תקנות מועצת גדולי התורה בענין אירועי זמר

אינני יודע האם אתה ודומיך מיתממים או תמימים מעיקרא, אבל בכל זאת אנסה להסביר ברחל בתך הקטנה.

אשאל שאלה פשוטה.
אם יש כל כך הרבה מכתבים בנושא, מה ראו צורך להחתים על מכתב חדש?
והתשובה למי שלא יודע,
בחודשים האחרונים מתנהלת מערכה מחודשת בנושא זה, ועל כן רבני המגזר הליטאי ראו צורך לתקן תקנות חדשות בנושא כדי לגדור את הפירצות שנפרצו במרוצת הזמן. אין מטרת המכתב הוראה הלכתית אלא מכתב שמטרתו להנהיג ולעמוד בפרץ.
ולעניינו, התרעמתי על כך שעסקנים ממגזר מסוים ברור להם שאם רבני המגזר הליטאי יחתמו זה מספיק, ודעת תורתם של חכמי התורה שווה כקליפת השום.
בעיני, לא סביר שהמגזר הליטאי כל הזמן ינסה להזכיר עד כמה אנחנו ציבורים שונים ועל כן איננו יכולים ללמוד באותם מוסדות וכדו', ובעת פקודה ניכנע לדעת התורה של רבניהם.
אם אנחנו ציבורים שונים ואתם רוצים לסכור פרצות אתם צריכים לעבוד בשיתוף פעולה עם מנהיגנו, וכל עוד שזה לא קרה מבחינתי שום דבר לא קרה.
לסיום הדברים אחזור על המשפט הנצחי,
כמו שלכל אחד ברור שבבית כנסת או בפורום ליטאי לא היה מתפרסם [כהוראה מחייבת] מכתב החתום רק על ידי רבני מפלגת ש"ס, כך לי ברור שלא אמור להיות ההפך.
דברים פשוטים וברורים.

הרב אלישמע, אל תפגע, אבל ההתכתבויות איתך מתישות אותי ואף אם ברצונך להגיב על מה שכתבתי לא מבטיח שיהיה לי את הסבלנות לענות לך.

אינני יודע האם אתה ודומיך מיתממים או תמימים מעיקרא, אבל בכל זאת אנסה להסביר ברחל בתך הקטנה.

אשאל שאלה פשוטה.
אם יש כל כך הרבה מכתבים בנושא, מה ראו צורך להחתים על מכתב חדש?
והתשובה למי שלא יודע,
בחודשים האחרונים מתנהלת מערכה מחודשת בנושא זה, ועל כן רבני המגזר הליטאי ראו צורך לתקן תקנות חדשות בנושא כדי לגדור את הפירצות שנפרצו במרוצת הזמן. אין מטרת המכתב הוראה הלכתית אלא מכתב שמטרתו להנהיג ולעמוד בפרץ.
ועל כך תרעומתי.
על כך שעסקנים ממגזר מסוים ברור להם שאם רבני המגזר הליטאי יחתממו זה מספיק, ודעת תורתם של חכמי התורה שווה כקליפת השום,
בעיני, לא סביר שהמגזר המדובר כל הזמן ינסה להזכיר עד כמה אנחנו ציבורים שונים ועל כן איננו יכולים ללמוד באותם מוסדות וכדו', ובעת פקודה ניכנע לדעת התורה של רבניהם.
אם אנחנו ציבורים שונים ואתם רוצים לסכור פרצות אתם צריכים לעבוד בשיתוף פעולה עם רבנינו, וכל עוד שזה לא קרה מבחינתי שום דבר לא קרה.
לסיום הדברים אחזור על המשפט הנצחי,
כמו שלכ אחד ברור שבבית כנסת או בפורום ליטאי לא היה מתפרסם מכתב החתום רק על ידי רבני מפלגת ש"ס, כך לי ברור שלא אמור להיות ההפך.
דברים פשוטים וברורים.

הרב אלישמע, אל תפגע, אבל ההתכתבויות איתך מתישות אותי ואף אם ברצונך להגיב על מה שכתבתי לא מבטיח שיהיה לי את הסבלנות לענות לך.

אני מתאר לעצמי שזה מתיש, התגובה היא לקוראים (אין חובה להגיב).

אף אחד לא מצפה ממך שתיכנע לשום תכתיב. פשוט עסקנים מסויים מחתימים את מי שנראה להם לנכון, ולא מחתימים את מי שהם לא רואים לנכון,
(השיקולים הם שלהם, ולא קשורים אליך),
עד שיקומו החקיינים הספרדים ויוציאו מכתב זהה עם רבנים משלהם.
אם אתה מרגיש שזו בעייה, אתה יכול בינתיים להמשיך ללכת לערבי שירה, זה בסדר.

אם אתה מרגיש שזו בעייה, אתה יכול בינתיים להמשיך ללכת לערבי שירה, זה בסדר.
לא אלך לאירועי שירה כמו שלא הלכתי עד היום
(מאוד קל להסיט את הדיון לעניין האירועי שירה שעל זה לא דיברתי).
כל מה שבאתי לומר שההודעה שפתחה את האשכול מיותרת,
ותמוה מאוד שבפורום כזה מישהו ראה לנכון להביא אותה.

