אתה רציני? הבנת הנקרא!המאירי במו"ק כתב "היה נוהג" וכוונתו לזמן בית שני.
אתה רציני? הבנת הנקרא!המאירי במו"ק כתב "היה נוהג" וכוונתו לזמן בית שני.
אולם מצאנו בכמה מקומות אחרים שכתב המאירי ששביעית נוהגת בזה"ז מדרבנן; במו"ק דף ב' ע"ב כתב וי"א שלא תקנו סופרים כך אלא בזמן בית שני אבל בזמן הזה אין שמטת כספים נוהגת אף מד"ס וכן כתבנוה ברביעי של גיטין וקצת מקומות נוהגין להחמיר אבל איסור עבודת קרקע היה נוהגת כל זמן שקבעו חכמי ישראל ישיבה בסמוך לאותם המקומות וכו' עי"ש, ומבואר שכתב את חידושיו למו"ק לאחר חידושיו לגיטין וכתב שעבודת קרקע נוהגת כ"ז שקבעו ישיבה במקומות הנ"ל, ולא ממדת חסידות. וכן בסנהדרין כ"ו כתב קדושת שביעית נוהגת בארץ אף לאחר חורבן שקדושה ראשונה קדשה לשעתה וקדשה לעתיד לבוא וכו' ופירש כן את הגמ' שם עי"ש. וא"כ גם דעת המאירי אינה ברורה בזה לומר שאין שביעית נוהגת בזה"ז מעיקר הדין.
לפי דעתו מכרו מכירה לצמיתות ולפ''ז עברו על איסור תורה.
השאלה היא כיום שמרן הגר"ד שליט"א מכהן שם ברבנותבפועל כל ההיתר מכירה הוא הכל רבנות.
כך שגם מי שנוהג לסמוך על העיקרון ההלכתי,
מה לו לסמוך על ההתנהלות בפועל של הרבנות,
באם הוא אכן חרדי.
היום אתה אוכל שחיטת רבנות?השאלה היא כיום שמרן הגר"ד שליט"א מכהן שם ברבנות
אם דברים ישתנו, באשר כידוע שמרן הגר"ד גבוה משכמו ומעלה מכל העם, והנהגתו היא מרוממת כא' הגדולים כנודע.
אני בדברי לא באתי אלא לבאר דבריו ושאינני רואה סתירה אלא הוא מעמיד אוקימתא וכל זה מבואר בדבריו בצורה ברורה שאחר שהביא דברי הגמרא אמר מ"מ מפורש בתוספתא וכו' כלומר שמעמיד את דברי הגמרא באופן מסויים.הנוצרים "גדורים בדרכי הדתות"?????
כן!
עובדי ע''ז?
כן.
היכן החת"ס מקשה שיש סתירה בדבריו אין לפני את החת"ס ובדבריך לא ציטטת את תחילת דבריו. (ובכל אופן אני אינני רואה סתירה ואשמח שיחכימו אותי).הסתירה ששואל החת''ס פשוטה. ולא לחינם כתב שזה מפני פחד המלכות. ופשוט.
ולא לחינם נאחזו בו הרפורמים כסובלן לנוצרים.
כי פשוט פשוט פשוט. הם כלולים בזה.
קראת את כל דברי לגבי המאירי בכל הש''ס, שמשוה נוצרים ליהודים, לגבי המרת דת, השבת אבידה ועוד?אני בדברי לא באתי אלא לבאר דבריו ושאינני רואה סתירה אלא הוא מעמיד אוקימתא וכל זה מבואר בדבריו בצורה ברורה שאחר שהביא דברי הגמרא אמר מ"מ מפורש בתוספתא וכו' כלומר שמעמיד את דברי הגמרא באופן מסויים.
כלל לא דנתי למי כוונתו ולכן כל התמיהה הגדולה שלך היא לא על דבריי כלל אלא שאלה אחרת, שאלה על עצם דבריו, ויש לדון בזה אלא שלזה כלל לא התייחסתי. ולא על דבריי שלי ואני עומד בדעתי שאינני רואה סתירה בדבריו.
היכן החת"ס מקשה שיש סתירה בדבריו אין לפני את החת"ס ובדבריך לא ציטטת את תחילת דבריו. (ובכל אופן אני אינני רואה סתירה ואשמח שיחכימו אותי).
כאמור לעיל כל דבריי היו ליישב שאין סתירה ובעניין דברי החת"ס המצוטטים בדבריך וז"ל:הרב @נוריאל עזרא ראה כאן. בהודעה שאחריה. האם תוכל ליישב דברי המאירי לולא החת''ס????
