זה לא "ספק" אחרי שאתה עובר על הנושא בעיון...לו יהי זה ספק כרת והפפשודו שלך הוא ספק כרת.
זה לא "ספק" אחרי שאתה עובר על הנושא בעיון...לו יהי זה ספק כרת והפפשודו שלך הוא ספק כרת.
תכנס קצת לנושא במקום לעורר על מנהגם של מרן זצוק"ל ובניו... (עיין שו"ת אבא בם ח"א סי' ז, תעבור עליו בעיון ואחרי זה תטיף מוסר לגדולי ישראל...)ולכן אלו המדברים לכתחילה בין נט"י לסעודה עוברים על השו"ע שכתב טוב להיזהר, ובפרט דגם בלי זה יש מקום למיחש ליש קמא
עידכון קטןואם באמת הייתי מוצא אפי' סיבה קטנה אמיתית להחמיר הייתי מחמיר בכך, אבל מה אני יעשה שעד עכשיו לא ראיתי משהו באמת אמיתי להחמיר.
כי כך הכריע בגאונתו הכימאי המהולל אור יעקב. אז דע שעליה להר הבית זה הרבה יותר קל מהפפושדו, יש סימנים וראיות להיכן מותר להכנס ורבים מחכמי ישראל משך הדורות נכנסו ועם כל זה אנחנו לא נכנסים מחמת הספק ק"ו בן בנו של ק"ו שלא ניגע בפפושדו הנזכר ואפילו עם מקל 10 מטר.זה לא "ספק" אחרי שאתה עובר על הנושא בעיון...
מדברי הרב יהודה שרשבסקי הכימאי שהולך בדעת מרן בענין זה, בירחון האוצר אייר תשפ"הזה לא "ספק" אחרי שאתה עובר על הנושא בעיון...
אולי הם "לא ידעו" ואם ידעו את דברי הרב כהן מיד יחזרו בהם...תכנס קצת לנושא במקום לעורר על מנהגם של מרן זצוק"ל ובניו... (עיין שו"ת אבא בם ח"א סי' ז, תעבור עליו בעיון ואחרי זה תטיף מוסר לגדולי ישראל...)
ולפי רוב הראשונים ומרן השו"ע לא... (ולכן החמירו רק במצת מצוה)עידכון קטן
לפי הגר"א הנושא של "שמורה" זה מחשש חימוץ
כמו שאני סומך על מרן זצוק"ל ושאר פוסקים בהלכות טהרת הבית שזה "ספק כרת" להרבה פוסקים... (ורוב ככל עם ישראל סומכים עליו בהלכות טהרת הבית)כי כך הכריע בגאונתו הכימאי המהולל אור יעקב. אז דע שעליה להר הבית זה הרבה יותר קל מהפפושדו, יש סימנים וראיות להיכן מותר להכנס ורבים מחכמי ישראל משך הדורות נכנסו ועם כל זה אנחנו לא נכנסים מחמת הספק ק"ו בן בנו של ק"ו שלא ניגע בפפושדו הנזכר ואפילו עם מקל 10 מטר
מרן זצ"ל התייחס לטענות של הרב אלבא?כך אני סומך עליו לעניין שאר דברים ובמיוחד אחרי שעיינתי בדברי האוסרים.
ברור לי שהם לא היו מקילים בזה לכתחילה, רק בשעת הדחק, וכמרן השו"עתכנס קצת לנושא במקום לעורר על מנהגם של מרן זצוק"ל ובניו... (עיין שו"ת אבא בם ח"א סי' ז, תעבור עליו בעיון ואחרי זה תטיף מוסר לגדולי ישראל...)
אז אני ממליץ לרב @כהן שאם הוא באמת רוצה לחקור את האמת שיעבור על התשובה הנ"ל בעיון מתחילה ועד סוף.אולי הם "לא ידעו" ואם ידעו את דברי הרב כהן מיד יחזרו בהם...
לא, אבל אחרי שעברתי על כל השקלא וטריא של הרב שמעון ללוש שליט"א עם הנ"ל, וראיתי מה שכתב בזה הרב אבישי טהרני שליט"א ושמעתי מה שדיבר על כך הרב שלמה בניזרי שליט"א ודיברתי על כך עם הרב אברהם יוסף שליט"א והרב דוד יוסף שליט"א (שאמר שהוא סומך על אחיו בלי שום פקפוק גם על ענין חומרי ההתפחה)מרן זצ"ל התייחס לטענות של הרב אלבא?
עכשיו "טוב להזהר" הפך ל"שעת הדחק" - עד לאיפה יגיעו העיוותים במרן השו"ע!?ברור לי שהם לא היו מקילים בזה לכתחילה, רק בשעת הדחק, וכמרן השו"ע
"לרעות במקומות אחרים"... רואים שאתה לא רוצה לדעת את האמת...כך שאינני צריך לרעות במקומות אחרים, השו"ע מספק אותי
אהה, אז אתה אוכל פפושדו בכשרות הרבנים ללוש טהרני בניזרי (לדבריך) ואל תתלה בוקי סריקי במרן זצ"ל.אז אני ממליץ לרב @כהן שאם הוא באמת רוצה לחקור את האמת שיעבור על התשובה הנ"ל בעיון מתחילה ועד סוף.
