ארגון מרביצי תורה [מפוצל מאשכול אחר]

כעת גם ש"ס הם בהנהגת המרביצי תורה, ובא לציון גואל.

ולמעשה חזרה עטרה ליושנה, כי מלפנים (עד התרגיל המסריח) היה הרב אריה דרעי נועץ גם ברב שך וגם ברב עובדיה.
וכי 'הרב' אריה דרעי הוא האחראי והמחליט מה ה'עטרה'?
אתמהה??!!!
ובפרט שהיום לא מתייעץ עם אף אחד ואף בזמנו מי יודע אם נועץ או נפגש והדברים ברורים

לדעתי הענייה, הארגון הזה סובל מיח"צ מאוד לא הוגן, ברור שהטעויות שהם עשו היו קטסטרופליות, וברור שהוא כבר לא רלוונטי לימינו, אבל השפעה היסטורית שהיה לו היא עצומה, הרבה מעבר למה שמקובל לחשוב.

באר פרט ונמק

תברר מי היו הח"כים הראשונים ועם מי התייעצו.

אני מבין שיש כעת מצווה דאורייתא להשמיץ את הרב אריה דרעי שלא רוצה למנות את הרב יצחק לנשיא המועצת ועוד הכניס למועצת רבנים נוספים רח"ל.

אני מבין שיש כעת מצווה דאורייתא להשמיץ את הרב אריה דרעי שלא רוצה למנות את הרב יצחק לנשיא המועצת ועוד הכניס למועצת רבנים נוספים רח"ל
ממש לא
העולם לא התחיל אתמול
כנראה אתה צעיר מידי ולא מכיר דברים קודמים יותר

כדי לגרום לציבור ללכת אחר גדולי ישראל האחרים ולא אחר הרב עובדיה, היה צורך להקים מפלגה, לשאת נאומים וכו'.

לא היתה כאן שום "מלחמה" ברב עובדיה, אלא מטבע הדברים צעירי הצאן התלהמו. אותו דבר תוכל לומר על היחס של צעירי ש"ס לרב שך בזמנו.
הוצאת שם רע.
אני הייתי באותם שנים, לא צעירי ש"ס ולא זקני ש"ס, לא פגעו לא צעקו ולא רדפו את הרב שך זצ"ל.
לא כתבו מאמרים נגדו, כן הסבירו את דרכו של מרן זצ"ל, לא תקפו את הרב שך מעולם.

הוצאת שם רע.

את המילים הללו תפנה לעצמך, כשאתה מוציא שם רע על ראשי הישיבות מרביצי התורה.

המלחמה ברב עובדיה היתה מצידם של גדולי הדור האשכנזים, המרביצי רק הלכו בעקבותיהם.

הרב שך הורה לרב שלום כהן ולרב שמעון בעדני לפרוש מיידית ממועצת החכמים, לפרק אותה ולהותיר את הרב עובדיה לבדו.

הגר"ח קניבסקי יזם עצרת נגד הרב עובדיה ש"מוציא את ילדי ישראל לשמד".

גם שנים רבות לאחר מכן, כאשר הרב אלישיב החליף את הרב שך, הוא התבטא על ש"ס: "זיי ויסן נישט וואס איז הנהוגה און השקופה" ("הם לא יודעים מה זו הנהגה ומה זו השקפה"). ודגל התורה התפתלו לאחר מכן וניסו לומר שלא היתה בזה כוונה לרב עובדיה.

על יו"ר ש"ס בזמנו (אלי ישי) אמר הרב אלישיב "הער איז ממש אליגנער" (הוא ממש שקרן).

הרב שך הורה לרב שלום כהן ולרב שמעון בעדני לפרוש מיידית ממועצת החכמים, לפרק אותה ולהותיר את הרב עובדיה לבדו.
והם לא שמעו לו?!
את המילים הללו תפנה לעצמך, כשאתה מוציא שם רע על ראשי הישיבות מרביצי התורה.

המלחמה ברב עובדיה היתה מצידם של גדולי הדור האשכנזים, המרביצי רק הלכו בעקבותיהם.

הגר"ח קניבסקי יזם עצרת נגד הרב עובדיה ש"מוציא את ילדי ישראל לשמד".

