סליחה שהעתקתי את כל זה פשוט זה בא לטענות שהרב עובדיה היה יותר "בקיאותי" מ"עיוני"...אנשים היו מתפעלים יותר מהבקיאות, אבל אם היו רואים את העיון העמוק שלו היו נבהלים בהלה גדולה."
סליחה שהעתקתי את כל זה פשוט זה בא לטענות שהרב עובדיה היה יותר "בקיאותי" מ"עיוני"...אנשים היו מתפעלים יותר מהבקיאות, אבל אם היו רואים את העיון העמוק שלו היו נבהלים בהלה גדולה."
מצחיק אותי איך אתה מצטט את ר' בערלראש ישיבת פוניבז', הרב פוברסקי, אמר כי הרב עובדיה היה מנהיג הדור וחכם הדור.
סליחה שהעתקתי את כל זה פשוט זה בא לטענות שהרב עובדיה היה יותר "בקיאותי" מ"עיוני"...
למדת את התשובה של דוד שמש? התשובה של היתר מכירה?אגב אשמח לראות חידוש שחידש הגר"ע יוסף בכח עיונו, במקום העתק הדבק של שבחים ששיבחוהו.
ח"ו.הרב "אור יעקב" שליט"א
אתה רק מוצץ מאחרים שיחטאו בזלזול במרן זצ"ל
העליתי את זה כבר לעיל.ובשטחיות נראה שכך מרן בעצמו אמר:
למדת את התשובה של דוד שמש? התשובה של היתר מכירה?
זה לא רק תשובות בקיאותיות עצומות.
זה תשובות עיוניות בעצמה שאין כמותה. (עיין יבי"א ח"ד סי' לד עד אות לב כמה "עיון" יש על פסיק רישיה)
אתה כנראה לא יודע מהו כ"כ "עיון".ביקשתי ממך שתצביע לי על מהלך ספציפי שיש בו חידוש, דרך חדשה בהבנת הרמב"ם (למשל), או דרך חדשה בהבנת הגמ'. חידושי סברות שעל פיהם הכריע להלכה, דברים שאינם מופיעים בפוסקים שקדמוהו.
אתה שולח אותי לעיין בסימנים ארוכים, זה רק מוכיח על הגישה החובבנית שלך.
למען הדיוק, אלו דבריו (ספר "הפנקס" - קטעים מתוך יומנו האישי של הג"ר יצחק לווינשטיין זצ"ל, עמ' 189):כעי"ז התבטא הגראי"ל שטיינמן זצ"ל כשיצא מרן הגרע"י מניחום אבלים על אשתו, כפי שכתב משמשו הרב לוינשטיין בספרו.
וע"ע -בלילה ישבתי עימו לבד בחדר ודיבר שזה כבוד שמגיע הרב הספרדי הכי חשוב לנחם, וגם בין האשכנזים הוא נחשב לת"ח. נכון שהוא לא בדרך הלימוד שלנו, אבל בדורות קודמים זה היה נחשב לת"ח. והוסיף שאדמורי"ם וראשי ישיבות באים לנחמו, וממש שמח שיש שלום ביהדות החרדית.
באיזה כלים מדדת שהרבי מלובאוויטש הוא יותר גאון מהחזון איש.
ואצל האשכנזים - הגאון בעל חזון איש, הגרש"ז אויערבאך, והרבי מליובאוויטש זצ"ל (שהוא יותר גאון מכל הנ"ל ולגאונותו אין חקר).
אבל זה ליצנות לשמה
מכיר הרבה כתבים של הרביכל אחד ומה שהוא יכול למדוד בכליו המצומצמים. לי בניגוד אליך אין כלל בעיה שתאמר שהחזו"א גאון יותר.
הדבר היחיד שיש לי לומר לך שכדאי לך להכיר ספרים נוספים של הרבי מליובאוויטש, לא רק מאמרים ושיחות אלא פלפולים מעמיקים בגאונות מבהילה, התכתבויות עם הרוגצ'ובר ועוד.
אנא שתפינו במו"מ.מרן היח"ס גאון אדיר שאלתי אותו שאלה ומכול התורה הוא שולף ומוכיח את התירוץ בפילפול אדיר
"אשרי הדור שככה לו"
לא סתם רבינו מרן הגר"י צדקה זיע"א כותב עליו מגדולי הדור וזה לפני לפחות 30 שנה
היא גופא ליצנות- לא הבנתי כוונתך אני הסברתי שלא שייך למדוד בין שניהםלא, אני לא חבדניק.
