גדולי ישראל הסוברים שבחור שאינו לומד צריך להתגייס

אלו דברים שחייבם להאמר, והיחיד שהעיז לאומרם הוא הרב שליט"א. [אכן הוא חזר בו מדבריו, אך זהו רק מחמת כבוד רבני אחינו המזרוחניקים, ובעיקר מפני בנו של הראש"ל הגר"מ אליהו זצ"ל. אך לא חזר בו מעיקר דבריו].
בסדר
סמוטריץ הוא רוצח המונים
נכון!

לסיכום: גם הגר"ע יוסף, וגם הרב יצחק, וגם הרב דוד, סבורים שמי שאינו לומד צריך להתגייס (למקום ראוי כמובן), ובנו הרב אברהם התגייס בעצמו, ונכדיו התגייסו (לא למסלולים חרדיים) ועודד אותם משום "לא תפרוש מן הציבור..."

דעת הגר"ש מחפוד שליט"א, חבר המועצת:

דעת מרן הגר"ע יוסף ברורה כדלפנינו במכתב כדאי לעיין היטב
הצג קובץ מצורף 3992
ברור כמו כל פשקוויל שיצא לאור בעשרות השנים האחרונות.

אם כבר, עדות בנו וחתנו עדיפות פי אלף.

לשיטתך יוצא שהרב יצחק חלק על אביו פעמיים.
ילקוט יוסף כיבוד אב ואם מהדורת תשס"א -
1747357035857.png

אז מה אתה רוצה לומר בזה, שהרב יצחק העתיק מכתבי "גילוי דעת" בספרו? סתר עצמו מיניה וביה?

הרב יצחק אמר פעמיים, גם בתחילת כהונתו וגם בסוף כהונתו (בצמוד למה שאיים לרדת מהארץ), שבחור שאינו לומד חייב להתגייס.

הדברים הוקלטו, הוסרטו, תומללו ונדפסו בעלון.

אז מה אתה רוצה לומר בזה, שהרב יצחק העתיק פשקווילים בספרו? סתר עצמו מיניה וביה?
תן לי לחדש לך משהו: יש מושג כזה של רבנים שחותמים על מכתבים, והם באמת סוברים שמה שכתוב במכתב נכון...
כוונתו הייתה שאיך העתיק דבר שזה סותר את משנתו ודבריו, ולא על עצם העתקת הפשקוויל

יש מושג כזה של רבנים שחותמים על מכתבים, והם באמת סוברים שמה שכתוב במכתב נכון...

בוודאי שיש, אבל רבו הזיופים, והרבה פעמים חותמים מסיבות שונות אבל לא באמת מסכימים, או שמסכימים עם הרעיון אבל לא עם כל מילה.

מסתבר שזוהי העמדה הרשמית של יהדות התורה כעת...

הצג קובץ מצורף 5567
כן
אבל למעשה, אצל הציבור הדגלאי אין אפילו אחד שמוגדר "לא לומד" גם בטלני הישיבות, וכידוע.
בתכלס, הרבנים הספרדים יותר מחוברים למציאות שיש כאלו שהם לא לומדים
ובפרט שהמסגרת הצבאית החרדית עדיין לא נבראה, וספק אם תתקיים
ובלאו הכי, רוב אלו שאינם לומדים הם לא בדיוק "פרומער" וד"ל

כן
אבל למעשה, אצל הציבור הדגלאי אין אפילו אחד שמוגדר "לא לומד" גם בטלני הישיבות, וכידוע.
בתכלס, הרבנים הספרדים יותר מחוברים למציאות שיש כאלו שהם לא לומדים
הרב דוד לייבל ג"כ תקופה דיבר על כך
(אומנם יש משהו בזה שגם מי שאומר דברים נכונים - צריך שגדולי ישראל יהיו איתו ואי אפשר שכל רב יעשה במה לעצמו)

(אומנם יש משהו בזה שגם מי שאומר דברים נכונים - צריך שגדולי ישראל יהיו איתו ואי אפשר שכל רב יעשה במה לעצמו)
ההבדל בין 'רבנים' שמדברים לח"כ.

מנהיגי דגל התורה מתנגדים לדרכו של הרב הנ"ל כידוע

חוץ מזה, ברור שדבריהם של החכ"ים הם רק ע"ד עצמם, ולא על דעת גדו"י
הגע בעצמך, נראה לכם ששר הפנים דהשתא מייצג את העמדות של הרב סלים והרב יהודה כהן ?? אפילו לא בדיחה ...

