משיב כהלכה
חבר בכיר
ממש הוצאת דברים מהקשרם, עצרת באמצע משפט, בכדי שיתאים לך.
אין שום נפק"מ אם תמשיך את המשפט. אתה מנסה להיתלות בכל עלה נידף, כאילו זה יועיל משהו.
ממש הוצאת דברים מהקשרם, עצרת באמצע משפט, בכדי שיתאים לך.
מסכים שאין שום נפק"מ, כשסימנת מטרה אין נפק"מ בכל מה שיביאו או יוכיחו לך.אין שום נפק"מ אם תמשיך את המשפט. אתה מנסה להיתלות בכל עלה נידף, כאילו זה יועיל משהו.
נאים הדברים למי שאמרם. ישמעו אזניך וכו.מסכים שאין שום נפק"מ, כשסימנת מטרה אין נפק"מ בכל מה שיביאו או יוכיחו לך.
מסכים שאין שום נפק"מ, כשסימנת מטרה אין נפק"מ בכל מה שיביאו או יוכיחו לך.
אני שמעתי את השיעור המקורי, ושם הלשון אף היתה הרבה יותר בוטה ממה שכתבו בעלון במהדורא קמא, הוא אמר שאסור בתכלית האיסור להפטר מגיוס למי שלא לומד, והוא חייב להתגייס. ראיתי את זה כמה וכמה פעמים, (וכמדומני שגם נמצא בחלק מהסרטונים שהתפרסמו בזמנו מתוך השיעור בהם הוא אומר שנרד מהארץ וכו'..), ואחרי שראיתי שהוציאו מהדורא בתרא לעלון בה נשמטה השורה הזאת, פניתי שוב להביט בהסרטה של השיעור, וגיליתי שהם פשוט חתכו את זה מהשיעור. אח"כ מצאתי בעוד כמה מקומות שהוא אמר דברים לא לעניין, שלאחמ"כ השמיטו את זה מההסרטה המקורית של השיעור..מצורף קישור, דקה 1:44 והלאה. תביא היכן סייג את דבריו אותם אתה תוקף שוב ושוב.:
זה שיעור לבני תורה?"מי שפירסם בשמי שמותר לחלל שבת בשביל לא להתגייס - חלם חלום; מי שנשר מעולם התורה צריך להתגייס לאיפה שהרב שטיינמן סידר"...
אולי אפשר להביא ציטוט מילה במילה מדבריו.כי דבריו נאמרו בכינוס הרבנים לעיני קהל ועדה, וצ"ע.
לא הבנתיוהבהיר היטב את דברי מרן הראש"ל שליט"א,
אין לי כעת זמן לתמלל את דבריולא הבנתי
הוא דיבר באנגלית??
שצריך מתורגמן להסביר
ואשמח שיובאו דבריו.
לא הבנת את דברייאין לי כעת זמן לתמלל את דבריו
@כאחד העם התכוון לשאול אם הראש"ל דיבר באנגלית שצריך להסביר אותו.
הוא דיבר ברור. אא"כ צריך לתרץ את דבריו...
שתשמעו את דבריו תבינו ו-לא הבנת את דבריי
כוונתי היא לר' יצחק יוסף - וכי דבריו היו באנגלית שאף אחד לא הבין מה אמר?.
מה אני צריך פרשנות של הרב זכאים או מישהו אחר
ותוך כדי כתיבה הקדימני הרב @מבקש השם
ואשמח שיובאו דבריו.
יש לך את ההקלטה?ואשמח שיובאו דבריו.
אפשר להתווכח מהיום ועד מחר על ציטוטים מרב כזה או אחר אבל א"א להתווכח על מציאות כואבת ופשוטה.בוודאי, אחרי שהתרגל לשבת ולעשן סמים וללסטם את הבריות, ביום אחד בהיר הוא ישנה דרכיו ויחזור בתשובה.
לשם מה הדמיונות האלה שכל מי שנכנס לצבא הופך לכופר? וכי לא כולנו חיים על כדור הארץ? הרב אברהם יוסף הוא כופר?
אני מכיר אברך רציני שנלקח בעל כרחו לצבא, והיה צריך להיות גדול בישראל, אבל בצבא הוא למד מקצוע וכיום הוא שומר תורה ומצוות אבל עובד לפרנסתו במקצוע ההוא. הוא מרוויח 20,000 בחודש ואין סיכוי שיחזור להיות אברך.
במקרה ההוא אפשר לומר "חבל על דאבדין" (ובאמת כואב הלב), אבל לא על שבאבניק מסומם שמסתובב ומזיק את הבריות.
... כך השוטה הזה, רוצה שנפסוק שלא על פי משוא פנים של התורה והדת, ונהיה משועבדים לרשעיותו ופתיותו, וגזר על הבנות החרדיות שיצאו לצבא, שאפילו הבחורים כל הולכיה לא ישובון בעוה"ר כי אם אחד מאלף, וכל שכן הבנות להוסיף פריצות ולהשחית בנות ישראל.
ההודעה נכתבה בשבת????????משהו מעניין שמצאתי לאחרונה
בספר "קצות דרכיו" (עמ' ק"ז) הדפוס "דרוש כ"י" מהג"ר עובדיה יוסף זצ"ל משנת תשי"א לערך, שם מדבר נגד "הרשע דוד בן גוריון שר"י"
הוא גר בליקוואוד...ההודעה נכתבה בשבת????????
כבר נכתב כמה פעמיםההודעה נכתבה בשבת????????
יישר כח
במקום שתבואו ותבקשו סליחה על מסע הכפשה של 12 שנים כנגד גדו''י שהם פשרנים וכיו''ב מההבלים הידועים שלכם ושלא אכפת להם מהספרדים, והנה ברגע האמת אנו רואים איך שגדולי ישראל עומדים על המשמר וטרחו לעמוד לימינם של ב' אחים מבני עדות המזרח, אתם עדיין מאכילים את עצמכם בשטויות שכאילו אתם ורק אתם מצילים את עולם התורה...המציאות הוכיחה שככל שהתפשרו יותר כך גבר להם התיאבון יותר, וכך הגענו למציאות הכואבת היום שגם כשנעצרים בחורי ישיבות (שכמובן כולם ספרדים מהפריפריה), היחידים שנלחמים עבורם באמת זה הפלג הירושלמי ואגודת בני הישיבות של הרב צדקה.
על איזו קבוצה נמנה הג"ד לנדו שליט"א ועל איזו קבוצה נמנית המשלחת בחו"ל לקנסוליה הישראלית בארה"ב ועוד ועוד?היחידים שנלחמים עבורם באמת זה הפלג הירושלמי ואגודת בני הישיבות של הרב צדקה