תקנות מועצת גדולי התורה בענין אירועי זמר

בשונה מדעת תורתך הכבודה, הרבנים כן חתמו על הנוסח, כמו שהם חותמים על עוד אלף מכתבים.

עם רוח הקודש אינני מתווכח.

אני נתקלתי במקרה שהרב לא רק חתם בפועל אלא אפילו הוסיף מילים בכתב ידו, שאין יותר אמין מזה, ובכל זאת לאחר עשר שנים (!) הוא גילה במכתב שהכל מזוייף, הוא אכן חתם ואכן כתב כמה מילים - אבל על מכתב אחר לגמרי, והם שינו את הנוסח לאחר החתימה.

עם רוח הקודש אינני מתווכח.

אני נתקלתי במקרה שהרב לא רק חתם בפועל אלא אפילו הוסיף מילים בכתב ידו, שאין יותר אמין מזה, ובכל זאת לאחר עשר שנים (!) הוא גילה במכתב שהכל מזוייף, הוא אכן חתם ואכן כתב כמה מילים - אבל על מכתב אחר לגמרי, והם שינו את הנוסח לאחר החתימה.
יתכן, בדרך כלל רבנים חותמים על מכתבים, בפרט מה שמתפרסם בתקשורת הרשמית של המפלגות או הקהילות שלהם.

זה לא משנה אם אני חושב שזה ראוי או לא.
אם זה לא ראוי הייתי צריך לחשוב כן גם קודם המכתב,
ואם קודם המכתב זה היה ראוי אין שום סיבה שהמכתב ישנה את זה לגבי.
כמו שאותם רבנים לא חושבים שהם מנהיגים אותי כך איני חושב שאני מונהג על ידם,
אם הם מנהיגי הציבור הליטאי,
ואנו לא שייכים לציבור זה כמו שאוהבים לומר השכם והערב כאן בפורום,
אין סיבה שמה שהם כתבו ישנה לדידי,
בדיוק כמו שמכתב של הרב סאלים וכדו' לא ישנה לדידהו.
דברים פשוטים וברורים.
ומה יעשה אטיופי לדעתך חלייב לשמוע רק דעתם של רבנים אטיופים?
וכן מה יעשה תמני שאין לו כרגע רב תמני זמין רק רב מרוקאי?

בנושא הזה ספציפית לא צריך רבנים והדברים פשוטים עוד הרבה קודם וזה רק למגדר מילתא.

יתכן, בדרך כלל רבנים חותמים על מכתבים, בפרט מה שמתפרסם בתקשורת הרשמית של המפלגות או הקהילות שלהם.

גם מה שמתפרסם בתקשורת הרשמית, רבו בו הזיופים.

כאשר נלחם עיתון יתד בעיתון משפחה מסיבות כלכליות, הוא הביא בעמוד הראשי פשקוויל עם חתימות של רבנים - שניים מהם אמרו בפשטות שמעולם לא חתמו על שום דבר, ועוד עשרות פנו במכתב נזעם ליתד שלא ישתמש במכתבם ואין דעתם לצאת נגד "משפחה" עד שיבורר הענין ע"י הגר"י סילמן שיכריע.

לאחר מכן פירסם יתד מכתב של הגרנ"ק נגד "משפחה", כאשר הגר"נ קרליץ שיגר אליהם מכתב מפורש שלא יפרסמו מכתב ממנו נגד משפחה עד להודעה חדשה.

כאשר נלחם עיתון יתד באתרי החדשות החרדים מסיבות כלכליות, פורסמה חתימתו של הגראי"ל שטיינמן בעמוד הראשי ובשורה הראשונה של החותמים נגד "התחנות החרדיות". הרב דב פוברסקי שהיה אז בין מנהלי 'בחדרי חרדים' הלך לגראי"ל (הוא היה מתייעץ עמו מידי פעם) והוא אמר לו בפשטות "לא חתמתי".

ואז אחד מעוזריו של הרב ניסה לתקן את הנזק ואמר לרב "אבל היה כאן הרב קארפ ממודיעין עילית..." (הוא זה שיזם את הפשקוויל והחתים רבנים), והגראי"ל חתך אותו בחדות "הוא היה אבל לא חתמתי!"

בנושא הזה ספציפית לא צריך רבנים והדברים פשוטים עוד הרבה קודם וזה רק למגדר מילתא.

מה פשוט באיסור ערבי שירה נפרדים?

וגם אם היה מקום לאסור, האם עדיף שהנוער המשועמם ילך להופעות של זמרים וזמרות חילוניים?

לאחר מכן פירסם יתד מכתב של הגרנ"ק נגד "משפחה", כאשר הגר"נ קרליץ שיגר אליהם מכתב מפורש שלא יפרסמו מכתב ממנו נגד משפחה עד להודעה חדשה
מנהג הרב קרליץ מימים ימימה היה לחתום ולחזור בו שוב ושוב, כאשר נקט להלכה שאין לדיין אלא מה שעיניו רואות הוא ביחס מרגע לרגע.

אני לא דיברתי על מנהג הרב קרליץ (שזה לא בדיוק מה שהיה שם, אבל נעזוב את זה) אלא על יתד שפירסם את מכתבו שוב ושוב בעזות מצח, כעיתון "רשמי".

