אחד לא מזלזל, אך לא נראה לי שכולם או אפילו רובם עומדים בקריטוריון אותו הציב @בני ברקי הרב סופר למשל בבקיאות בהשוואה לר' חיים הייתי שומע, אך אולם למרות שהם ת''ח גדולים אך בהיקף בזבחים וקדשים כמו נשים נזיקין ואו''ח בעיון עם התוס' ולדמות מילתא למילתא לא נראה לי שזה דומה.
מבלי להזכיר שמות, אני מכיר מתוך הרשימה הזאת 4 שוודאי עומדים בקריטוריון שעליו דברנו,
את 2 הנוספים לא מכיר אישית רק אני מאמין שזה כך.
אתה בכל אופן מכיר? לפני שאתה אומר כן או לא.

מבלי להזכיר שמות, אני מכיר מתוך הרשימה הזאת 4 שוודאי עומדים בקריטוריון שעליו דברנו,
את 2 הנוספים לא מכיר אישית רק אני מאמין שזה כך.
אתה בכל אופן מכיר? לפני שאתה אומר כן או לא.
מכיר חלק. לפי היכרותי אינני יודע אולי שתיים מהם, נכנס לי למוח. אבל אולי עברו כמה שנים והתעלו... אינני יודע.

בני ברקי יקר אתה מוכיח כל הזמן שאתה מתעקש להישאר בתפיסה "הנישתית" [או שאתה במחילה משעמם לך]

כל המטרה של הדיון הוא לשנות את "הקונספציה" והתפיסה המעוותת שיש לנו על עצמינו ולגלות שהיש הוא כל כך גדול כל כך מבורך ורק צריך פשוט להאיר את הפנס ולהיות מוכנים לראות את זה אבל להמשיך להתעקש לחיות בדרך הישנה ולהתעלם מן הגדלות האמיתית של הציבור שלנו למה?

כרגע אפשר להמליץ עליך ששמך נאה לך ואתה נאה לשמך ודו"ק

בני ברקי יקר אתה מוכיח כל הזמן שאתה מתעקש להישאר בתפיסה "הנישתית" [או שאתה במחילה משעמם לך]

כל המטרה של הדיון הוא לשנות את "הקונספציה" והתפיסה המעוותת שיש לנו על עצמינו ולגלות שהיש הוא כל כך גדול כל כך מבורך ורק צריך פשוט להאיר את הפנס ולהיות מוכנים לראות את זה אבל להמשיך להתעקש לחיות בדרך הישנה ולהתעלם מן הגדלות האמיתית של הציבור שלנו למה?

כרגע אפשר להמליץ עליך ששמך נאה לך ואתה נאה לשמך ודו"ק
אתה ממש צודק שעלינו לצאת מהקונספציה, אבל הכחשה תשאיר הרבה ישיבישערס' ובני תורה מאחורה, וחבל

יש יהודי ת''ח עצום, שבכל מקום שדברתי איתו בין אם זה בכלים או בטהרות, זכר את כל הסוגיות ופסקי הרמב''ם לפרטיהן, כאילו למד אתמול.
עוד סיפור פעם אחת לפני כשש עשרה שנה עלה שאלה של ניתוח בחדש שביעי או שמיני, ושאלתי אחד מגדולי הדור, וא''ל ששביעי עדיף, כי יש שנולדים בשביעי, אך שמיני נפל. מיד ששמע זאת הת''ח א''ל במחילה מהגאון הנ''ל כתוב בחז''ל שיש יצירה של שביעי והיינו שנולד באופן טבעי בשביעי, אבל אם אמור להוולד בתשיעי ונולד בשביעי אין הבדל, דיש יצירה לתשיעי.
לאחר כמה שנים ראיתי זאת בספר התלמוד ומדעי תבל, שהיה מהעיר ראגצ'וב בשם הרוגאצ'ובר.
הוא אמר את זה בצורה כ''כ ודאית וברורה, למרות שאחד מגדולי הדור ממש אחז אחרת. כי הוא לא רק יודע, כמו החכמים המתוקשרים, אלא יודע להוציא משנה ברורה והלכה ברורה במק''א.

נערך לאחרונה:
עוד סיפור פעם אחת לפני כשש עשרה שנה עלה שאלה של ניתוח בחדש שביעי או שמיני, ושאלתי אחד מגדולי הדור, וא''ל ששביעי עדיף, כי יש שנולדים בשביעי, אך שמיני נפל. מיד ששמע זאת הת''ח א''ל במחילה מהגאון הנ''ל בתוספתא כתוב שיש יצירה של שביעי והיינו שנולד באופן טבעי בשביעי, אבל אם אמור להוולד בתשיעי ונולד בשביעי אין הבדל, דיש יצירה לשמיני.
לאחר כמה שנים ראיתי זאת בספר התלמוד ומדעי תבל, שהיה מהעיר ראגצ'וב בשם הרוגאצ'ובר.
הוא אמר את זה בצורה כ''כ ודאית וברורה, למרות שאחד מגדולי הדור ממש אחז אחרת. כי הוא לא רק יודע, כמו החכמים המתוקשרים, אלא יודע להוציא משנה ברורה והלכה ברורה במק''א.
פחד פחדים, מי זה התלמיד חכם הזה?

יהודי כבן 75 מטבריה קוראים לו הגאון ר' אליהו כהן אבל הוא צנוע באופן שמי שלא מכירו לא יודע בכלל מטיבו, הוא ראש כולל ברבי מאיר בעל הנס, הכולל נמצא על הקבר עצמו ואפשר לדבר עמו בלימוד שם, ומוסר שיעור שבועי בהלכה, אבל נמנע מאד מתוספת, הוא רוצה להמשיך ללמוד, [פעמים רבות שכנעתי אותו להגיע לפני ת''ח ורבנים למסור, והוא אמר לי בקושי ביום שלישי קבלתי ע''ע בגלל פטירת חמי ואשתי ביקשה].
פחד פחדים מי זה התלמיד חכם הזה?

ראשי תחתית