לא כל יום שמחת תורה !
עובדא היא שהאיומים בלבנון ובאיראן היו הרבה יותר חמורים ומסכונים מעזה, ותוך שבועיים גמרנו (אולי לא ממש, אבל ריסקו אותם טוב) עם ארין, ותוך חודש וחצי עם לבנון. עזה הקטנה, שנתיים וכלום, זה ענין של סיעתא דשמיא. ובראייה טבעית זה ענין של תוכנית לחימה וכו'.
לא בכל יום שמחת תורה, אבל כן בכל יום צריך להגן על מאות ערים ויישובים בארץ, ובכל יום צריך לוודא שהערבים הארורים והשפלים לא מתכוונים לרצוח יהודים, ובכל יום צריך לאסוף מודיעין על האויב, ובכל יום צריך לוודא שבאוויר אין מטוסי אויב וכו' וכו'. יש פה אדם אחד מנותק, ידידי, וזה לא אני. מדינת ישראל מוקפת באויבים, מבית ומחוץ, וזה לא סוד שהמצב מתוח. חבל להתעלם מהמציאות.
שים לב שאתה סותר את עצמך במשפט זה !
ה
דיון היה על נושרים, ו
באמת במלחמת מצווה כולם משתתפים, כולל לומדי תורה. מה לא ברור?
כשאפשר ע''י מישהו אחר אין חובה להילחם, לא ?? באמת צריך 500 אלף איש בשביל להרוג כמה חמסניקים ? ובכלל רוב האנשים לא 'קרביים', גם רוב הצבא לא 'קרבי' וחלק מהתפקיקים בצבא, לא מועילים לכלום
די עם הדמגוגיות הזולות שלך. המצב כיום מתוח מאוד, מהרבה בחינות [תראה בתגובה הראשונה] , והצבא זקוק נואשות לכוח אדם למספר רב של תפקידים. כמו בכל מלחמה. הציבור פשוט מכיר בשקרים הללו, האמת יוצאת ותצא לאור.
בודאי שכן. תכל'ס הרמב''ם כותב מפורש ש
ש??? יותר קל לומר 'טעיתי'.
זה אמת לא היה ברור.
שאלה (אתה לא חייב לענות, כמובן, רק אם אתה חפץ): אתה משרת ? בניך משרתים ?
אני עדיין לא בגיל גיוס [16] - בעז"ה שאגיע אתגייס.
זה לא הצבא האדילאי, זה הצבא הכי לא אידאלי.
יפה מאוד
בזמן קום המדינה היו כל מיני מסגרות צבאיות לא קשורות לצה''ל, ומלא חרדים, היו שם. כשרוצים אפשר, כשרוצים להילחם בדת ובחרדים, צריך להשיב מלחמה.
שטויות והבלים. המסגרות היו בתוך צה"ל, תתחיל ללמוד מעט היסטוריה.
הצבא, רוצה חרדים, כדי לחנך אותם שיהיו 'ציונים' וישירו 'תקוה'.
תפסיק לחשוב שכל מטרתם של אנשי הצבא היא להפוך אותך לחילוני, יש להם מספיק דברים אחרים לעסוק בהם. הסיבה ששרים "תקווה" - היא כי בכל מדינה תקינה החיילים שרים את ההמנון.
כדי לצוד אותם. אחרי שיפלו כמה אלפים בפח, הוא גם יכול תוך רגע, לחזור בו וכו'. אם אתה באמת מאמין בצה''ל ובאנשים שעומדים בראשו, וכאילו הם צדיקים וכו', אתה מנותק.
אף אחד לא אמר שהם צדיקים. לכל צבא בעולם ובהיסטוריה שניהל \ מנהל מלחמה - הוא צריך תוספת של כוח אדם, כי יש המוווווון תפקידים, ואין מי שימלא את כולם. הם, בתור מי שערבים לביטחונה של המדינה, חייבים עוד כ"א, מובן ולגיטימי מאוד.