- ושלא בגלל הדברים שלו יתחילו לזלזל בגדולי ישראל...
לא, אבל אחרי שעברתי על כל השקלא וטריא של הרב שמעון ללוש שליט"א עם הנ"ל, וראיתי מה שכתב בזה הרב אבישי טהרני שליט"א ושמעתי מה שדיבר על כל הרב שלמה בניזרי שליט"א ודיברתי על כך עם הרב אברהם יוסף שליט"א והרב דוד יוסף שליט"א (שאמר שהוא סומך על אחיו בלי שום פקפוק גם על ענין חומרי ההתפחה)
- אני סומך על ת"ח של דורינו יותר מאשר הנ"ל... וד"ל.
לא. טוב להזהר זה חובה לדבר כדי ללמד את המון העם שאין להחמיר, והמחמיר חמור."טוב להזהר"
לעניין "חומרי ההתפחה" לא תליתי במרן זצוק"ל... (הוא דן עליהם אבל לא דן על הטענה הנ"ל)אהה, אז אתה אוכל פפושדו בכשרות הרבנים ללוש טהרני בניזרי (לדבריך) ואל תתלה בוקי סריקי במרן זצ"ל.
חבל על הזלזול בת"ח... ועל השיח הירוד... (מוזר שלא הזכרת גם את הרב דוד יוסף שליט"א...)ללוש טהרני בניזרי (לדבריך)
משהו אמר ש"חובה לדבר" למה להמציא דברים??לא. טוב להזהר זה חובה לדבר כדי ללמד את המון העם שאין להחמיר, והמחמיר חמור.
אז מי אמר לך שכיום היה מכשיר?לעניין "חומרי ההתפחה" לא תליתי במרן זצוק"ל... (הוא דן עליהם אבל לא דן על הטענה הנ"ל)
להזכירךחבל על הזלזול בת"ח... ועל השיח הירוד...
הרבנים ללוש טהרני בניזרי
לא שמעתי בלתי היום.(מוזר שלא הזכרת גם את הרב דוד יוסף שליט"א...)
כמו ענין הטלית על הראש של מרן זצ"ל...משהו אמר ש"חובה לדבר" למה להמציא דברים??
בס"דידידי יקירי אנא בא ונחשוב שלב אחר שלב.
האם נסכים שהנושא האם יש התבססות על מאירי להתיר לא תחנם לישמעאלים כי אינם עובדי ע''ז.
האם נסכים שכו''ע מודו שלעובדי עבודה זרה אין היתר, זה פסוק מפורש אתה מסכים עם זה?
האם תסכים שהמושג "גדור בדרכי הדתות" כולל גם את הנוצרים? שהם עובדי ע''ז לכו''ע. ולא פליגי רק בישמעאלים.
האם תסכים שיש עוד עשר מקומות שבהם המאירי נקט לשון כזו, לגבי אדם שהתנצר שיש עליו דין אחוה כיהודי, כי הוא נמצא ב"אומות הגדורות בדרכי הדתות", ועוד, מלא מקומות.
ההסבר שנותן הבית יוסף לנוסח הרבה פחות של הטור בסימן רמט שכותב שאין דין לא תחנם רק בעובדי ע''ז, שלא בא הטור לאפוקי ישמעאלים אלא ודאי שגם ישמעאלים בכלל האיסור לדעת הטור, אלא שכתב כן מפני פחד הגויים בארצו.
וממילא כל הדינים כפי שהראיתי בכל הש''ס המאירי כותב בצורה שלא תפגע בנוצרים, גם כשהדין מוסכם וברור.
האם מכח המאירי הזה, תוכל לומר שדין הבית יוסף שישמעאלים בכלל לא תחנם, ישתנה? האם זה יותר חזק מהטור? שהב''י ביאר בו בפשטות שזה הסיבה?
וכל שכן כאן שזה נגד כל הכללים כי כאן כלולים גם עובדי ע''ז, שזה הטור לא עשה, האם זה ייתכן לסמוך על זה נגד מרן שמתבסס על רמב''ם ועוד? זה משקל?
היום אני הולך לפי כל הת"ח הנ"ל ובפרט הרב שמעון ללוש שליט"א. (ומצוה "על המחיה" דאורייתא!)אז מי אמר לך שכיום היה מכשיר?
ומהיכן צצה המצווה לאכול פפושדו?
גם זה מי אמר ש"חובה" לא להשים... זה שמרן זצוק"ל לא נהג כך כי זה מפריע לכוונתו זה לא קשור אלינו.כמו ענין הטלית על הראש של מרן זצ"ל..
היום אני הולך לפי כל הת"ח הנ"ל ובפרט הרב שמעון ללוש שליט"א. (ומצוה "על המחיה" דאורייתא!)
אל תתלה בוקי סריקי במרן זצ"ל.
אני שמעתי שהסיבה היא כדי ללמד את "דלת העם" (מוכר לך?) שאין להחמיר...גם זה מי אמר ש"חובה" לא להשים... זה שמרן זצוק"ל לא נהג כך כי זה מפריע לכוונתו זה לא קשור אלינו.