משיב כהלכה
חבר ותיק
ומעולם לא עסקתי בתחום הזה בכלל
אכן, רק לשון הרע אתה מכיר היטב.
ומעולם לא עסקתי בתחום הזה בכלל
כל יהדות ברית המועצות הייתה על כתפיו בשנות מסך הברזל
הוא אמר זה תועבה ועבודה זרה להגיד שהוא המשיח
מה חסר לי ברבותינו שמיפיהם אנו חיים שצריך להיכנס לפולמוסים רגישים כ"כ
כתבת למעלה שזו היתה רק אשה אחת תמימה...אני קראתי, השאלה היא אם אתה קראת.
מדובר אך ורק על נשים מארה"ב שאשה אחת ארגנה החתמות ושלחה מספר פעמים לרבי.
לא היו דברים מעולם!אלא פעמים רבות
ודאי שיכל להורות לחסיד מה לחשוב ולהשליט המוח על הלב...כבר כתבתי לעיל שהוא לא היה יכול לומר לחסיד שלא יחשוב בלבו שהוא המשיח, כי זו זכותו המלאה, כפי שהרבי עצמו חשב את חמיו למשיח ונשיא שבדור.
אבל כאשר החסיד לא חושב זאת בלבו אלא מפרסם לכולי עלמא, הרי זה שטות ושגעון ונזק לחסידות חב"ד, וכן הוצאת שם רע כי משתמע כביכול הרבי עצמו תורם לפרסום זה, כאשר מעולם לא אמר ולא רמז אלא תמיד הצביע על חמי
יש לך להשאיל לי את אמת המדידה מי הגדול שבגדולים?אלא הגדול שבגדולי ישראל
ודאי שיכל להורות לחסיד מה לחשוב ולהשליט המוח על הלב...
אלא שהאמין במשיחיותו כחסידיו
יש לך להשאיל לי את אמת המדידה מי הגדול שבגדולים?
אשרינו שזכינו שיש לנו גדול כמוך... מה היינו עושים בלעדיך????זו לא אמת מדידה, אתה צריך להיות גדול שבגדולים כדי לדעת להעריך את הגדול שבגדולים, וד"ל ודו"ק ואכמ"ל.
לא היו דברים מעולם!
וגם לא בתוקף ובחזקה
אשרינו שזכינו שיש לנו גדול כמוך... מה היינו עושים בלעדיך????
אולי זה אותה "מלכה" שקיבל בסבר פנים יפות...
מצד שני הרב וולפא מוכיח בצורה משכנעת מכתבי הרבי ההיפך, ועכ"פ בכל מקום אחר שאינו מלבה משיחיות ופולחן אישיות ודיונים על נשיאי הדור בדורו של משיח - לא היה צריך לכל כך הרבה מחאות... פשוט לא היה אף משוגע שמעיז להעלות את ההזייה.זו דוגמא אחת למחאה בתוקף:
מצד שני הרב וולפא מוכיח בצורה משכנעת מכתבי הרבי ההיפך
בכל מקום אחר שאינו מלבה משיחיות ופולחן אישיות ודיונים על נשיאי הדור בדורו של משיח - לא היה צריך לכל כך הרבה מחאות... פשוט לא היה אף משוגע שמעיז להעלות את ההזייה
כמדומה שכך הוה ממש גם עם הגר''מ אליהו זצ''לאלא אפילו הבבא סאלי כאשר שמע שאומרים שהוא משיח הגיב "מגיע לו הכל" (דהיינו כל מה שיאמרו עליו).
לפעמים ההתבטלות המוחלטת היא באופן פרדוקסלי מודל כיצד להיות חסידאבל הוא לא ליבה פולחן אישיות כלפי עצמו אלא ההיפך הגמור, תלה הכל בחמיו, ומעצמו עשה אפס אפסים.
לפעמים ההתבטלות המוחלטת היא באופן פרדוקסלי מודל כיצד להיות חסיד