באנר תרומה

פפושדו - דעת רבותינו

• יוזם האשכול יוזם האשכול זולדן
  • תאריך התחלה תאריך התחלה
באנר
כמעט חצי שעה! יש משהו ממוקד לשמוע?
עיקר הדברים שנאמרו זה כך:
הרב חותה טוען שאם באמת אותו מומחה שעלה לשידור אצלו (עודד בוגרד) ודיבר נגד הפפושדו - משקר (אם הבנתי נכון, הדיון הוא רק על מה שהיה בעבר במפעל, ולא כיום), למה לא תובעים אותו תביעת דיבה?
הרב נקי טוען, שאם הרב עובדיה שמע את הטענות לאסור, ולא בדק את זה, היה צריך לקרוא לבנו ולבדוק את זה ו/או להודיע ברבים שיש בזה ספק ולא לאכול עד שיתבררו העניינים (מבחינה מעשית ולא הלכתית).

(ועוד דבר, היה נידון ארוך ביניהם לנסות להבין מי שקרן ומי לא וכו')

אמנם כל השיחה היה נראה שיש ביניהם הסכמה מה הטענות שיש נגד, רק שלא כ"כ הבנתי על מה מדובר. כי אם זה יין נסך וכד', כבר דיברו שזה לא שייך. ואם זה על החומר שיש בו מים, שזו הטענה העיקרית כיום, כלל לא שמעתי שהרב חותה מדבר ע"ז (וחבל...)

אמנם כל השיחה היה נראה שיש ביניהם הסכמה מה הטענות שיש נגד, רק שלא כ"כ הבנתי על מה מדובר. כי אם זה יין נסך וכד', כבר דיברו שזה לא שייך. ואם זה על החומר שיש בו מים, שזו נטענה העיקרית כיום, כלל לא שמעתי שהרב חותה מדבר ע"ז.
אתה צריך לשמוע קודם את ההקלטה ברדיו שהעלו כאן ורק אחרי זה תבין את השיחה, כי כל השיחה נסובה על מה שנאמר שם ברדיו

אתה צריך לשמוע קודם את ההקלטה ברדיו שהעלו כאן ורק אחרי זה תבין את השיחה, כי כל השיחה נסובה על מה שנאמר שם ברדיו
אכן, כך מסתבר, אבל אולי מישהו כאן יוכל פשוט למקד אותי מה עיקר הטענה שהם מדברים עליה.

אבל אולי מישהו כאן יוכל פשוט למקד אותי מה עיקר הטענה שהם מדברים עליה.
ששנים על גבי שנים היה שם בעיות במפעל , בעיות של חמץ ממש, ואעפ"כ האכילו את עמך ישראל.....

והאנשים והמשגיחים אותם אנשים שהיו אז ..... וא"כ איך אפשר לסמוך עליהם היום שהשתנו דברים , הרי הם עצמם אמרו גם בשנים עברו שזה טוב אע"פ שאנשים מבפנים סיפרו דברים איומים

ששנים על גבי שנים היה שם בעיות במפעל , בעיות של חמץ ממש, ואעפ"כ האכילו את עמך ישראל.....

והאנשים והמשגיחים אותם אנשים שהיו אז ..... וא"כ איך אפשר לסמוך עליהם היום שהשתנו דברים , הרי הם עצמם אמרו גם בשנים עברו שזה טוב אע"פ שאנשים מבפנים סיפרו דברים איומים
כיון שאי אפשר להכחיש/לאמת את הדברים שלו האפשרות היחידה זה עכשיו ללכת למפעל ולברר - אם הכל טוב שם, הכל טוב.

כיון שאי אפשר להכחיש/לאמת את הדברים שלו האפשרות היחידה זה עכשיו ללכת למפעל ולברר - אם הכל טוב שם, הכל טוב.
ברור שאפשר לאמת

עצם זה שלא מגישים תביעת דיבה על מה שנאמר שם, זה רק מראה שכל מה שדובר זה אמת

או שאי אפשר להוכיח כלום, לכן לא מוציאים תביעת דיבה. (לך תוכיח מה היה בעבר...)

הוא אמר שם שהמשגיח הר' ג'וליאן טוען שבכלל אין אדם כזה במפעל 30 שנה .

אתה יודע איזה תביעה אפשר לתת עליו, כי הוא מספר מעל גלי האתר שהיה שם עשרות פעמים במשך שנים

אולי התבלבלת
מי שמקלל שם ומדבר כמו איש רחוב זה בעל בהלכה ובאגדה.

שמעתי את השיחה (23 דקות). הרב חותה מתנסח יפה כמעט לכל אורך השיחה, בעוד הרב נקי מגדף. אמנם לאט לאט הטונים עולים משני הצדדים, עד לרמה של שוק מחנה יהודה. בסוף השיחה גם הרב חותה לא טומן ידו בצלחת: אתה לא איש אמת, אתה מתחמק, בורח כמו עכבר, אתה מדבר שטויות, אתה מדבר בטיפשות, קלטתי אותך, אתה הרב דוד שלום נקי.

