אתה לא מכיר את המכתב שנדפס בהלכה ברורה?ובשום מקום לא כתב שהכל
על איזה כת"י אתה מדבר?עד שראינו להדיא שיש כתב יד לברך על הבמבה "האדמה" ו
אתה לא מכיר את המכתב שנדפס בהלכה ברורה?
הבהיר לכולכם... אבל בה"ב לא כתב ע"ז כלום... רק "חטיפי תירס" שבהם לכו"ע יש לברך שהכל...והבהיר לכלונו שלמדנו אז ביוח"ד שהכוונה לבמבה.
במבה עשויה ממה? מרסק עגבניות?תראה לי שהוא מדבר שם על במבה... (מרן הרב עובדיה הסכים איתו על "חטיפי תירס" שבהם לכו"ע מברכים שהכל...)
במבה שונה מכל החטיפים,במבה עשויה ממה? מרסק עגבניות?
במקום שתלמדו להעריך את נקיותו העצומה של מרן הראש"ל שלא מבזה אנשים ולא יורד לאישי,הבהיר לכולכם... אבל בה"ב לא כתב ע"ז כלום... רק "חטיפי תירס" שבהם לכו"ע יש לברך שהכל...
אם 9 כרכים מרן לא טרח לכתוב הסכמה וכאן טרח לכתוב,
ועוד טרח במיוחד לכתוב על חטיפי תירס, שזה הנושא הכי מדובר, ולא מדובר במשהו שכולם מודים ועוד מפנה לתשובה של מרן הראש"ל שליט"א בסוף הספר וכותב אני מסכים לדבריו, ושם מדובר על הבמבה
מה יש להתווכח?
האמת שבמבמה עיקרה היא "בוטנים" שהוא גם הרוב וגם הדומיננטי, והתירס הוא טפל לעומת הטעם הכבד והעיקרי של הבמבה,במבה עשויה ממה? מרסק עגבניות?
גם החכם הנ"ל התיר מגבונים בשבת,(וכן הרב אלקנה ישראל שליט"א שהוא לראשונה הורה לברך על במבה
אני לא יתחיל איתך עכשיו בפלפול הלכתי בנושא, אבל קודם כל תעבור על התשובה של הרב אלקנה בנושא ותראה את כל ההערות שלו על ההלכה ברורה (ששלח לרב דוד יוסף ועדיין לא ענה לו...) ואחרי שתגמור את כל ה400 עמודים תחזור לפה..האמת שבמבמה עיקרה היא "בוטנים" שהוא גם הרוב וגם הדומיננטי, והתירס הוא טפל לעומת הטעם הכבד והעיקרי של הבמבה,
ולא זו בלבד- אלא שגם הוא הרוב, כי כל הגדול הענק שרואים זה מעט קמח תירס שהוא מנופח, וכל הגודל והנפח זה בעצם אויר גרידא, ועל זה מצפים בוטנים, והוא עיקר הטעם, ולכן ודאי שהבוטן עיקר.
ולפני שיקפוץ מאן דהוא- שגם התירס היא טעימה?, אמת- אבל היא טפילה בטעמה לחמאת בוטנים, שהיא גם הרוב [יעויין ברכיבים] וקיי"ל שאזלינן בלר רובא ולכן הבוטנים עיקר
ובכה"ג- לכו"ע הוא שהכל כי צורתו של הבוטן השתנתה לגמרי והוי ליה כ "ריבה" שלכו"ע אין ברכתה העץ [גם לדעת הרב עובידה
כן כמו מרן זצוק"לגם החכם הנ"ל התיר מגבונים בשבת,
זה עיקר הבעיה אצלוואחרי שתגמור את כל ה400 עמודים תחזור לפה..
מרן להדיא התיר "בנחת" ולא בחזקהכן כמו מרן זצוק"ל
ואם תשמע אליו.זה עיקר הבעיה אצלו
תבדוק בכל נושא שמדבר, מרוב עצים לא רואים יער, כך אצלו מרוב מילים כבר לא רואים ספר
חוזר וחוזר על עצמו בשביל שהספר יתעבה, אבל בלב הטענות הכל חלש אצלו
למה אתה שולף מה שנוח לךולכל מי שמסתפק עדין בדעת מרן זצוק"ל...