אני רואה שמפריע לו סגנון הלשון לומר עליהם "האומות הגדורות בדרכי הדתות" שהוא לשון חיובית כביכול על דתות אחרות וממש כעין מחמאה להם. ונראה שכל כוונתו להעיר על הסגנון. ואולי באמת המאירי בחר בניסוח חביב כזה מחמת המלכות אינני יודע, אך אין זה אומר שדבריו אינם להלכה [ולא כתוב כן בדדברי החת"ס שציטטת אלא רק אתה כתבת כן] הרי הוא מסתמך על התוספתא שהייתה לפניו לומר שכל העניין ב7 מצוות של גר תושב הוא בגוי שאינו מכירו שהרי בתוספתא מבואר שבשכנו או חברו שמכיר אין צורך בזה ומזה לומד לדתות אחרות שבידוע שאינם עובדות ע"ז גם אין צריך כל הלימוד שריר וקיים גם אם נמחוק סגנון הלשון.לשונות מעין אלו על האומות הגדורות בדרכי הדתות, "מצוה למחקו כי לא יצא מפה קדשו, והוא דעת האומרים לרשע צדיק באמונתו יחיה, יעויין בהקדמת בן יוחאי", עכ''ל
כאמור לעיל כל דבריי היו ליישב שאין סתירה ובעניין דברי החת"ס המצוטטים בדבריך וז"ל:
אני רואה שמפריע לו סגנון הלשון לומר עליהם "האומות הגדורות בדרכי הדתות" שהוא לשון חיובית כביכול על דתות אחרות וממש כעין מחמאה להם. ונראה שכל כוונתו להעיר על הסגנון. ואולי באמת המאירי בחר בניסוח חביב כזה מחמת המלכות אינני יודע, אך אין זה אומר שדבריו אינם להלכה [ולא כתוב כן בדדברי החת"ס שציטטת אלא רק אתה כתבת כן] הרי הוא מסתמך על התוספתא שהייתה לפניו לומר שכל העניין ב7 מצוות של גר תושב הוא בגוי שאינו מכירו שהרי בתוספתא מבואר שבשכנו או חברו שמכיר אין צורך בזה ומזה לומד לדתות אחרות שבידוע שאינם עובדות ע"ז גם אין צריך כל הלימוד שריר וקיים גם אם נמחוק סגנון הלשון.
כן. וכמו שכתבתי הוא דיון אחר (ועל לשון החת"ס כבר כתבתי בהודעה נפרדת) אני רק הערתי שאין סתירה בדבריו. ואני עומד על כך שאין.קראת את כל דברי לגבי המאירי בכל הש''ס, שמשוה נוצרים ליהודים, לגבי המרת דת, השבת אבידה ועוד?
אותי מעניין דבר אחד שא''א להסתמך על המאירי הזה בהיתר מכירה. זהו. תקרא לזה סתירה תקרא לזה משהו אחר. המשפט הזה לאו בר סמכא, כי בכל הש''ס משמש כמסוה מפחד הנוצרים. זהו זה. ואם תקבל את זה כאן תעקור את כל התורה כולה במקביל באותה מידה.כן. וכמו שכתבתי הוא דיון אחר (ועל לשון החת"ס כבר כתבתי בהודעה נפרדת) אני רק הערתי שאין סתירה בדבריו. ואני עומד על כך שאין.
תראה אני מחבב אותך ואין לי עניין להרגיז אותך. אם אתה כותב עם הרבה סימני קריאה זה נראה שאתה מתרגז וחלילה לי.ההסתמכות היא על האמירה של "גדורים בדרכי הדתות" בלבד!!!!!
זה משפט שהראיתי שנאמר בעשרות מקומות שעוקר כל התורה כולה.
טנכתב מפני פחד המלכות
בדיוק כמו שאמר הב''י על הטור.
ואין לזה שום כח לעקור הלכה פסוקה בבית יוסף שישמעאלים בכלל!!!!!
זה מספיק הגיוני?
הכי פשוט בעולם!!!!
אותך יכול לעניין דבר אחד. אותי מעניין הרבה דברים וכשראיתי שנאמר שיש סתירה בדברי המאירי ולטעמי לא היה ראיתי עניין לכתוב כן.אותי מעניין דבר אחד שא''א להסתמך על המאירי הזה בהיתר מכירה. זהו. תקרא לזה סתירה תקרא לזה משהו אחר. המשפט הזה לאו בר סמכא, כי בכל הש''ס משמש כמסוה מפחד הנוצרים. זהו זה. ואם תקבל את זה כאן תעקור את כל התורה כולה במקביל באותה מידה.
אני לא מתרגז מנסה למקד.תראה אני מחבב אותך ואין לי עניין להרגיז אותך ולא לעשות לך גזל שינה. אם אתה כותב עם הרבה סימני קריאה זה נראה שאתה מתרגז וחלילה לי.
חוסר משווע במושג "כשרות"...היום אתה אוכל שחיטת רבנות?
אתה אוכל ממתקים רבנות?
לא משנה מי יעמוד בראשה,
הרמה היא של רבנות!
זהו, שהרב דוד יוסף יודע שרבנות לא מיועדת לבני תורה.חוסר משווע במושג "כשרות"...
אם חבר טוב שלך ירא שמים יכין לך משהו לאכול, אתה תאכל?? אפי' רבנות אין על זה!?
אלא מה, אתה סומך עליו!
ואם הרב דוד יוסף שליט"א יאמר לך שהבשר חלק של הרבנות הוא מהודר לכתחילה אפי' לבני תורה על זה אתה לא תסמוך??
שוב,(כמו שלצערנו בעוונות הרבים הרבה ספרדים מסתמכים על הכשר בד"צ העדה החרדית בבשר, בעוד שיש עליו הרבה מכשולות לספרדים, ורק מה בגלל שזה "בדץ" אז אפשר לקנות..