לא אלך לאירועי שירה כמו שלא הלכתי עד היום.
כל מה שבאתי לומר שההודעה שפתחה את האשכול מיותרת,
ותמוה מאוד שבפורום כזה שמו אותה.

זה מיותר כי כאן אף אחד לא הולך,
אבל אם יש כאלו שהולכים יש מצב שיפסיקו ללכת בעקבות מודעה זו.

בנתיים אחרי "מגילת הסתרים" הארוכה שכתבת , לא ענית על שאלה קטנה ופשוטה
אז גם המכתב הזה הוא פשע???
הלכת סחור סחור, והתרחקת יותר מאשר התקרבת

ידידי,
לא כל מה שהוא לא ספרדי הוא מיותר.
תכיר בעובדה הבעייתית הבאה.
א' ערבי שירה זה קשור מאד (גם) לספרדים.
ב' חתימות של גדולי האשכנזים קשורים מאד (גם) לספרדים.

ראיתי שענית "לא"
וע"ז שאלו "מדוע"

ואז התחלת במגילת אסתר , ולא ענית נקודתית

במכתב ההוא (הספרדי),
אין תאריך, ולכן א"א לדעת אם יש איזה מכתב אשכנזי שקדם לו.
עכ"פ מתוכן המכתב, נראה קצת שלא קדם לו משהו בסגנון הזה (אולי אני טועה).

ידידי,
לא כל מה שהוא לא ספרדי הוא מיותר.
תכיר בעובדה הבעייתית הבאה.
א' ערבי שירה זה קשור מאד (גם) לספרדים.
ואני אוסיף ואומר שלדאבונינו זה קשור למגזר הספרדי יותר מלמגזר האשכנזי.
ודווקא בגלל זה הייתי מצפה שהעסקנים שאיכפת להם מזה לא יתעלמו מרבני המגזר.
ב' חתימות של גדולי האשכנזים קשורים מאד (גם) לספרדים.
חולק נחרצות.
כדאי שתסביר דבריך ותענה על ההשוואה הנצחית:
כמו שלכל אחד ברור שבבית כנסת או בפורום ליטאי לא היה מתפרסם [כהוראה מחייבת] מכתב החתום רק על ידי רבני מפלגת ש"ס, כך לי ברור שלא אמור להיות ההפך.
דברים פשוטים וברורים.

אני ממש טופח לעצמי על השכם על מידת הסבלנות שאני רוכש כאן בפורום.

ראיתי שענית "לא"
וע"ז שאלו "מדוע"

ואז התחלת במגילת אסתר , ולא ענית נקודתית
אם לתשובה כל כך מפורטת אתה קורא מגילת אסתר,
קשה לי להבין מה כן יספק אותך.
נסיון אחרון וקצר.
אין לי בעיה עם תוכן המכתב אלא עם זה שמחתימים רבנים מסוימים,
ומבחינתי כל עוד שרבני המגזר שלי לא חתומים על המכתב מבחינתי אין הוראה לציבור הספרדי כיצד לנהוג,
ויש לנהוג כמו שנהגו עד היום.
אם עד היום נהגו כמו המכתב מלפני 25 שנה יש להמשיך ולנהוג כן גם היום.

ואני אוסיף ואומר שלדאבונינו זה קשור למגזר הספרדי יותר מלמגזר האשכנזי.
ודווקא בגלל זה הייתי מצפה שהעסקנים שאיכפת להם מזה לא יתעלמו מרבני המגזר.

יופי, יופי,
הגעת לנקודה. ממש אהבתי.
אלו מהספרדים שנגועים בזה יותר ויותר, הם ממש אלו שלא ישמעו לשום רב, רק מזן מסויים.
ובדיוק את הזן הזה הם לא רוצים להכניס לתוכם עם החתימות שלהם.
כי זה הזן שהרס והשחית כל חלקה טובה, ובגללו הספרדים האלו לא שומעים לאף רב (גם לא זה שהם אמורים לקבל ממנו מצד הטבע).
ואני עוצר כאן

אני ממש טופח לעצמי על השכם על מידת הסבלנות שאני רוכש כאן בפורום.

כשנמצאים ברומא, בהכרח לומדים רומאית.

יופי, יופי,
הגעת לנקודה. ממש אהבתי.
אלו מהספרדים שנגועים בזה יותר ויותר, הם ממש אלו שלא ישמעו לשום רב, רק מזן מסויים.
ובדיוק את הזן הזה הם לא רוצים להכניס לתוכם עם החתימות שלהם.
כי זה הזן שהרס והשחית כל חלקה טובה, ובגללו הספרדים האלו לא שומעים לאף רב (גם לא זה שהם אמורים לקבל ממנו מצד הטבע).
ואני עוצר כאן
נניח שאני מסכים איתך,
בדבריך אתה מסביר למה אין חתימה של אף רב ספרדי? (לעיל נתבאר מדוע מרן הגר"י עדס אינו עונה למניין זה).