לסיכום הדיון, אלה נקודות הויכוח:

א. פלוני שקרן / פלוני לא שקרן

ב. עד אחד נאמן באיסורים / חמץ, גיהנום

ג. הרב עובדיה לא ידע! הרב עובדיה ידע ולא פירסם

ד. הרב עובדיה חזר בו, הרב עובדיה לא חזר בו

ה. אתה מוציא לעז, אני לא מוציא לעז

ו. פלוני יכול לתבוע דיבה, למה הוא לא תובע

לסיכום הדיון, אלה נקודות הויכוח:

פרט קטן אך חשוב שכחת

שאותו אחד אומר בקולו שהרב יעקב יוסף לא ביקר במפעל

ולתועלת הרבנים , דברי הרב יעקב יוסף שצ"ל שאומר בקולו שביקר במפעל

בדקה 2.30

הוא אמר שם שהמשגיח הר' ג'וליאן טוען שבכלל אין אדם כזה במפעל 30 שנה .

אתה יודע איזה תביעה אפשר לתת עליו, כי הוא מספר מעל גלי האתר שהיה שם עשרות פעמים במשך שנים
טוען שלא ראה/זוכר אותו, סוף סוף אין משגיח אחד 24/7
אמנם לאט לאט הטונים עולים משני הצדדים, עד לרמה של שוק מחנה יהודה.
כואב קצת לשמוע את זה וחבל שפרסמו הקלטה כזאת שלא ראויה כ"כ לשניהם.
בעוד הרב נקי מגדף.
לא שמעתי שהוא "מגדף" (חוץ מפעם אחת שהתבטא על הבן של... שהוא שקרן)
פרט קטן אך חשוב שכחת

שאותו אחד אומר בקולו שוב ושוב שהרב יעקב יוסף שקרן ומשקר, ושכלל הוא לא ביקר מעודו במפעל.
שוב, לא שמעתי פעם אחת שאומר שהרב יעקב יוסף "שקרן", אלא שהמשגיח שם טוען שלא ראה אותו מבקר שם.

שוב, לא שמעתי פעם אחת שאומר שהרב יעקב יוסף "שקרן", אלא שהמשגיח שם טוען שלא ראה אותו מבקר שם.

אני יתקן את דברי - הוא אומר על הדברים שהרב יעקב יוסף שביקר במפעל "שזה שקר" [בדקה 8]

תיקנתי גם למעלה

ומנגד הרב אברהם יוסף והרב מאיה טוענים שהרב יעקב יוסף לא ביקר במפעל.
איך הרב מאיה יכול להגיד כזה דבר
זה כמו שאני יעיד שהרב עובדיה לא אכל פפושדו, א"א להעיד "שלא" [כנ"ל גם על הר' אברהם] .

ב- בעל סיפורי אגדות אומר בשם הרב מאיה , לא שאתה שמעת את הר' מאיה אומר זאת

לא הבנתי. (אני רק שואל). הרב יעקב יוסף אמר שהוא ביקר במפעל ודיבר עם המשגיח.
המשגיח אומר שהוא לא דיבר איתו. א"א להעיד ע"ז שהמשגיח לא דיבר איתו נגד מה שהרב יעקב טוען שכן דיבר?

לא הבנתי. (אני רק שואל). הרב יעקב יוסף אמר שהוא ביקר במפעל ודיבר עם המשגיח.
המשגיח אומר שהוא לא דיבר איתו. א"א להעיד ע"ז שהמשגיח לא דיבר איתו נגד מה שהרב יעקב טוען שכן דיבר?
אולי משגיח אחר...
איך הרב מאיה יכול להגיד כזה דבר
זה כמו שאני יעיד שהרב עובדיה לא אכל פפושדו, א"א להעיד "שלא" [כנ"ל גם על הר' אברהם] .
אני מאמין שרב חשוב כמו הרב יעקב יוסף שיבקר במפעל הם אמורים לדעת מזה.
ב- בעל סיפורי אגדות אומר בשם הרב מאיה , לא שאתה שמעת את הר' מאיה אומר זאת
אין עניין לזלזל בת"ח, ובפרט שתוכל לומר לנו סיפור אחד שסיפר והתברר כלא נכון שככה אתה מזים את עדותיו?

הפרגוד: הרב בנימין חותה: עוגיות פפושדו בפסח זה ספק כרת - מי מסוגל לאכול את זה?
אם במשך שנים היו בעיות (לטענתו), איפה הוא היה עד היום?!
למה הוא לא צעק את הטענות האלו לפני שנים?!
למה עד היום שמענו טענות אחרות ולא טענות אלו?

[נ.ב. ההקלטה הזו לא כ"כ רלוונטית להיום, אז נראה לי שזה קצת מסיט את עיקר הנידון לגבי העוגיות הללו כיום].

ראשי תחתית