באנר תרומה

סמארטפון מסונן לבני תורה

• יוזם האשכול יוזם האשכול פתחיה
  • תאריך התחלה תאריך התחלה
סטטוס
לא פתוח לתגובות נוספות.
ומכוער מאוד מצידך לדחוף לכאן את הממ"ח כדי לנגח גדול בישראל שאין לך מה לענות על דבריו הנכוחים.

יהודי חרדי רוצה להתרחק מהרע
ואנטרנט בכללי זה דבר רע
וגם כרגע שאני משתמש בו אני לפחות יודע שזה דבר רע
וידיעת המחלה היא חצי מהפתרון

אין צורך להתפלפל, ההגדרה הפשוטה לאדם כמוך הוא "צבוע" ותו לא.

שכל גדולי ישראל חולקים על דבריו הנוכחים.

כבר הבאתי את דברי רוב ככל גדולי ישראל, שמתירים סמארטפון מסונן בדיוק כמוהו, רק שעושים זאת כבדיעבד ולנזקקים בלבד, והתוצאה - ציבור גדול שמחזיקים סמארטפונים פרוצים, מכשירי חצי טאצ' למיניהם וכו'.

כבר הבאתי את דברי רוב ככל גדולי ישראל, שמתירים סמארטפון מסונן בדיוק כמוהו, רק שעושים זאת כבדיעבד ולנזקקים בלבד, והתוצאה - ציבור גדול שמחזיקים מכשירים פרוצים.
אז אתה אומר שרוב ככל גדולי ישראל טועים ובגללם יש ציבור גדול שמחזיק פרוץ
ואילו היו זוכים לדעתו של האדמור מקרלין היו מצילים את עם ישראל....

אני אומר לך שצאנז ובויאן זה בנות

מחיפוש קל בגוגל אני רואה שאתה משקר.

"הורים חסידי בעלזא וצאנז בחיפה עתרו לבית המשפט נגד העיריה, בטענה שהיא מונעת הקמת מוסדות חינוך ממלכתיים-חרדים עם לימודי ליבה מלאים עבור כ-500 תלמידים. למרות תמיכת משרד החינוך, שגם אישר תקציב". דיווח ב"אמס".

כאן מופיעה רשימה של בתי ספר ממ"ח בכל רחבי הארץ, ביניהם "דרכי אבות" של... צאנז. בית ספר לבנים, באלעד.

וזאת בנוסף לחוצפתך ועזותך הנוראה, שאתה טוען שהנתונים שהבאתי מהמכלול על דעתי בלבד, הם "מבית מדרשו של הנ"ל" דהיינו האדמו"ר מקרלין.

אז אתה אומר שרוב ככל גדולי ישראל טועים ובגללם יש ציבור גדול שמחזיק פרוץ

הם התירו לנצרכים, יותר מזה אין בידם. עמדו עליהם עסקני ועדת הרבנים ואמרו להם שבגללם יחרב מפעל הסלולרי הכשר, וכו'.

כבר הבאתי את דברי רוב ככל גדולי ישראל, שמתירים סמארטפון מסונן בדיוק כמוהו, רק שעושים זאת כבדיעבד ולנזקקים בלבד, והתוצאה - ציבור גדול שמחזיקים סמארטפונים פרוצים, מכשירי חצי טאצ' למיניהם וכו'.

אז אתה חוזר על זה שרוב גדולי ישראל טועים עפרא לפומך.

זו טענה ישנה וידועה לכל בר בי רב דחד יומא.

והם לא טועים, הם עשו מה שביכולתם.

האדמו"ר מקרלין שם נפשו בכפו וזוכה לנאצות מאנשים כמותך.

מחיפוש קל בגוגל אני רואה שאתה משקר.

