אתה יכול לנסות בכל אתרוג (אני ניסיתי בחזו"א ובתימני) לחתוך את העוקץ שלו, ויצא לך ריח חזק של אתרוג. והוא דבר שאין אותו בשאר פירות
אבל בגמ' כתוב "טעם" (אולי תטעם ותגיד לנו ?

עכ"פ, ככל והריח עונה לסימן, הרי ששניהם הוחזקו בסימן זה בשווה.
אתה יכול לנסות בכל אתרוג (אני ניסיתי בחזו"א ובתימני) לחתוך את העוקץ שלו, ויצא לך ריח חזק של אתרוג. והוא דבר שאין אותו בשאר פירות
זה ברור שאם יש ריח בעץ אז יש בו גם טעםאבל בגמ' כתוב "טעם"
שאלתי על עדות ישראל השונות: עיראקים, פרסים, אפגנים, בוכרים, גרוזינים, לבנונים, חלבים, וכו׳ וכו׳. האם היו להם אתרוגים משלהם בארצותיהם? אם כן, למה נעלמו כליל?
תונס
שו"ת שמחת כהן (או"ח סי' יב): ושמענו שבעיר ואם בישראל תונס מברכים עליהם (=אתרוגי עיר פירפיל) בכל שנה. ע"כ.
(א"ה, איני יודע מי היא פירפיל).
ראיתי האידנא בספר לב נאמן, שמרן הנאמ"ן זיע"א מספר שבחו"ל הם היו לוקחים אתרוגים ממרוקו.
ושאביו הגה"ק זצוק"ל היה מורה לא לקחת אתרוגי א"י מחמת תשובת מהרש"א הנודעת.
מקור מדוייק יש? או מעשייה?שמוע שמעתי שכשהחזון איש בא לארץ אמרו לו יש פה אתרוג ארץ ישראלי שמאות שנים שיושבי ארץ ישראל מנענעים עליו,
וכל גדולי הספרדים במשך השנים בארץ ברכו עליו,
כשהוא הלך לבדוק אותו בצפת ונענע אותו חילק את הגרעינים לתלמידיו ומאז זה נהייה אתרוג חזון איש אבל האמת שזה האתרוג של הספרדים בארץ ישראל מאות בשנים, ולמה לנו לקחת את התמנים והמרוקאים,
כשיש לנו משהו משלנו?
ראיתי האידנא בספר לב נאמן, שמרן הנאמ"ן זיע"א מספר שבחו"ל הם היו לוקחים אתרוגים ממרוקו.
ושאביו הגה"ק זצוק"ל היה מורה לא לקחת אתרוגי א"י מחמת תשובת מהרש"א הנודעת.
אל תשכחוצודק!!!
והויכוחים ביניהם ידועים מי המקור ומי החיקוי
אכן המסורת הייתה ברורה בכל צפון אפריקא כולה שאתרוגי מרוקו רק מהם לוקחים. כך אמרו לי [השבוע הזה] ת''ח חשובים שגדלו בטוניס בעצמם.צודק!!!
עכשיו אני רואה שו"ת איש מצליח (או"ח סי' מה), שואל ונשאל (סי' קפד), שמחת כהן (סי' קפד), שהיו מביאים אתרוגים מערי המערב (ועיר גפצה).
אל תשכחו
שטוניס היא גובלת עם מרוקו
ורוב מנהגיהם [ומאכליהם] דומים, והויכוחים ביניהם ידועים מי המקור ומי החיקוי
כך שאין סבה שיקחו מא"י הרחוקה אם יש להם בסמוך
קשה לי להאמין שיש ויכוח על זה.
לא עיינתי בכל, אבל כן עיינתי בשו"ת איש מצליח שציינתכזכור לי שבשותי"ם שהזכרתי, מובא שהיתה להם התנגדות לאתרוגי א"י
לא עיינתי בכל, אבל כן עיינתי בשו"ת איש מצליח שציינת
ואיפכא- נראה שמדבר על אתרוגי א"י כאתרוגי מרוקו , דהנידון שם לגבי הפיטם, אם נחסר בו, האם זה נחשב לבשר האתרוג או לעץ.
ולא זו בלבד אלא שהשואל שם כתב שמלפני 50 שנה [מהשאלה] הביאו לכל בתי כנסיות בג'רבא אתרוגים מא"י , והיה אתרוג שנטילה הפיטם והכשירו, וכו'
כך שמכל הדו שיח שם, נראה איפכא, התמשו גם באתרוגי א"י
נראה לי שהתבלבלת עם אלג'יריהאל תשכחו
שטוניס היא גובלת עם מרוקו
ורוב מנהגיהם [ומאכליהם] דומים, והויכוחים ביניהם ידועים מי המקור ומי החיקוי
כך שאין סבה שיקחו מא"י הרחוקה אם יש להם בסמוך
עכשיו עלה לי רעיון: אם היתה טעות העתקה בין פ לבין ט, אולי כוונת השמחת כהן לטריפולי? (אמנם ידוע ששמה הערבי "תראבלס", אבל אולי השלטונות האירופאים עשו את שלהם כבר אז). האם היו בטריפולי אתרוגים?בכל אופן, לא נתברר מה היא 'פיריפיל" שנזכרה בתשובת שמחת כהן, וזה יכול להיות מפתח להבין את העניין.
כך שגם ייתכן שהביאו מא״י.
ולא זו בלבד אלא שהשואל שם כתב שמלפני 50 שנה [מהשאלה] הביאו לכל בתי כנסיות בג'רבא אתרוגים מא"י ,
עכשיו עלה לי רעיון: אם היתה טעות העתקה בין פ לבין ט, אולי כוונת השמחת כהן לטריפולי? (אמנם ידוע ששמה הערבי "תראבלס", אבל אולי השלטונות האירופאים עשו את שלהם כבר אז). האם היו בטריפולי אתרוגים?