דיברו כאן על הרב שלום כהן, אך - ואדבר בכנות מוחלטת - אינני יודע היטב מה היו פסיקותיו והנהגותיו, בעוד דרכו של מרן הרב עובדיה ברורות מללו ומעולם לא הייתי צורך דורש לכך, הכל נהיר ובריר בספריו בבהירות מוחלטת. עד כדי כך שכשאני לומד בספריו אני מרגיש שמרן עדיין חי. יבואו ויגידו שלא הכרתי את הרב שלום כהן, אמת ויציב, באמת לא הכרתי. אך מדיבוק באחד מתלמידיו המובהקים של מרן הרב עובדיה, ההרגשה היא שלמרן יש כ״כ הרבה דוברים בעוה״ז, שהנהגתו מעולם לא חלפה לגמרי.
הקושי שלי בלראות את הציבור הספרדי הולך לפי קווי פסיקת הרב עובדיה זה יותר מרק ״האם הם שמים ציצית מתחת לבגדים״ או ״האם שומרים ר״ת״. אולי דווקא בגל
אני חושב שחכם שלום כהן זצ''ל, הכיר טוב טוב את הר' עובדיה ותורתו, יותר ממני וממך, ובכל זאת לא נהג כמוהו בהלכה בכלל, אלא כשיטת הבא''ח והמקובלים (לא הכרתי אותו ואיני יודע איך נהג בכל הלכה והלכה, אך באופן כללי נהג כרבותיו ולא כהגר''ע יוסף זצ''ל)
בכל זאת, רוב הציבור ש''הולכים לפי מרן'' כן קיבל את הנהגתו (חוץ מ''כסא רחמים'' אולי) ללא עוררין, למרות שא''א בשופו''א לכנותו ''ממשיך דרכו של מרן'' כי לא היה איתו לא בהלכה, ולא כ''כ בהשקפה, אלא אולי יש כאן ענין פוליטי, וקצת צ''ע...
אינני יודע מי המציא שכל מנהיג/גדול הדור ספרדי, חייב להיות ''ממשיך דרכו של מרן'' ואם הוא לא, אז הוא סתם איזה ''רב''....
אני חושב שיש יותר מזה, אך חוסר הוודאות בהנהגה אצל הספרדים ההולכים על פי רמן מרגיש לי שהתערער מאד מאז פטירתו. לא כולם הולכים על פי הראש״ל יצחק יוסף, ואני לא מכיר הרבה שאומרים שהולכים על פי פסיקות הראש״ל הרב דוד יוסף (אך ייתכן שזה רק אני).
עד כמה שידוע לי, הרב דוד לא חפץ ש''ילכו כמוהו'' אלא שילמדו באמת את תורתו של הרב עובדיה זצ''ל
לעומת זאת, אני מכיר עשרות-מאות תלמידים של הר' דוד שלמדו אצלו ב''יחוה דעת'', תלמידי חכמים אמיתיים, בקיאים ומעיינים בהלכה, לא על כל דבר צועקים ''מרן מרן'' ודנים בדבריו באמת כדרכה של תורה, ואני בקושי מכיר 1-2 מבוגרי ''חזון עובדיה'' ולא הייתי מגדיר אותם בהגדרות הנ''ל, וד''ל
רב לא נמדד לפי כמה הולכים בפסיקתו, אלא כמה הרביץ תורה, כמה ת''ח העמיד, וכו', אני מעריך הרבה יותר ראשי ישיבות שהעמידו אלפי תלמידים, אפי' שאף אחד לא פוסק כמותם, לעומת חכמים שכותבים ספרי הלכה וכו'
יש הרבה שאני מכיר שהולכים על פי ״הרגשותיהם״ ברב עובדיה, ומפזזים בין סברות של תלמידיו
אין שום חובה לאף יהודי לפסוק כהרב עובדיה לגמרי, גם אם מגדיר עצמו כתלמידו, לא נמצא כזאת בשו''ע שלנו
אבל אני מסכים איתך שאם מאן דהו אומר שהוא פוסק הכל כמו הרב עובדיה / הרב בן ציון / בן איש חי, ובפועל בחצי מההלכות הולך לפי איך שנוח לו, אין לי בעיה עם זה, אבל אל תצעק בקול שאתה הולך כמו... בכל ההלכות...
בעיקרון, לאברך בן תורה עדיף ללמוד ולעיין בכל סוגיא הלכתית, מאשר לבחור לעצמו רב ולפסוק כמוהו ב''הכל'' וזהו. זו מידת עצלנות של מי שלא רוצה להתעסק בהלכה (באמת). זה שיבוש פירוש האמיתי של ''עשה לך רב'' (יעו''ש ברש''י וברטנורא - ולא קרב זה אל זה כל הלילה)
ולא אכחיש כי גם אני לא מעט פעמים מעדיף את פסיקות הרב דוד מאשר פסיקותיו של הרב יצחק, כשלא חולק על מרן.
יש בעיה לחלוק על 'מרן'?!