"הורים חסידי בעלזא וצאנז בחיפה עתרו לבית המשפט נגד העיריה, בטענה שהיא מונעת הקמת מוסדות חינוך ממלכתיים-חרדים עם לימודי ליבה מלאים עבור כ-500 תלמידים. למרות תמיכת משרד החינוך, שגם אישר תקציב". דיווח ב"אמס".

כאן מופיעה רשימה של בתי ספר ממ"ח בכל רחבי הארץ, ביניהם "דרכי אבות" של... צאנז. בית ספר לבנים, באלעד.

וזאת בנוסף לחוצפתך ועזותך הנוראה, שאתה טוען שהנתונים שהבאתי מהמכלול הם "מבית מדרשו של הנ"ל" דהיינו האדמו"ר מקרלין.
ברוך ד' לא נפתח לי הקישור נטפרי לא מרשה לי
תבדוק מדוע הסינון שלך מרשה לך
ואם טעיתי טעיתי
אבל אי''ז משנה אם יש עוד חסידות בממ'ח
דעת גדולי ישראל הליטאים והספרדים נגד
יש כמה חסידיות שהתירו לעצמם יערב להם
אבל אני לא רואה פה אפילו מחלוקת.

כל הנושא של סמארטפון מה מותר מה אסור זה נושא שכל אחד אמור לדון עם עצמו ורבו כמה והאם נצרך לכך...,
ואין בהכרח כללים לכולם, לרוב הכללים הם סייג לרוב הציבור שלא כ"כ דן עם עצמו ועושה את העבודה המוטלת עליו או שואל את רבם הפרטי...

זה רק סימן שהוא שונה ואין מביאין ראיה ממנו.

שני נושאים לא הופכים אותו ל"שונה" (ולמעשה הם נושא אחד והמבין יבין).

וכבר ראית שדבריך הם שקר וכזב, וחסידות קרלין לא "שונה" בזה מהחסידויות הגדולות צאנז ויזניץ' בעלז וחב"ד, ואתה ממשיך בשלך.

ברוך ד' לא נפתח לי הקישור נטפרי לא מרשה לי

מעולה, תעצום עיניים - זה פשוט לא קרה.

(האתר הוא אתר הממ"ח, ונטפרי מצנזר את ה"תועבה" הזו כדי לעזור לך לעבוד על אנשים).

1766950595995.png

דעת גדולי ישראל הליטאים והספרדים נגד
יש כמה חסידיות שהתירו לעצמם יערב להם

תן לי לחדש לך - גם האדמו"רים הללו הם מגדולי ישראל. ואין נפק"מ כעת בליטאים וספרדים כי בחסידים עסקינן.

הוא כבר לא זקוק לפתוח, צילמתי לו את מה שמוכיח שהוא משקר.

שני נושאים לא הופכים אותו ל"שונה" (ולמעשה הם נושא אחד והמבין יבין).

וכבר ראית שדבריך הם שקר וכזב, וחסידות קרלין לא "שונה" בזה מהחסידויות הגדולות צאנז ויזניץ' בעלז וחב"ד, ואתה ממשיך בשלך.
צאנז -הת''ת המרכזיים שלהם בנתניה המעוז של החסידות וכן בבני ברק רגיל
אבל הנה מצא הנ''ל ת'ת אחד באלעד שלהם וכבר צאנז הם ממ''ח.
ויזניץ- המכוון הוא על ויזניץ מרכז ואם אתה איתם יערב לך.
וחב''ד - נו נו....
אבל כל זה לא משנה כיון שאני גדלתי על ברכי גדולי התורה הספרדים והליטאים ולא על החסידים וכמדומה שרוב הציבור בפורום דידן
ולא משנה פה לאף אחד מה דעת האדמור מצאנז

היום התקבע שאין סמארטפונים במרחב הציבורי.
ברגע שיהיה - כבר אין שליטה כלל מה מסונן ומה לא.
מלבד זאת - אין ספק שגם מסונן מושך מאוד מאוד את העין והלב, כאשר אדם זמין בכל עת במייל וכ"ש בווטצאפ ודומיו.