אני לא דיברתי על מנהג הרב קרליץ (שזה לא בדיוק מה שהיה שם, אבל נעזוב את זה) אלא על יתד שפירסם את מכתבו שוב ושוב בעזות מצח, כעיתון "רשמי".
אתה גם לא יודע באמת מי אמר מה למי, ולא היית בסוד העניינים (להשערתי).
נוח לך להתפס לכל מילה שאמר מישהו כדי לקעקע את כל המושג של מכתבים של רבנים - יערב לך ויבושם לך, ונקווה שיהיה לך תירוץ בעוה"ב למעשיך.
אבל לא כל אירוע חריג - גם אם קרא - ללמד על הכלל כולו יצא, אתה יכול לשאול כל משב"ק של כל רב מרכזי כמה מאות פעמים בשנה הוא חותם על מכתבים שמתפרסמים בתקשורת הרשמית שלהם.
וחבל על הוויכוח בזה.
אני יודע טוב מאוד מי הוא.

מאי נפק"מ במה הוא "הואשם"? האם הוא הורשע במהלך כל השנים שעברו מאז? ואם לא, מי התיר לך להשמיץ אותו?
בעיני זה שהוא היה מנהל אחד ממקומות הרכילות המרכזיים בציבור החרדי, ונתן מקום לכל סוגי איסורי וחטאי הלשון, בכדי להתייחס לדבריו כאפר הכבשן.

בעיני זה שהוא היה מנהל אחד ממקומות הרכילות המרכזיים בציבור החרדי, ונתן מקום לכל סוגי איסורי וחטאי הלשון, בכדי להתייחס לדבריו כאפר הכבשן.

הוא לא היה אחראי על התוכן, היה מישהו שעבד לצידו והיה אחראי על התוכן (וככל שהיתה רכילות במקום, נמנעה רכילות פי כמה וכמה), וגם לגבי האתר היה מישהו מעליו והוא זה שגם הואשם וגם הורשע באותה פרשה.

ניכר שאתה מחפש כל זיז שאפשר להיתלות בו כדי להתחמק מהחרפה הנ"ל.

את הדברים שכתבתי הוא אמר בשיחה אישית, שנים רבות לאחר שזה קרה, כאשר לא היה קשור לאתר בחדרי חרדים, ולא היה לו שום אינטרס לשקר לגבי העובדות.

אתה גם לא יודע באמת מי אמר מה למי, ולא היית בסוד העניינים (להשערתי).

סוד העניינים פורסם בתקשורת בהרחבה בזמנו, גיסו הרב קופשיץ שיכנע אותו לחתום נגד העיתון לאחר שהוטעה בעצמו, ולאחר מכן כאשר נפגש עם וועדת הרבנים של עיתון משפחה התנצל במשך שעה ארוכה והסביר שהוטעה, ומיד יצא מכתב מהגרנ"ק אל יתד נאמן להפסיק לפרסם את מכתבו, וכן נשלח שליח להגרח"ק (שהוא חתם על זה בעקבות הגרנ"ק).

נוח לך להתפס לכל מילה שאמר מישהו כדי לקעקע את כל המושג של מכתבים של רבנים

גדולי הדור כבר קעקעו אותם בעצמם, כפי שציטטתי לעיל.

בדורנו זה הפך לתופעה - כל אדם שרוצה להשליט את דעתו על אחרים, מנסח פשקוויל, בוחר גדול אחד שנוח לו לשכנע אותו, מחתים אותו ולאחר מכן מחתים אחרים שחותמים כי אותו גדול חתם (או חותם בשמם, או שמהנהנים לו בראשם במהלך הפגישה והוא מפרש זאת כהסכמה לפרסום חתימה סרוקה שלהם).

גם בספר "רבינו" סיפר הרב עובדיה לרב אליהו שיטרית שהרב בענגיס מהעדה החרדית התנצל על פשקווילים ששמו מופיע בהם, ואמר לו "החותמת שלי אצלם, מה אני יכול לעשות".

הרב @משיב כהלכה הוויכוח מיותר, בעיניך כל מכתב רבנים הוא פאשקוויל, רוב מוחלט של הציבור החרדי רואה בדבריך קעקוע כל המושג של דעת תורה.
אתה מבלבל גם ענייני זיופים עם ענייני חתימה בלא תשומת לב מלאה לנכתב, ומביא מקרים חריגים ללמד מהם על הכלל, בעיני לא זו העיר ולא זו הדרך, ואלו דברים חמורים ששומטים מתחת רגלי הציבור החרדי חלק מיסודותיו.

אתה שוב כותב "בעיניך" כאשר הבאתי את דברי גדולי ישראל בעצמם ומה שהם מעידים על כך, וכיצד הם מתייחסים לזה.

לא מדובר במקרים חריגים כי הנ"ל נכתב באופן כללי.

"דעת תורה" היא דברים המתפרסמים ע"י גדול ישראל, שכתב בעצמו וניסח בעצמו, ללא עזרת עסקן כלשהו.

אתה שוב כותב "בעיניך" כאשר הבאתי את דברי גדולי ישראל בעצמם ומה שהם מעידים על כך, וכיצד הם מתייחסים לזה.

"דעת תורה" היא דברים המתפרסמים ע"י גדול ישראל, שכתב בעצמו וניסח בעצמו, ללא עזרת עסקן כלשהו.
ואיך אתה יודע איזה מכתב נוסח ע"י גדול"י ואיזה רק הוחתמו עליו?

כאשר המכתב נכתב ע"י גדול בישראל בכתב ידו.

דוגמאות:

02.jpg

5614c65743248533.jpg

07.jpg

בשום ציטוט לא כתוב שהיחס למכתבים שחתומים עליהם רבנים הוא מזוייף מעיקרו, זו טענה אישית שלך.
כתוב שם שישנם מקרים שהחתימה לא בהכרח מבטאת את דעת החותם.

ראשי תחתית