ושוב, אתה יכול לכתוב שלטעמך פלוני יותר גאון, אבל לכתוב שזו "ליצנות" - היא גופא ליצנות.
אכן יש בח"ו אבה"ע סימן ה' התכתבות ביניהםלא דיברתי על דבריך כלל, הגבתי על מה שהגבתי.
לגבי דבריך לענ"ד לא לי ולא לך יש כלים למדוד את כח עיונם. (בהרבה מקומות לא רואים את כח עיונו של הגרע"י, אבל יש מקומות שרואים היטב את גודל עיונו, זכורני שיש התכתבות שלו עם רבינו עזרא עטיה זצ"ל בעומק העיון, כמדומה שזה ביבי"א ח"ו אה"ע סי' ה. וכבר המליץ עליו מי שהמליץ שמרוב בקיאות לא רואים עיון. וראה דוגמא לזה בהסכמת ר' עזרא עטיה ליבי"א שכמדומה שעל כל הערה של המורה הביא בגליון מי שהעיר כן כבר, ומי שתירץ זאת. ע"ש).
מיהו הרב מאשקלון?
היא גופא ליצנות- לא הבנתי כוונתך אני הסברתי שלא שייך למדוד בין שניהם
ואסביר דברי יותר
אם כווונתך לגאונות באיזה מאמרים חסידים אני לא חושב שאפשר למדוד לחיבורים בלומדות
ואם אתה מדבר בחיבור למדני כמו חלק מהליקו''ש נראה שהחיבור חזו''א גדול פי כמה.
בוודאי שלא היה כוונתי לכמות ספרים כיון שרק מהרבי האחרון אפשר למלאות עמודה ספרים אלא בעיקר בתוכן שהוא עמוק ומחושבן הלוך ושוב והכי חשוב בשדות שלא חרש אדם שם כמו טהרות ואפילו קדשים שבבריסק כבר חרשו החזו''א מיוחד בדרכו המיוחדת ואין להאריך בזה יותר.אני מתכוון לגאונות בלומדות, שגם את זה אפשר לראות בליקוטי שיחות שהזכרת, בביאוריו לרש"י ועוד, אבל יש ספרים רבים ממנו שיש בהם לומדות - ראה התכתבויותיו עם גדולי ישראל שנדפסו בשו"ת בפני עצמו ונקרא מנחם משיב נפשי, וגם בסדרת הספרים מה"רשימות" שרשם לעצמו.
וגאונות אינה נמדדת בגודל החיבור (שגם בזה איני יודע אם כתב פחות מהחזו"א כי יש ממנו מאות ספרים) אלא ניתן לראותה בדף אחד בלבד.
בימי ההילולה של אביו, של אימו ושל אדמו"רי חב"ד היה עורך הדרן, סיום מסכת על אחת המסכתות בש"ס. לעיתים היה הדרן על כל הש"ס. ההדרנים של הרבי היו אורכים לפעמים כמה התוועדויות ברציפות. סך ההדרנים של הרבי הוא 174 הדרנים. 18 מהם על כל הש"ס. גם שם אפשר למצוא גאונות, תירוצים המקשרים כחוט השני בין כל סוגיות הש"ס.
כמו כן גדולים רבים שנפגשו עמו תיארו לאחר מכן את גאונותו העצומה בכל תחום אפשרי. הגר"מ אליהו אמר: "הגאונות של הרבי היא נוראה ומדהימה. על קדושתו של הרבי בכלל אין מילים. אדם גדול שהוא בקי וגם עמקן, זהו משהו נדיר. אבל לא רק זה, אדם כמוהו שבקי בש"ס ובפוסקים, בקבלה, מהזוהר והאר"י עד אחרוני האחרונים, ובקי בהם לא מקופיא אלא ממש לעומקם של דברים, זה נדיר זה רק כוח עילאי! כל זה מוכיח שזה לא טבעי, נשמה קדושה מיוחדת. הרגשתי בו נשמה קדושה מיוחדת, נשמה לא פרטית אלא נשמה כללית של כלל ישראל".
מיהו הרב מאשקלון?