ואמנם ראיתי שיש הרבה בני תורה שמחזיקים טאבלטים (ואף אנכי עמם).
שזה בתוכנה כמו סמארטפון אבל לא זמין ונגיש כמוהו בכף היד כל הזמן ויותר מגביל את השימוש.
וכן שמעתי לכמה רבנים ספרדים שהתירו לאנשים שנזקקו לכך לקנות טאבלט ולא סמאטרפון

צאנז -הת''ת המרכזיים שלהם בנתניה המעוז של החסידות וכן בבני ברק רגיל
אבל הנה מצא הנ''ל ת'ת אחד באלעד שלהם וכבר צאנז הם ממ''ח.
ויזניץ- המכוון הוא על ויזניץ מרכז ואם אתה איתם יערב לך.
וחב''ד - נו נו....
אבל כל זה לא משנה כיון שאני גדלתי על ברכי גדולי התורה הספרדים והליטאים ולא על החסידים וכמדומה שרוב הציבור בפורום דידן
ולא משנה פה לאף אחד מה דעת האדמור מצאנז

שערי תירוצים לא ננעלו:
החסידות הגדולה בעלז לא נחשבת, והעומד בראשה אדמו"ר מגדולי ישראל גם הוא לא נחשב,
חסידות צאנז והעומד בראשה אדמו"ר מגדולי ישראל גם לא נחשב כי זה רק בית ספר אחד (מאי נפק"מ אחד או מאה?),
ויזניץ' זה רק אחד משני הפלגים של החסידות אז גם חסידות גדולה זו לא נחשבת (על אף חומרותיהם המופלגות בענייני טכנולוגיה),
גם חסידות חב"ד עם כל עשרות אלפי חסידיה (שלכולם יש יראת שמים פי עשר ממך) לא נחשבת, וכן הלאה.

בשורה התחתונה, ניסית כאן באופן מכוער ביותר להשמיץ את אחד מגדולי ישראל, האדמו"ר מקרלין, בטענה שהוא שונה ומוזר (או גרוע מכך), והנה לא מיניה ולא מקצתיה, הוא לא שונה כלל.

ומה שדחפת שוב ליטאים וספרדים לא קשור כי עסקינן בחסידים, ובין החסידים זה לא דבר משונה כפי שטענת בכחש ובכזב.

ברגע שיהיה - כבר אין שליטה כלל מה מסונן ומה לא

ומהיכי תיתי שתהיה שליטה? וכי צפון קוריאה אנחנו?

האם יש לך שליטה על ההכשרים שכל אחד מכניס לפיו? ואולי הילדים שלו חסרי יר"ש ואטומים שכלית כי הם אוכלים הכשר פלוני שמאכיל נבלות וטריפות?

האם יש לך שליטה על כל מה שאברך רואה כשהוא יוצא לרחוב? איזה "נטפרי" יסנן לו את המראות האסורות, אחרי שהוא התרגל ששולטים בו וכופים עליו ואין לו טיפת עבודה עצמית?

ובכלל, האם כרגע יש לך שליטה בכל מי שמחזיק חצי טאצ' שהוא סמארטפון לכל דבר, נראה "מכשיר כשר" ויש לו "מספר כשר"?

והאם כרגע יש לך שליטה על רבבות מאנ"ש שמחזיקים סמארטפונים לא מסוננים ו/או אינטרנט לא מסונן בכיסם ובבתיהם?

אין ספק שגם מסונן מושך מאוד מאוד את העין והלב, כאשר אדם זמין בכל עת במייל וכ"ש בווטצאפ ודומיו

גם במכשיר "כשר" אדם יכול להיות מכור לקווים שונים ומשונים, והוא יכול להיות זמין בכל עת לשיחות, גם בשעת התפילה וגם בזמן הלימוד. הכל תלוי בו.

סטטוס
לא פתוח לתגובות נוספות.
ראשי תחתית