כהנא דמסייע
חבר מוביל
מתוך דרשה של מרן הגר''ע יוסף זצוק''ל
מתוך דרשה של מרן הגר''ע יוסף זצוק''ל
כמדומני מרן הגרא"מ שך זצ"ל אמר,אדרבה זהו כבודו של הרב זצ"ל, שעוסקים הרבה בתורתו ויש גם קושיות.
הרב עובדיה בעצמו כתב באחד המקומות ששאלו אותו למה הוא חולק על הבא"ח בדברים שהבא"ח העתיק את החס"ל או פוסקים אחרים, מה הוא 'נטפל' דוקא אליו, וענה להם 'איידי דחביבא דבריו עלי' אני נושא ונותן בדבריו ומזכיר אותו.
זכור לי משהו בקשר לחדר ייחוד בישיבת משכנות התורה...יש לשים לב שכל עוד הבחור נמצא בישיבה, יש לראש ישיבה דין של מרא דאתרא, וכפי שנתבאר לפני מספר שבועות בשיעור השבועי.הצג קובץ מצורף 6510
זכור לי משהו בקשר לחדר ייחוד בישיבת משכנות התורה...
רעיון, בהנחה שכבר התקבל לכויילל...כשהבחור - החתן בחדר יחוד יש לרה"י שלו דין של מרא דאתרא...?
או ש... זה כבר תלוי מי הראש כולל...
הוא דיבר על עניינים של הנהגת הישיבה, לא על הלכה.יש לשים לב שכל עוד הבחור נמצא בישיבה, יש לראש ישיבה דין של מרא דאתרא, וכפי שנתבאר לפני מספר שבועות בשיעור השבועי.הצג קובץ מצורף 6510
פגשתי פעם חתן ספרדי שהולך בהכל לפי הרב עובדיה שאמר לי שהסתפק מה יעשה בחתונה עם הציציות, האם ישאיר אותם בחוץ או כבר יכניס בפנים.כשהבחור - החתן בחדר יחוד יש לרה"י שלו דין של מרא דאתרא...?
או ש... זה כבר תלוי מי הראש כולל...
מה שכתב שם באות ב' צע"ג.מצורף מכתב נוסף של הראשל"צ שליט"א בנושא האם ניתן לחלוק על מרן הגרע"י זצ"ל.
יש בו הרבה תוספות שאולי יענו על התמיהות דלעיל.
אם כי יש בו גם כמה מילתא דתמיהא לענ"ד, בפרט ב- 5 הנקודות שמונה בסוף שטעו אותם החולקים בלי שום ראיה וסברא.
אם כי יש בו גם כמה מילתא דתמיהא לענ"ד, בפרט ב- 5 הנקודות שמונה בסוף שטעו אותם החולקים בלי שום ראיה וסברא.
אני גם באות ב' לפני שנתיים שנכנסתי לנושא היה פשוט לי שמותר לכל הפחות להתגלח. (וגם להסתפר מעיקר הדין, אבל גילוח יותר קל)מה שכתב שם באות ב' צע"ג.
מה שכתב בשורה הראשונה באות ב' צע"גאני גם באות ב' לפני שנתיים שנכנסתי לנושא היה פשוט לי שמותר לכל הפחות להתגלח. (וגם להסתפר מעיקר הדין, אבל גילוח יותר קל)
- שאר הנקודות נכונות וברורות.
זה לא צע"ג, זה זלזול בגדולי הדור, ולא פעם ראשונה שכותב כן, על הגר"י עדס, הגר"י הלל שליט"א ועוד ועוד.מה שכתב בשורה הראשונה באות ב' צע"ג
דברים כדורבנות.כל הדברים שנאמרו כאן פשוטים וברורים (אני זוכה לשבת בית המדרש ליד הגאון הנזכר עליון למעלה רבי אסי הלוי שליט"א וזוכה שיש ביננו ידידות של ת"ח המנעימים זה לזה בהלכה ולפעמים 'את והב בסופה', אשר כידוע בגלל מעלתו שלא לסתום את שכלו, זכה והרב זצ"ל בחזון עובדיה מזכירו, וכיוצא בזה עם ידידנו הגאון רבי בועז כדורי שליט"א שהוזכר בחזון עובדיה, אשר זכה שלא לקבל הסכמה מבנש"ק יען חלק על האב), ישר כח למעוררים, וכל אחד יעשה כל מה שבכוחו לבער נגע הסתימות הזו מקהילתנו קהילת הספרדים... ה' עליהם יחיו!
"לא ראינו" אינה ראיה...על מה שכתב על אחד מחניכי קול יעקב ששמע הרבה שיעורים וארס מהרב יהודה עדס, שתמיד דיבר נגד פסקיו של מרן זיע"א.
זה אינו נכון, כי אני מכיר בחור בישיבה ששאל את מרן הגר"י שליט"א לרפו"ש אם יכול לפסוק כמו הרב עובדיה יוסף, ואמר שכן, ולא זלזל ברב יוסף זצ"ל, רק הסביר שיש עוד צדדים ודיברו בענין החומרות.
ראינו במפורש שלא."לא ראינו" אינה ראיה...
תביא עדויות.ולצערנו הרב יש אין ספור עדויות מזעזעות
ומשום מה כל התלמידים בוגרי הישיבה שאני מכיר לא זוכרים אפילו פעם אחת כזאת,ששמע הרבה שיעורים וארס מהרב יהודה עדס, שתמיד דיבר נגד פסקיו של מרן זיע"א.