בנציון
חבר קבוע
מחילה יש לגיטין ויש ליד דוד [ספר ראשון]אין אצלי גיטין, יש רק כתובות ויד החזקה ושו"ת.
ובגיטין יש כמה עניני הלכה
מחילה יש לגיטין ויש ליד דוד [ספר ראשון]אין אצלי גיטין, יש רק כתובות ויד החזקה ושו"ת.
צ"ל ביטולהתבטלות
הראשון הוא מקורי נגד המנהג בב' מאות שנים האחרונות, שלא נתקבל אצל כמה וכמה מגדולי הדורותמה לי מקורי נגד כללי פסיקת יהדות ספרד ע"פ האר"י
למקורי בקבלת הוראות מרן
ממש לא, הוא כותב שלדעת הרמ"א שצריכים לברך אחרי ההדלקה, א"כ כך תקנו חז"ל שברכה זו א"ת לברכה עובר לעשייתןזמן ברכת נ"ש שהוא הראשון שחידש שיש חשש ברכה לבטלה ושם זה מזמן הרמ"א
ומעולם לא חלק הגאון האדיר בעל הדברות יעקב על הרמ"א בסברה
אתה רציני לא שמעת בשיעור שהבאתי מה אמר עליו מרן זצ"להיה צ"ל היה בחור יותר גאון ממני בישיבה וכו'
ואבא שלו אחז ממנו הרבה ואיזה הסכמה חמה הביא לו לספריו הראשונים [שאז לקח הסכמות]
מרן זצ"ל או מרן שליט"א?אתה רציני לא שמעת בשיעור שהבאתי מה אמר עליו מרן זצ"ל
איזה אחז ממנו?
הרב יצחק אמר שם כשמרן זצ"ל ראה שכתוב על הדברות יעקב חלק א' אמר אוי ואבוי עוד יוציא לנו עוד חלקים זה...מרן זצ"ל או מרן שליט"א?
[ההסרטה חסומה לי]
כמדומה שסיפור זה הובא גם בספר רבינו לר"א שטרית [בהשמטת שמו של הספר]הרב יצחק אמר שם כשמרן זצ"ל ראה שכתוב על הדברות יעקב חלק א' אמר אוי ואבוי עוד יוציא לנו עוד חלקים זה...
אפשר עמוד?כמדומה שסיפור זה הובא גם בספר רבינו לר"א שטרית [בהשמטת שמו של הספר]
הספר אינו תחת ידי, אבל מסתמא זה נמצא בתחילת שנת תש"סאפשר עמוד?
עברתי על כל תש"ס ולא מצאתי רמז.הספר אינו תחת ידי, אבל מסתמא זה נמצא בתחילת שנת תש"ס
כמה פעמים צריך להראות לך שפסק כמותם, בכדי שתתנצל על ההוצאת שם רע הזו?!והראיה שאף פעם לא פסק כמותם [אא"כ זה דברים שכבר כתבו אותם לפניהם, ואז לא צריך אותם].
יתכן כמובן שזכרוני טעה בזה [עכ"פ זכור לי בבירור שראיתי את הסיפור הזה בהשמטת שמו של החיבור, כך שכנר' ראיתי זה במקור אחר חוץ מהגר"י יוסף, אם כי יתכן שהמקור ההוא העתיק מהגר"י יוסף, וצריך חיפוש]עברתי על כל תש"ס ולא מצאתי רמז.
כמה פעמים צריך להראות לך שפסק כמותם, בכדי שתתנצל על ההוצאת שם רע הזו?!
הוא אוסר פאהגם מה שכתב בהסכמה לאחד הספרים שכל מגמתו של הרב דהאן זה הפוך מהרב עובדיה - זהו אינו נכון, וכל אחד יכול לבדוק את זה: