אבני הכותל
חבר ותיק
יותר נראה שהוי שמא ושמאהשתא א"א לומר שחשיב ברי ושמא אלא הוי ברי וברי
יותר נראה שהוי שמא ושמאהשתא א"א לומר שחשיב ברי ושמא אלא הוי ברי וברי
גם ב''ברי'' שסבר מרן הרב עובדיה מדובר על רובאם זה רק רוב אז איך זה ברי?
השאילה איזה אחוזים של רוב.גם ב''ברי'' שסבר מרן הרב עובדיה מדובר על רוב
לא הבנתי אם זה רק רוב גם פה יש רוב להדיא מוכרח שבאנטבה היה איום לרצוח את החטופים וכמבו' בספר דברי הימים ויקי' "הם הציבו אולטימטום, שאם לא יענו דרישותיהם עד יום חמישי, 1 ביולי, יוצאו להורג שני חטופים בכל שעה, עד שדרישותיהם יענו, או עד שכל בני הערובה ימותו".גם ב''ברי'' שסבר מרן הרב עובדיה מדובר על רוב
הרי גם לשיטתו אין ודאות שהחטוף ימות
ופוק חזי מאי עמא דבר
מרן רה"י הורה כן לאמ"ד.היכן הורו?
לכאורה על זה שואל, כי לא נמצא מקור רשמי להוראה זו רק ניק שכתב כאן שהייתה שמועה על פגישה ולכאורה זה מה שדובר בה עכת"ד. אם יש לך מקור מוסמך להוראה זו או התייחסות פומבית של מרן לנושא נשמח.מרן רה"י הורה כן לאמ"ד.
כך כתבו מביתו, בתפוצת המייל שנשלחה ביום שישי.לכאורה על זה שואל, כי לא נמצא מקור רשמי להוראה זו רק ניק שכתב כאן שהייתה שמועה על פגישה ולכאורה זה מה שדובר בה עכת"ד. אם יש לך מקור מוסמך להוראה זו או התייחסות פומבית של מרן לנושא נשמח.
מנסים להבין את עומק דעתם.אני לא מבין מה כל הדיון כאן.
כבר הורו כל גדולי הדור בעד העסקה, ומה לנו אזובי הקיר לדון ולפלפל בה.
אני לא מבין למה כל הפורום הזה, כבר יש לנו מועצות חכמי וגדולי התורה, והם פוסקים, ואנחנו אזובי הקיר (יש גם איזה בע"ח שהוזכר בכינוי שתיבתו השנייה היא קיר) צריכים לישב באימה ובדממה.אני לא מבין מה כל הדיון כאן.
כבר הורו כל גדולי הדור בעד העסקה, ומה לנו אזובי הקיר לדון ולפלפל בה.
כך דרכך בכל מקצועות התורה? מאי שנא מהלכות תפילה ברכות שבת טהרה ממונות?אני לא מבין למה כל הפורום הזה, כבר יש לנו מועצות חכמי וגדולי התורה, והם פוסקים, ואנחנו אזובי הקיר (יש גם איזה בע"ח שהוזכר בכינוי שתיבתו השנייה היא קיר) צריכים לישב באימה ובדממה.