גם שנים רבות לאחר מכן, כאשר הרב אלישיב החליף את הרב שך, הוא התבטא על ש"ס: "זיי ויסן נישט וואס איז הנהוגה און השקופה" ("הם לא יודעים מה זו הנהגה ומה זו השקפה"). ודגל התורה התפתלו לאחר מכן וניסו לומר שלא היתה בזה כוונה לרב עובדיה.

על יו"ר ש"ס בזמנו (אלי ישי) אמר הרב אלישיב "הער איז ממש אליגנער" (הוא ממש שקרן).
אפשר מקורות המאמתים את כל ה"נתונים" שכתבת?

כך פורסם בזמנו בתקשורת.

אתה כמובן תגיד שהכל שקר וכזב, והם בכלל היו מעריצים גדולים של הרב עובדיה.

לדעתי הענייה, הארגון הזה סובל מיח"צ מאוד לא הוגן, ברור שהטעויות שהם עשו היו קטסטרופליות, וברור שהוא כבר לא רלוונטי לימינו, אבל השפעה היסטורית שהיה לו היא עצומה, הרבה מעבר למה שמקובל לחשוב.
אולי תפרט ?

שקר וכזב, הוא לא נלחם הוא ראה את הדברים אחרת, ובזכות זה הושתת רשת החינוך בכל הארץ.
מרן זצ"ל לא הגיב ולא דיבר, ואני זוכר שאמר ביזדים "ובעת ההיא ידום" אני מבקש לא לדבר נגד רבנים.
לא מלחמה ולא שום דבר.
רק דמיונות והמצאות שלך בגיבובי מילים ריקים מתוכן.

ואגב, למרות שדבריי הוצאו מהקשרם לגמרי וטענתי היתה שהרב עובדיה לא נלחם ברב שך, אלא לכל היותר צעירי ש"ס הם שהשיבו מלחמה, מי שיחפש בארכיון הספריה הלאומית את העיתונים מאותה תקופה, ימצא דברים מעניינים...

100.jpg

הוצאת שם רע.
אני הייתי באותם שנים, לא צעירי ש"ס ולא זקני ש"ס, לא פגעו לא צעקו ולא רדפו את הרב שך זצ"ל.
לא כתבו מאמרים נגדו, כן הסבירו את דרכו של מרן זצ"ל, לא תקפו את הרב שך מעולם.
שקר וכזב והוצאת שם רע.
רק העלו באש את משרדי תודעה ועשו פוגרום במשתתפי כנס באולם אפיריון...
צדיקים וחסידים וקדושים מעונים!

גם אני. ולי לא תספר סיפורי סבתא.

כאשר צעירי האשכנזים רדפו את הרב עובדיה, צעירי הספרדים לא ישבו בחיבוק ידיים.
שקר וכזב.

צעירי הספרדים לא רדפו את הרב שך. נקודה.

תראה לי מאמר מטעם תנועת ש"ס נגד הרב שך, תשמיע לי רב אחד שדיבר נגד הרב שך.

לעומת זה, בצד שלהם כל שבוע יתד נאמן במאמר מערכת מלאה בזיונות שקרים וכזבים. (שכל הכתבות שלהם, נראה בדיחה טובה לעומת ממשלת הגיוס של היום)

לא היה משגיח ור"מ שלא ניצל את ההזדמנות לדבר נגד, לא היתה שיחה בישיבה שלא הגיעו לממשלת השמד... כאילו לא צריך חיזוק בדברים אחרים.

אף אחד לא מדבר על רדיפה פיזית.

רדיפה היתה רק מצד אחד.

הוצאת שם רע למהדרין.

אתה כותב שצעירי הספרדים לא ישבו בחיבוק ידיים ורדפו את הרב שך, תביא תיעוד, ראיה, אני לא זוכר דבר כזה.

דבר אחד אני זוכר, כשהרב שך אמר שהספרדים לא ראויים להנהגה, ש'רלי ביטון (שהיה חילוני מתנועת הפנתרים השחורים) בא והפגין מול ביתו של הרב שך.

צעירי הספרדים לא רדפו את הרב שך. נקודה.

אתה ממציא מילים בשמי ואז כותב שזה שקר וכזב והוצאת שם רע? היכן כתבתי ש"רדפו" את הרב שך?