לאדם פשוט כמוני , לא ראיתי עדיין שום תשובה
טענתי מורכבת משתי טענות.
א. למה לפלג ולא להחתים על מכתב אחד את כל הרבנים.
ב. כשרבני מגזר אחד חותם זה לא אמור לשנות כי הוא זה לאנשי המגזר השני.
הטענה שלך מתייחסת רק לטענה הראשונה,
וכל מכיר מעט היסטוריה יודע שבעבר המצב היה הרבה פחות מלבב וכמעט לא היתה מציאות שרבנים אשכנזים וספרדים חתומים על מכתב אחד, ועל כן אין לי ציפיות ממכתב לפני 25 שנה שרבנים אשכנזים יחתמו על מכתב כעין זה. ואגב, ברי לי שהרבנים הספרדים לא המציאו את הנושא אלא חתמו נגדו רק אחר שרבנים אשכנזים גם חתמו נגדו.
בדיוק כמו שלא אלין אם מועצת חכמי התורה תוציא בשבוע הקרוב מכתב בעניין זה, כיון שזה בא כהיגררות ולא כהנהגה מדירה, כך אין לי להלין על מה שהיה במכתב לפני 25 שנה. (כן יפריע לי אם מועצת חכמי התורה תוציא השבוע מכתב ושוב בפעם המי יודע כמה, תגרר ולא תוביל, אבל זה נושא אחר שלא קשור לעניין האשכול).

נניח שאני מסכים איתך,
בדבריך אתה מסביר למה אין חתימה של אף רב ספרדי? (לעיל נתבאר מדוע מרן הגר"י עדס אינו עונה למניין זה).

אסביר שנית,
רב ספרדי קלאסי לא יעלה ולא יוריד, (האשכנזים לא צריכים אותם, והספרדים של הנישה ההיא לא ישמעו להם בלא"ה, והציבור של הבני תורה ישמע בלא"ה לאלו החתומים).
הרב עדס שהוא במקרה חבר במועצה, וגם מזקני ראשי הישיבות נותנים לו מעמד אחר (ולו לשם כבוד בלבד).
אין שום סיבה הגיונית, שהעסקונה הליטאית תחתים ראשי ישיבות ספרדיים כשהיא פונה לנישה שלה.
כן, זה המצב כיום, מה לעשות ?

להתלונן אתה מסכים?

לא, משתי סיבות.
א' זה לא יעזור.
ב' כדאי להבין מה מסתובב מאחורי הפעולות (בבחינת הכר את...), ולדעת לשנות.
ההתבכיינות הטפשית הזו לא מועילה, ולא מעלה ולא מורידה.
ואדרבה, היא מראה שוב ושוב עד כמה אנחנו פגיעים, ועד כמה אנחנו תלותיים, ועד כמה אנחנו צריכים יחס ושימת לב (בדיוק מה שמרחיק אותם מאיתנו עוד ועוד).
מספיק עם זה, עזבו את זה , בואו נתעסק בגדולות.
נשלים עם המציאות, ונפעל לתקן אותה, לא לבכות עליה.
(אם בכ"ז תחבר להתלונן, זכותך, וזבש"ך).

לא, משתי סיבות.
א' זה לא יעזור.
ב' כדאי להבין מה מסתובב מאחורי הפעולות (בבחינת הכר את...), ולדעת לשנות.
ההתבכיינות הטפשית הזו לא מועילה, ולא מעלה ולא מורידה.
ואדרבה, היא מראה שוב ושוב עד כמה אנחנו פגיעים, ועד כמה אנחנו תלותיים, ועד כמה אנחנו צריכים יחס ושימת לב (בדיוק מה שמרחיק אותם מאיתנו עוד ועוד).
מספיק עם זה, עזבו את זה , בואו נתעסק בגדולות.
נשלים עם המציאות, ונפעל לתקן אותה, לא לבכות עליה.
(אם בכ"ז תחבר להתלונן, זכותך, וזבש"ך).
לפחות תכתוב איך מתקנים אותה.

לפחות תכתוב איך מתקנים אותה.

אני כותב כל הזמן,
אבל אז או שנפגעים, או שאומרים שאני מזלזל.
אז מה אתה מציע ?
(יש רבנים שצריכים להרחיק מהם את בני התורה, קודם כל. - כי בינתיים הם הורסים כל הזמן).
וגם צריך להבין, שזה לא בזבנג וגמרנו, זה ענין של שנים (רק לתקן את הנזק שההם עשו, אבל גם בלי זה זה לוקח זמן).
וברוך ה' מאידך, ישנה עלייה דרסטית בציבור שלנו ב"ה (לצד ירידה תלולה בציבורים אחרים ששש...),
וזה ענין של זמן, והמון זמן.
בינתיים להמשיך ללמוד תורה בעיון ובשקידה, בכל חלקי התורה, ולרומם את קרנם של ראשי הישיבות (לא בעיני האשכנזים, אלא בעינינו, ובעיני המון העם),
ולרומם את קרנם של עמלי התורה, ושל המדקדקים בהלכה. - זה קודם כל.

ראשי תחתית