ספר דברות יעקב

• יוזם האשכול יוזם האשכול בנציון
  • תאריך התחלה תאריך התחלה
Screenshot_2025-11-23-00-50-18-027_com.android.chrome.jpg

מישהו יודע היכן גר ובמה עוסק כיום והיכן מקום לימודו וכדומה

מה לי מקורי נגד כללי פסיקת יהדות ספרד ע"פ האר"י
למקורי בקבלת הוראות מרן
הראשון הוא מקורי נגד המנהג בב' מאות שנים האחרונות, שלא נתקבל אצל כמה וכמה מגדולי הדורות
והשני הוא מקורי נגד המנהג ב-600 שנים האחרונות, שאף אחד לא פקפק בה מעולם
זמן ברכת נ"ש שהוא הראשון שחידש שיש חשש ברכה לבטלה ושם זה מזמן הרמ"א
ומעולם לא חלק הגאון האדיר בעל הדברות יעקב על הרמ"א בסברה
ממש לא, הוא כותב שלדעת הרמ"א שצריכים לברך אחרי ההדלקה, א"כ כך תקנו חז"ל שברכה זו א"ת לברכה עובר לעשייתן
אלא שלדעת מרן שא"צ לברך, א"כ לא כך תיקנו חז"ל, והוא כמו כל ברכת המצוות שאם אינו מברך עובר לעשייתן הוי ברכה לבטלה
אבל ראו מה בין כו', שגם לאחר שהאריך כל כך להקשות ולפקפק על המברכים לאחר ההדלקה, לא מלאו ליבו להורות נגד המנהג, עד שמצא שהגר"א מני והיפ"ל אינם סוברים כן, ושאין זה מנהג ברור, ורק אז הסכימה דעתו להורות נגד המנהג לספרדים בלבד [וכמובן שמעולם לא הורה לאשכנזים שלא להמשיך במנהגם]

היה צ"ל היה בחור יותר גאון ממני בישיבה וכו'
ואבא שלו אחז ממנו הרבה ואיזה הסכמה חמה הביא לו לספריו הראשונים [שאז לקח הסכמות]
אתה רציני לא שמעת בשיעור שהבאתי מה אמר עליו מרן זצ"ל
איזה אחז ממנו?

הרב יצחק אמר שם כשמרן זצ"ל ראה שכתוב על הדברות יעקב חלק א' אמר אוי ואבוי עוד יוציא לנו עוד חלקים זה...
כמדומה שסיפור זה הובא גם בספר רבינו לר"א שטרית [בהשמטת שמו של הספר]

בשלחן המערכת כתב:

image (5).png

אולם אינו מובן, הרי שניהם עצמאיים ולא מעתיקים מאף אחד.

ועוד, ששניהם נדפסו בשנת תש"ס. ומה שייך שמעתיקים אחד מהשני. אא"כ תאמר שבדיוק באותה שנה כבר הספיק לראות בספר השני ולהוסיף לספר וכו'.

----

עוד בנידון זה, כתב בעין יצחק:

image (6).png

אולם גם בזה אינו מובן, חדא דהדברות יעקב לא כתב שיש לנהוג כדעת מרן. וגם מה שכתב בשמו שכאן כתב ש'קיבלנו הוראותיו' אינו נכון, דלא כתב כן.

להלן צילום מהדברות יעקב:
image (7).png

גם מה שכתב בהסכמה לאחד הספרים שכל מגמתו של הרב דהאן זה הפוך מהרב עובדיה - זהו אינו נכון, וכל אחד יכול לבדוק את זה:

בפירות מרוסקים הוא פסק כרב עובדיה.

בהמלך המשפט פסק כמותו.

בצה"כ של ר"ת פסק כמותו.

המפיל אחרי חצות פסק כמותו

חיתוך ירקות דק דק פסק כמותו

נט בר נט לכתחלה מותר פסק כמותו

גוש לא מבשל פסק כמותו

כלי חד פעמי נקרא כלי לענין נט"י פסק כמותו

וגם באופן כללי, זה ממש לא הכיוון שלו לפסוק רק לא כמו הרב עובדיה.
הוא פוסק לא כמו השו"ע ולא כמו שאר האחרונים.
מעניין אותו רק האמת בסוגיא לפי הבנתו.

אדרבה. המגמה של הרב יצחק יוסף זה לא לפסוק בכלל כדעת האור לציון והבא"ח והברכת ה' ולעקור את כל פסקיהם, והראיה שאף פעם לא פסק כמותם [אא"כ זה דברים שכבר כתבו אותם לפניהם, ואז לא צריך אותם].

עברתי על כל תש"ס ולא מצאתי רמז.
יתכן כמובן שזכרוני טעה בזה [עכ"פ זכור לי בבירור שראיתי את הסיפור הזה בהשמטת שמו של החיבור, כך שכנר' ראיתי זה במקור אחר חוץ מהגר"י יוסף, אם כי יתכן שהמקור ההוא העתיק מהגר"י יוסף, וצריך חיפוש]

כמה פעמים צריך להראות לך שפסק כמותם, בכדי שתתנצל על ההוצאת שם רע הזו?!

א. תביא לי את המקומות שפסק כמותם [לא שהם פסקו כמו אחרים, אלא רק כמותם מדין עצמם, בחידושים שלהם].

ב. כשהרב יצחק יתנצל על ההוצאת שם רע על הדברות יעקב - אני אתנצל על ההוצאת שם רע [שבינתיים לא הוכחה] על הרב יצחק.

ג. כמובן שלא תביא לי מהילקוט יוסף 'הישנים' שבו הוא היה עדיין מתבטל לרב משה לוי כחרס הנשבר וכדבר שאין בו ממש וכתלמיד לפני רבו וכפי הידוע מהמכתבים שכתב לו [שהועלו בעבר].

ראשי תחתית