משיב כהלכה
חבר בכיר
בכלל, אין טעם לרדת לפסים אישיים כ"כ מהר
הגבתי על צורת ההתבטאות כלפי אתרוג ששיבחוהו גדולים שקוטנם עבה ממתניו.
בכלל, אין טעם לרדת לפסים אישיים כ"כ מהר
זאת לעומת עדות של מי שהאינטרס שלהם בשיווק מוצר שמוכרים ברור
מאתרוגים תימניים מכוערים
כי הם מכוערים.
אתה נעלב בשם האתרוגים?
מי שמוציא משפט כזה מפיו, על אתרוג שהבבא סאלי היה מוסר נפשו כדי להשיגו כל שנה, צריך לדבר אליו בשפתו.
כל הדיבור שלך מראה על סגנון רחובי ושיווקי
מי שמוציא משפט כזה מפיו, על אתרוג שהבבא סאלי היה מוסר נפשו כדי להשיגו כל שנה, צריך לדבר אליו בשפתו.
יש הבדל בין אם אתה רק מערער ומעלה נידון לבין אם אתה אומר :ערעורים על מסורת האתרוג של קהילה כזו או אחרת, גם בתקיפות ובחריפות - איננו דבר חדש
שזה כבר לשון של "לקנטר""אני אמרתי שהוא פסול? ודאי כשר - לסלט"
חבל שהדיון הפך תוך דקות לבמה של ביזוי כבוד ת"ח מובהק, ואני מוחה על כך בתוקף
באופן כללי אני חושב שעלינו למשכן עצמינו ליישב מנהגם של ישראל
מובן שאני לא הפכתי כלום, שאלתי שאלה רצינית ומנומקת (לא לחינם הכנסתי את ההערה המשעשעת בסוגריים), וקיבלתי תגובות ילדותיות ואמוציונליות. אני באמת ממליץ למי שקשה לו להתעסק עם נושאים הלכתיים מובהקים בצורה רציונלית ורגועה - לעסוק בנושאים אחרים.אתה הפכת את הבמה לכזו
גם כעת טרם קיבלתי תגובה, מלבד טענת מוכר אתרוגים מרוקאים שהאתרוגים בפרדס שלו גדלים משנה לשנה...תוך כדי היתממות מצידך שמעולם לא ראית תשובה לטענה זו
שאלתי שאלה רצינית ומנומקת (לא לחינם הכנסתי את ההערה המשעשעת בסוגריים), וקיבלתי תגובות ילדותיות ואמוציונליות
הגזמת לחלוטיןכי הם מכוערים.
אתה נעלב בשם האתרוגים?
אתה מזלזל באתרוגים שהרבה מגדולי הדורות הקפידו לברך עליהם
כתבת מכוערים ונטולי פיטםלכתוב שהם מכוערים זה זילזול
כתבת מכוערים ונטולי פיטם
ואני רואה זאת כזילזול
אבל לבוא ולנסות לדווח את הטענה על ידי סיסמאות של אתרוגים מכוערים וכולי
נראה לי לא ככ מכבד
ואני שמעתי עדות נאמנה שדעת מרן הרב אליהו שאין לברך עליהם וגם מי שמנהגו כן אין לו לברך אלא על תימני
היום בהרבה מקומות במרוקו מגדלים יחד באותו פרדס מרוקאי וחזו"א, ויש כאלה שממש מרכיבים אותם יחדדווקא הפוך אני רואה כל שנה בשווקי ארבעת המינים אתרוגים תימנים בכל הגדלים ובכל הצורות ואילו ה''מרוקאי'' נראה אותו דבר...??
יפה אמרת, למרבה הצער כאן הענין מתחיל ונגמר.עם כל הכבוד לזה ששאלו על איזה מנהג של יהדות מרוקו זה לא אומר שמותר להתחיל לרדד פה את השיח
להשמיץ ולברוח זה אכן רמת שיח גבוהה מאוד.
אני מעדיף להאמין לרב טהרני מאשר לך
שמוע שמעתי שכשהחזון איש בא לארץ אמרו לו יש פה אתרוג ארץ ישראלי שמאות שנים שיושבי ארץ ישראל מנענעים עליו,שמעתי דעות לכאן ולכאן אשמח לקרוא וללמוד את תגובתכם
כמו שיושבי הארץ הביאו אתרוגים מכל מיני מקומות בעולם וכך זה נהיה "אתרוג ישראלי", כך יש כיום מגדלים שהביאו אתרוג מרוקאי ויש להם פרדסים בארץ. מאי שנא?
ולגופו של ענין, בארץ יש מלאי גדול של אתרוגים ואין לנו רוה"ק של החזו"א, לדעת מה מורכב ומה לא. אבל במרוקו יש פרדסים שלא נגעה בהם יד אדם במשך אלפי שנים, ויש עליהם מסורת.
שמעתי דעות לכאן ולכאן אשמח לקרוא וללמוד את תגובתכם