מנהיגי דגל התורה מתנגדים לדרכו של הרב הנ"ל כידוע
בהחלט כידוע. ונציגיהם בכנסת אומרים את אותו דבר.
חוץ מזה, ברור שדבריהם של החכ"ים הם רק ע"ד עצמם, ולא על דעת גדו"י
הגע בעצמך, נראה לך ששר הפנים מייצג את העמדות של הרב סלים והרב יהודה כהן ?? אפילו לא בדיחה ...
שר הפנים הוא יש לו עמדות מעניינות יחסית לכל התנועה, שאר החכי"ם?
מעבר לכך שיש נושאים מהותיים ויש נושאים של תמחור באוטובוס.
מעבר לכך שגם בני הבית של מנהיגי דגל (ואם אני לא טועה אז גם הבנים עצמם) אמרו את זה בלי להגיד.

בהחלט כידוע. ונציגיהם בכנסת אומרים את אותו דבר.
שר הפנים הוא יש לו עמדות מעניינות יחסית לכל התנועה, שאר החכי"ם?
יש ויש
חכ''י דגל נזהרו עד כה לא להתעסק בנושא של מי שאינו לומד וכו'
לעומת חכ''י ש''ס שדברו ע''ז בפירוש
גדו''י לא התיחסו כלל לכל הנ''ל
ואפילו בחלום לא יקרה שאיזה רב ליטאי, אפילו לא איזה 'גדול', רק רב ממוצע, רב-קהילה, ר''מ בישיבה וכדו', ישלח את הבן שלו לצבא, גם אם הבן שלו הוא בטלן הדור, וכ''ש ה'גדולים' ...
מעבר לכך שגם בני הבית של מנהיגי דגל (ואם אני לא טועה אז גם הבנים עצמם) אמרו את זה בלי להגיד.
עיין לעיל

הנה, למי שטען שחברי מועצת חכמי התורה תומכים בגיוס מי שאינו לומד

קבצים מצורפים

• גיוס.jpg
    גיוס.jpg
    177 קילובייט · צפיות: 29
וגם קודם לכן הם הסתובבו סביב זה ולא הכחישו ועשו הכל כדי שיובן שזוהי עמדתם
אבל כידוע וכו
הנה, למי שטען שחברי מועצת חכמי התורה תומכים בגיוס מי שאינו לומד
זה בכלל לא סתירה !
אי אפשר ולא יקרה בעולם חוק כזה שיפטור כל שומר מצוות מהצבא !
'חוק' יכול לפטור רק 'לומדי תורה' המאמץ הוא להכניס כמה שיותר תחת ההגדרה הזו,

למי מותר ולמי אסור להתגייס? זו שאלה אחרת, לך לרב שלך ותשאל.

וכי יעלה על דעת מאן דהוא שח"כ יאמר שכל שומר מצוות לא ילך לצבא?!
מי שחושב שככה צריך להיות, איך אומרים, שיפתח מדינה ...

זה בכלל לא סתירה !
אי אפשר ולא יקרה בעולם חוק כזה שיפטור כל שומר מצוות מהצבא !
'חוק' יכול לפטור רק 'לומדי תורה' המאמץ הוא להכניס כמה שיותר תחת ההגדרה הזו,

וכי יעלה על דעת מאן דהוא שח"כ יאמר שכל שומר מצוות לא ילך לצבא?!
מי שחושב שככה צריך להיות, איך אומרים, שיפתח מדינה ...
בוודאי שלא
אבל היה כאן מי שטען שדעת גדו''י שמותר לבחור בטלן ללכת לצבא, וממכתב חברי מועצת חכמי התורה רואים במפורש שלא

בוודאי שלא
אבל היה כאן מי שטען שדעת גדו''י שמותר לבחור בטלן ללכת לצבא, וממכתב חברי מועצת חכמי התורה רואים במפורש שלא
א. זה לא מכתב של המועצת (גם אם מרן הגר"א סאלים והגר"י כהן הצטרפו. זה מכתב של הרבה מגדולי וחכמי הדור בלי קשר למועצת כגוף).
ב. גם בלי המכתב הזה, חברי המועצת אמרו כך בכמה מקומות.
ג. יש הבדל בין שעת השמד לבין שעת שלום.
ד. יש פעמים שהורו חכמים תן לי יבנה וחכמיה ומי שגם כך לא לומד ומסתובב על ברזלים שימצא את עצמו במסלולים חרדיים. ויש מי שיגיד שאמרו כן רק בשביל שיהיה אפשר להעביר את החוק אבל לא התכוונו לזה למעשה.
ה. סוף דבר, מה שיורו לנו רבותינו נעשה ונשמע, ובעז"ה ה' יחיש גאולתנו במהרה.

אינני בא להכחיש, כי אינני יודע;
אבל העלה שהעתקת, אינו שווה לצור על פי צלוחית, ולא הייתי סומך גם על זמני כניסת השבת שבו.

