החש בראשו
סייג לחכמה שתיקה!
אין טעם להעלים עין, יש כאן נושא כבד משקל שלצערנו כרגע אין התייחסות אליו.ובנושא החדש שהתעורר מאיזה רב שאינו מכירו אינו מתרגש.
אין טעם להעלים עין, יש כאן נושא כבד משקל שלצערנו כרגע אין התייחסות אליו.ובנושא החדש שהתעורר מאיזה רב שאינו מכירו אינו מתרגש.
כך שגם אם ביביע אומר מתיר זאת, רבים נמנעים מהיתר זה
יש התייחסות מצד הרב ללוש.אין טעם להעלים עין, יש כאן נושא כבד משקל שלצערנו כרגע אין התייחסות אליו.
אבל במקרה זה רבים מן הפוסקים [לא קשור לבד"ץ] נוקטים שזה לא מועיל, לא מדין חומרא אלא מדינאבדרך כלל, בד"צים מחפשים כל חומרא אפשרית,
בזמנו פנה אלי מו"ר הרב מרדכי אליהו וביקש ממני לבדוק איזה יין משמש לעוגיות הללו. כשנאמר לנו שנעשה שימוש ביין מתוק אמר לי הרב אליהו, שיין מתוק זו בעיה קשה מכיוון שבכדי לעצור את תהליך התסיסה מכניסים חומרים שיכולים להיות בעייתיים.
הרב אליהו ביקש לדעת מה באמת מתרחש בתהליך התסיסה. בברור אצל כימאים מומחים למזון, התברר שבסוף התהליך מתקבל H2O שזה מים. זאת אומרת, מה שקורה בעצם הוא, שהחומרים שמוסיפים כדי לעצור את תהליך התסיסה, גורמים לפרק מים מהיין. לדעת הרב אליהו הדבר בעייתי מכיוון שזה נחשב למי פירות עם מים שמחמיצים ולעומתו הרב עובדיה סבר שאין בכך כל בעיה מכיוון שמדובר במים שיצאו ממי הפירות ולכן הם לא מחמיצים. אם כן יש לנו כאן מחלוקת הלכתית: לפי הרב אליהו – ברגע שאתה מוסיף יין מתוק, הרי ע"י הוספת חומר מסוים משתחרר H2O , שזה מים, ואם כן זה כבר לא מי פירות טהורים, ולכן העיסה מחמיצה מהר יותר, ולפי הרב עובדיה – ברגע שלא הוסיפו מים מבחוץ, זה כשר ואינו מחמיץ.
בחול המועד פסח תשפ"ה הגיע הגר"א יוסף לביהמ"ד בשכונת נוה יעקב בירושלים, ולאחר דרשתו חילק עוגיות 'פפושדו' למשתתפים.
מחמיר לחינם???ש דברים שהציבור מחמיר לחינם, כמו לגבי מצות שמורה שהגר"ע יוסף בזמנו דיבר על מצות יהודה שגם הם כשרים ואין צורך לבזבז כסף לקנות דוקא מצות הלפרין, ואז יש ענין כלשהו למנוע נזק כספי מהציבור רק בגלל חומרא.
הרב אבישי טהרני עשה בדיקה ולקח עוגיה של פפושדו בעודה בצק והשאיר אותה כך במשך זמן רב ולא תפחה במאומה.משהו מעניין שמספר הרב מנחם בורשטיין ראש מכון פועה
זה לא אומר כלום.הרב אבישי טהרני עשה בדיקה ולקח עוגיה של פפושדו בעודה בצק והשאיר אותה כך במשך זמן רב ולא תפחה במאומה.
מה קשור אחד לשני?הרב אבישי טהרני עשה בדיקה ולקח עוגיה של פפושדו בעודה בצק והשאיר אותה כך במשך זמן רב ולא תפחה במאומה.
הוא נראה לי יכנס לענין של עידוא אלבה.
יש בבצק הזה גם יין, ואם הוא מתפיח יותר ממים אחרי זמן ממושך היה צריך לתפוח עכ"פ במשהו.מה קשור אחד לשני?
יש כאן טענה של הגר''מ אליהו בנוגע ליין דברי הרב טהרני אינם אלא להוכיח שאין כאן שום תהליך מחמת החומר הכימי וכי זה פותר את הטענה של היין
יש דעות שלא יצאת ידי חובה.אף אנחנו השנה קיימנו בזה מצוות ביעור, יותר נוח לפרר את זה מפיתות.
מצוות שריפת החמץ אינה מצוה קיומיתיש דעות שלא יצאת ידי חובה.
חימוץ על ידי שמרי יין הוא חמץ גמור לפי הביאור הלכה שציינוועו משהו מענין, שמלמד שהעדה"ח לא סוברים שזה חמץ גמור אלא חמץ נוקשה.
לכאו' צודק.חימוץ על ידי שמרי יין הוא חמץ גמור לפי הביאור הלכה שציינו
חשבתי על זה, והחלטתי בכ"ז לכתוב כן, כיון שיש עניין להשאיר חמץ בכדי לשורפו. ופחמע"ד.מצוות שריפת החמץ אינה מצוה קיומית
כלומר הענין הוא להשבית את כל החמץ שיש
אין מצוה מן התורה לקחת כזית חמץ ולבערו בקום ועשה בערב פסח
עכ''פ כך פשטות הענין
יש דעות שנחשב כשמרי יין משום שפועל אותה פעולה - מתפיח את העיסה.לכאו' צודק.
אבל למה זה נקרא שמרי יין?
וסתם הערה שלא הבנתי איך הם נתנים לזה הכשר לפסח, אם זה חמץ, הרי זה מוצר שבודאי לא עושים עליו מכירת חמץ, ובחנויות ממשיכים למכור אותו אחרי פסח. ונמצא שאנשים שיקנו אחרי פסח יכשלו בחמץ שעבר עליו הפסח.