בענין דברי היח"ס על נ"ט בר נ"ט

• יוזם האשכול יוזם האשכול יזדי
  • תאריך התחלה תאריך התחלה
מצד אחד כתוב שם שצריך רוב גדול, ומאידך מסיים שהשיטה השניה אינה סברא יחידאה.
לענ''ד אינו מדוייק, שכותב שכשיש רוב גדול, ומולו שיטה של מיעוט ממש אין מתחשבים במיעוט. אולם אם המיעוט הם המה מגדולי הפוסקים שאנו מתחשבים בהם תמיד, והם מיעוט חשוב, מתחשבים בהם.

לענ''ד אינו מדוייק, שכותב שכשיש רוב גדול, ומולו שיטה של מיעוט ממש אין מתחשבים במיעוט. אולם אם המיעוט הם המה מגדולי הפוסקים שאנו מתחשבים בהם תמיד, והם מיעוט חשוב, מתחשבים בהם.
1750950167823.png

ע"מ ללכת אחר הרוב בדרבנן כותב שצריך רוב גדול,
ומתי לא הולכים, כשהמיעוט סברא יחידה ולא סברת קדמונים שבד"כ אנו מתחשבים בדעותיהם.

ואוסיף, כל זה בנידון לגבי פסק הגרע"י,
אך בעצם העניין, שהרב יצחק יוסף (המסכים שם) תקף את מרן שליט"א שנעלם ממנו גט פשוט וכו' וכו',
כבר הביא ידידינו הרב @יזדי שליט"א דמבואר שם בדיוק להיפך.
ולחינם ביזהו.

@אור יעקב מה הדין כשאין רוב גדול, אבל המיעוט הוא סברא יחידאה?
אם זה סברא יחידאה, כנראה שהרוב גדול...
כלומר רק באופן שיש רוב מוחלט ויחידה כנגדו אזלינן בתר רוה"פ, אבל אם זה שניים כנגד מאה הרי תרי כמאה וזה ספק השקול?
על זה בדיוק הבאתי את דברי מרן זצוק"ל ביבי"א ח"ח שלא צריך "ספק השקול".
מה זה אין לה מקור?
קם אחד הפוסקים עצבני בבוקר והחליט לפסוק מה שהחליט בלי טעם ובלי ריח?
כתב איזה משהו ע"פ פוסק/גמ'.
ונתברר שהנידון משם אינו נכון.
מצד אחד כתוב שם שצריך רוב גדול, ומאידך מסיים שהשיטה השניה אינה סברא יחידאה.

באחד משיעורי רב אחד בבית הכנסת לעדת היזדים, אמר על דברי מרן שליט"א בענין:

אבל למה להתקיף בלשון כזו ולכתוב שקרים ושטויות, זו לא דרכה של תורה.
אני פגשתי את בנו של אותו חכם, ואמרתי לו אני רוצה לפגוש את אביך כדי לדבר אתו על הנושא.
אנחנו לא מחפשים כבוד, אני מוכן לבוא אליו.
אבל אחר כך אמר לי שאביו מסרב לפגוש אותי.
בודאי הוא חושש להפגש, כי לא יוכל לענות.
ע"כ.

אני חושב שאפילו אין צורך להגיב.

עוד אמר שם על מחבר הספר 'טעמו וראו' שקיבל ממנו הסכמה ואחר כל הלך לעוד רב אחד (מרן היח"ס שליט"א) והוא כתב לו להיפך שאסור לגרום לכתחילה לנ"ט בר נ''ט.
וכתב עלינו דברים קשים מאוד (א"ה. כפשנ"ת לעיל לא כתב עליו שום דבר אלא לאברך שביקש ממנו חוו"ד, ואין זה אמת).
חבל שלא חזר אלי להראות לי את דבריו כי הייתי עונה לו באבי אביו...

הרב שם מתמרמר על לשון חריפה שמרן היח"ס שליט"א כתב, ואמר שהוא מתכוון אליו, במה שהוא (הרב יצחק יוסף) כתב בהסכמה שלו.

אבל המעיין בקו' של מרן היח"ס שליט"א יראה שזה מכתב שכתב לאברך מהעיר בני ברק שכתב חיבור בנושא... וזה אינו אמת.
1750863128382.png
1770104752191.png

גם כאן כותב שרמז למה שכתב בהסכמה,
וזה אינו, וכפי שהביא הרב @יזדי צילום של הדברים שנכתבו לאברך מב"ב.

ראשי תחתית