ברור שזה לא המטרה היחידה שלו. יש גם מוסרי נפש והכל וכו', אבל הוא רוצה את זה. כי אם לא היה עוזר לעשות מסגרת חרדית מרישא עד גמירא, ולא מסגרת חרדית בצוך צה''ל. אלא הוא רוצה לחנך ולשלוט בכל.
אז זהו, שהם לא עד כדי כך צדיקים בשביל להקים צבא נפרד. זה לא אומר שכל מטרתם לשמד את החרדים.
ובדיוק מהסיבה הזאת, אתה רואה שצה''ל זה לא נטו 'מלחמת מצוה', ההמנון לא מדבר על אמונה או משהו כזה, אלא הענין זה מדינה, חינוך לציונות וכו'. דבר שנוגד לגמרי את דעת כל רבותינו.
אשמח שתסביר לי מה הבעיה בהמנון.
עדיין אסור להסתכן. טענות ממש מוזרות כבודו טוען.
חייב להסתכן, כי זה הדרך היחידה להציל ישראל מיד צר, ועושים גם את זה בלית ברירה.
יש 'שומר פתאים ה'. ומי שמכניס עצמו למקום סכנה וכו'. זה לא דומה, יש דינים, ושם דשו רבים. וחוץ מזה, נופלים מלא חיילים בבנינים ממולכדים ודברים כאלה, כשאפשר להפציץ מהאויר, וכשאיזה שמאלן/ית מחליט שיש 'פקודות' וכו'. עדיף לסכן חיילים. גם אחד המרטכלי''ם התפאר בזה שסיכן חיילים להציל את האויב (גנץ ?)
א. דשו בזה רבים, והגיעו למסקנה שאכן מותר לנסוע ברכב כי הסיכויים לתאונה הם נמוכים, הפך מוחלט מדבריך ש"אין סיכויים בפיקוח נפש".
ב. גם במלחמה ע"פ התורה הם היו מתים. בכל מלחמה בעולם יש הרוגים, זה לא חידוש או משהו כזה. כוונתי הייתה שאלו שמתו "סתם" - מספרם נמוך מאוד.
ג. לצערי הרב יש כאלו שאכן מתים " סתם ",כש"כ, בגלל פקודות מסולפות. אך מה לעשות שלהתגייס, לצבא
הזה עם כל הטעויות שלו, זה הדרך היחידה להציל ישראל מיד צר?
לכן לא תדרוך בו כף רגלנו עד עולם ! אחינו יבואו למחלמה ואנחנו נשב פה.
אם יש ממש פיקוח נפש, וכו', שיעיפו את כל הנשים מהצבא, דבר שע''פ כל המומחים החילונים רק מזיק לצבא, ובתפקוד של החיילים, וברוב ככל הצבאות בעולם אין נשים, ואם הם לא מסכימים ומוכנים לוותר עלינו, סימן שאנחנו לא כזה נצרכים, ואפשר לשבת בצד. תכל'ס כל הנשים לא עוזרות כלום, כי הן לא נכנסות לעזה וכו', אז למה הן עוברוץ בכלל הכשרות וכו', זה סתם משאבים לפח. אלא כאמור כל הכוונה זה לחלן וכו'.
וגם בחטיבה חרדית, א''א להימלט מזה לגמרי וכו'.
מעניין מתי אני יגיע לפעם ה100 שאני יסביר לך את זה.
הצבא כמו שהוא היום הוא מסולף ומרושע, עם הרבה טעויות לצערנו. אבל מכיון שיש דין המחייב כל יהודי "להציל ישראל מיד צר הבא עליהם" - והוא דוחה פ"נ [שכן בכל מלחמה יש הרוגים] - אז נאלצים להתגייס דווקא לצבא הזה, כי אין עוד דרכים אחרות לקיים את המצווה. פשוט מאוד.
גם להיכנס לכלא, והכל. גם לרצוח מחבל ואז ללכת לכלא. בקיצור, אפשר לא להתגייס וללכת ישר לכלא.
הסיכוי בפועל שתהיה פקודה כזו ב"חטיבת החשמונאים" - הוא אפסי לגמרי, ולכן אפשר להתגייס ללא חשש. ואם זה יקרה במצב תיאורטי אז מקס' אפשר לסרב פקודה. מקווה שהובנתי.
