מחשבות טובות
חבר קבוע
כתבתי שיודעני מ"כלי ראשון", ועכ"פ אכמ"ל בהאי עניינא.מניין לך?
אני יודע שהוא עזב מקום מסוים מיוזמתו?
[דממ"נ, מי שיודע שאר דברים מבין שזה פשוט ומתבקש, ומי שלא יודע אז גם את זה לא ידע].
כתבתי שיודעני מ"כלי ראשון", ועכ"פ אכמ"ל בהאי עניינא.מניין לך?
אני יודע שהוא עזב מקום מסוים מיוזמתו?
הדבר הכי הזוי שראיתי במכתב הזה, שכתב, שזה נקרא "מורה הוראה בפני רבו".לא מסתבר שיש מי שיכול לחלוק למעשה על אבי הגר"ע יוסף זצ"ל.
מה הכוונה "צריך זהירות רבה שלא יהיה בכלל מורה הוראה בפני רבו"?
זהירות במה?
שאם הוא צודק אז אין בזה בעיה של מורה בפני רבו, ואם הוא טועה אז כן יש בזה בעיה?
זה בדיוק מה ששאלתי...לא נכון!
מתוך דרשה של מרן הגר''ע יוסף זצוק''ל
כמדומני מרן הגרא"מ שך זצ"ל אמר,אדרבה זהו כבודו של הרב זצ"ל, שעוסקים הרבה בתורתו ויש גם קושיות.
הרב עובדיה בעצמו כתב באחד המקומות ששאלו אותו למה הוא חולק על הבא"ח בדברים שהבא"ח העתיק את החס"ל או פוסקים אחרים, מה הוא 'נטפל' דוקא אליו, וענה להם 'איידי דחביבא דבריו עלי' אני נושא ונותן בדבריו ומזכיר אותו.
זכור לי משהו בקשר לחדר ייחוד בישיבת משכנות התורה...יש לשים לב שכל עוד הבחור נמצא בישיבה, יש לראש ישיבה דין של מרא דאתרא, וכפי שנתבאר לפני מספר שבועות בשיעור השבועי.הצג קובץ מצורף 6510
זכור לי משהו בקשר לחדר ייחוד בישיבת משכנות התורה...
רעיון, בהנחה שכבר התקבל לכויילל...כשהבחור - החתן בחדר יחוד יש לרה"י שלו דין של מרא דאתרא...?
או ש... זה כבר תלוי מי הראש כולל...
הוא דיבר על עניינים של הנהגת הישיבה, לא על הלכה.יש לשים לב שכל עוד הבחור נמצא בישיבה, יש לראש ישיבה דין של מרא דאתרא, וכפי שנתבאר לפני מספר שבועות בשיעור השבועי.הצג קובץ מצורף 6510
פגשתי פעם חתן ספרדי שהולך בהכל לפי הרב עובדיה שאמר לי שהסתפק מה יעשה בחתונה עם הציציות, האם ישאיר אותם בחוץ או כבר יכניס בפנים.כשהבחור - החתן בחדר יחוד יש לרה"י שלו דין של מרא דאתרא...?
או ש... זה כבר תלוי מי הראש כולל...