ויש לעיין מה החילוק בין מה שמסופר אודות הגר"ד, לבין דברי החיזוק שהיה אומר מרן הגר"ע לחיילים ולמפקדים?

אינני בא להכחיש, כי אינני יודע;
אבל העלה שהעתקת, אינו שווה לצור על פי צלוחית, ולא הייתי סומך גם על זמני כניסת השבת שבו.

ויש לעיין מה החילוק בין מה שמסופר אודות הגר"ד, לבין דברי החיזוק שהיה אומר מרן הגר"ע לחיילים ולמפקדים?

לא זה המקור שלי לזה.
רק אחרי שאני יודע, ומצאתי אגב אורחא את זה העליתי.

לא זה המקור שלי לזה.
רק אחרי שאני יודע, ומצאתי אגב אורחא את זה העליתי.
אתה יודע שמה שהיה ותמך?
אתה שמעת שהיה, מה דיבר? איך דיבר? אין לך מושג.
למעט מהפשקוויל דלעיל.

לפי הכותרת בקישור הזה, יש שינוי מגמה שמי שלא לומד שיתגייס [ונראה לי שהרב @משיב כהלכה , באשכול אחר האריך בעניין והביא מעוד רבנים כך]

[לא שמעתי את ההקלטה עדיין, רק כתבתי לפי הכותרת]

Screenshot_20250722_064233_Chrome.jpg

ראשית, זו דעתו של הרב משה מאיה, ובודאי שחברי המועצת לא מחוייבים כלל ועיקר לדעתו. וחלקם הצהירו מפורשות שגם מי שלא לומד תורה והוא בטלן אסור לו ללכת לצבא.

שנית, הכותרת של "אמס", מאד מטעה... אני שמעתי אותו מתחילה ועד סוף, ושם הוא אומר במפורש שרק אם אכן יהיו מסגרות מסודרות לחרדים, שיכנסו חרדים ויצאו חרדים אזי יכולים ללכת לשם הבחורים שאינם לומדים... ואדרבה טוב שיתגייסו, וגם הרבנים וההורים יתמכו בזה. אבל תכלס' כיום אין לנו מסגרת כזאת... אז מה הועילו חכמים בתקנתם.

אבל באמת הוא הזכיר שם בהבלעה שחטיבת חשמונאים הוא מסגרת טובה... והוא פלא פלאות, שהרי יצאו עוררין ודברים חמורים מחטיבה זאת כמו שהעיד על כך כבר לפני כמה חודשים הגאון רבי יעקב עדס שליט"א שאין לקרוא לחטיבה זאת 'חשמונאים' אלא חטיבת אנטיוכוס'... ויודעים בדיוק מה מגמת מפקדי צה"ל בכל הנושא הזה (כפי שהעיד מפקד החטיבה בעצמו, אבינעם אמונה כמדומה).

אמנם גם אם נניח שאכן הרב מאיה אמר את הדברים רק במידה ויעשו כאלה מסגרות שיוצאים חרדים... הרי כרגע אין כאלה מסגרות... (ולכל הפחות יש את חשמונאים שלדעתו זה מסגרת טובה) והוא אמר שכל מה שנלחם שיהיה חוק זה רק על לומדי התורה... והוא פלא פלאות!!! הרי כרגע שאין מסגרות כאלו, אז איך אפשר לומר שהחוק שנלחמים כעת הוא רק על לומדי התורה - שבט לוי... שלפי ההלכה חל עליהם איסור מוחלט להתגייס כמ"ש הרמב"ם וזו הלכה... הרי גם מי שלא לומד תורה והולך לצבא ומתקלקל ועובר על כל העברות שבתורה זו הלכה... והוא יותר שידר אוירה שאדרבה יתגייסו... היה יותר צריך לשדר שכרגע שאין מסגרות כאלו - אין על מה לדבר... ובאמת בעבר הוא דיבר כך... ולא יודע מה השתנה...

ועוד תמוה, הרי ידועה דעתו של מרן הגר"ע יוסף זצ"ל שגם בחורים שלא לומדים כלל ויושבים על הברזלים וכו', גם הם לא הולכים צבא, אז איך בעצם הוא מורה אחרת... בעצם השאלה היא, איך בכלל נותן אמון במסגרות הצבא אחר שהוכח פעם אחר פעם שהכל כחלום יעוף... ועוברא פרח...

ועוד, שרק לפני חצי שנה הרב משה צדקה פרסם מכתב לרב יצחק יוסף בו הוא תומך בדעותיו בענין הגיוס שגם בחורים בטלנים לא הולכים לצבא, והרב משה מאיה כתב חתם את שמו בסוף המכתב כאות הסכמה לכל הנכתב שגם הוא מצטרך להנ"ל... והוא פלא.

ראשי תחתית