הוא לא חשב. כל מה שהוא כותב יש מקורות בחז''ל. תתחיל להעירך כל מילה ברמב''ם, גדול הראשונים !
א. הוא בעצמו אמר שמדרשי ההגדות ודברי חז"ל בנושא אינם ברורים, ואין לדעת איך יקרו הדברים עד שיקרו.
ב. אני האחרון שאתה יכול להאשים אותו בזלזול ברמב"ם. אני פוסק ע"פ ולמדתי את כל כתביו. פשוט בשונה ממך, מעניין אותי מה הוא
באמת אומר ואני לא מגייס את חלקיקי דבריו בשביל להראות את נכונות השקפתי.
נכון, חז''ל והראשונים טעו, ובן גוריון והרצל צדקו. בסדר. רפואה שלמה.
חז"ל לא התיימרו לקבוע מה יקרה במדויק, ודבריהם הם בגדר השערה. הרצל ובן גוריון לא צדקו, אלא
המציאות הוכיחה אחרת.
הקב"ה הקים את עמ"י מאפר השואה, ונתן להם מדינה בצורה ניסית ובהתגשמות דברי הנביאים. לאח"כ מכן היה קיבוץ אדיר של יהודים לאר"י, ולאח"כ ראינו בעינינו את החזרת ירושלים אחרי 2000 שנה לעם היהודי. אם אתה מעוניין להיות עיוור למציאות ולחסדי ה' ולומר שלא היה קיבוץ גלויות ואנחנו עדיין בגטו, אז שיהיה לך בהצלחה. זה שיש יהודים בגלות וביושבם על "סיר הבשר" - הם לא רוצים לעלות לארץ ולהבין שהקב"ה חשב להביא את הגאולה אחרת ממה
שהם חשבו, זה בעיה שלהם.
הרמב''ם לא חשב ותיאר וניבא את זה. הוא פסק את זה הלכה למעשה, כדי לדעת מיהו מלך המשיח, הקריטריונים הם להילחם מלחמת ישראל וכו' ולהחזיר העם בתשובה וכו', ולקבת הגלויות. לפי דבריך יוצא שהרצל היה משיח בן יוסף ובן גוריון היה משיח בן דוד, רח''ל.
בזמן הרמב"ם היו כמה משיחי שקר שהטעו את עמ"י, ולכן הוא נתן הגדרות למשיח האמיתי ע"פ מה שכולם חשבו אז, ובצדק, שהוא יעשה.
זה לא אומר שזה לא השערה. המשיח עדיין לא הגיע ואף אחד לא אמר שזה היה בן גוריון. פשוט הוא יעשה דברים אחרים, לא ברור לי מה.
הס מלומר כן.
כל דברי הרמב''ם מיוסדים על חז''ל ופסוקי הנביאים. הוא לא ממציא שום דבר מלבו. וגם החידושים הבודדים שלו שלא תכובים להדיא בחז''ל יכתוב לשון ''יראה לי''. כאן לא כתב כן.
כנ"ל. הוא כותב את זה בעצמו.
את הענין הזה ספציפית לא, כי מבחינתו זה סימן לזיהוי המשיח, וזה נפק''מ הלכתית.
כנ"ל
שלטון כפרני של ערב רב. גם בזמן בר כוכבא היה שלטון, וזה לא היה גאולה, וגם בזמן גדליה בן אחיקם ועוד.
א. שטויות. בזמן בר כוכבא לא היה שלטון. כדאי [בפעם השניה] שתתחיל ללמוד היסטוריה. כנ"ל בזמן גדליה.
ב. זה שהשלטון כפרני - זה לא אומר שהוא לא "שלטון יהודי ריבוני".
אולי אז היה בית מקדש, שמיטה, יובל, נביאים, לא ??
התכוונתי מבחינת השלטון החילוני.
בוודאי הייתי משתכנע אם היית מוסיף עוד כמה חיתי"ם.
מוטב שאתה לא תדבר על התחמקויות.....