כוונתי היתה לצורה בה דיברו עליו ולצורה בה התייחסו אליו, ובקטע העיתון שהעליתי רואים שכך דיבר הרב עובדיה בעצמו, שלא לציטוט: "הרב שך לא מפחד מהעונש שיקבל בעולם הבא... הוא רודף מחלוקת, נוהג בעריצות ומשריש את הרשעות בציבור החרדי".

ומדיבורים למעשים, תגובה אחת מעליך:

רק העלו באש את משרדי תודעה ועשו פוגרום במשתתפי כנס באולם אפיריון...
צדיקים וחסידים וקדושים מעונים!

אתה ממציא מילים בשמי ואז כותב שזה שקר וכזב והוצאת שם רע? היכן כתבתי ש"רדפו" את הרב שך?

לא היתה כאן שום "מלחמה" ברב עובדיה, אלא מטבע הדברים צעירי הצאן התלהמו. אותו דבר תוכל לומר על היחס של צעירי ש"ס לרב שך בזמנו.

אני לא יודע מי זה צעירי ש"ס. אני גם לא יודע אם אדם פרטי דיבר או עשה מעצמו.

אבל דגל התורה יצאה בשמה המפורש בעיתון הדגל שלה במאמרים חריפים ברדיפה נגד מרן זצ"ל

והמרביצים הצטרפו לחגיגה, הוציאו חוברות מאמרי השקפה נגד.

מטעם ש"ס לא יצאה שום מאמר נגד. לא רדיפה ולא מלחמה.

וכל הכבוד שאתה מצטט איזה עיתון חילוני, ומאמין לכל מה שכתוב שם.

במקום להתנצל על המצאת הדברים בשמי ולאחר מכן צווחות "שקר וכזב", אתה ממשיך.

אותו עיתון שציטטתי היה המקום היחיד בו סוקרו חדשות מסוג זה בזמן ההוא. "יום ליום" עדיין לא נולד, ובכל מקרה סביר להניח שהוא לא היה מפרסם דברים שאמר הרב עובדיה באופן פרטי ושלא לציטוט.

והמרביצים הצטרפו לחגיגה, הוציאו חוברות מאמרי השקפה נגד

כפי שכתבתי, הם פשוט הלכו בעקבות כל גדולי הדור הליטאים.

וכמעט שהצטרפו אליהם גם הרב שלום כהן והרב שמעון בעדני.

במאמר המוסגר, הצורה בה אתה מתבטא על גדולי ישראל, ראשי הישיבות דאז מארגון מרביצי תורה, היא מחפירה. סביר להניח שאם היו כותבים "הצטרף לחגיגה" על הרב יצחק, היית כבר פוצח במחאה רבתי.

ואגב, למרות שדבריי הוצאו מהקשרם לגמרי וטענתי היתה שהרב עובדיה לא נלחם ברב שך, אלא לכל היותר צעירי ש"ס הם שהשיבו מלחמה, מי שיחפש בארכיון הספריה הלאומית את העיתונים מאותה תקופה, ימצא דברים מעניינים...

הצג קובץ מצורף 13499
הגר"ע יוסף אמר דברים אלו בדיוק כמו שהרב עקיבא אטון היה חבר מועצת החכמים של ש"ס....

אותו עיתון שציטטתי היה המקום היחיד בו סוקרו חדשות מסוג זה בזמן ההוא. "יום ליום" עדיין לא נולד, ובכל מקרה סביר להניח שהוא לא היה מפרסם דברים שאמר הרב עובדיה באופן פרטי ושלא לציטוט.

מה זה רלוונטי אם היה באותה תקופה מקור רכילותי חלופי או לא?
אין שום אמינות לצהובון מהסוג הזה?

כפי שכתבתי, הם פשוט הלכו בעקבות כל גדולי הדור הליטאים.

וכמעט שהצטרפו אליהם גם הרב שלום כהן והרב שמעון בעדני.

במאמר המוסגר, הצורה בה אתה מתבטא על גדולי ישראל, ראשי הישיבות דאז מארגון מרביצי תורה, היא מחפירה. סביר להניח שאם היו כותבים "הצטרף לחגיגה" על הרב יצחק, היית כבר פוצח במחאה רבתי.
המדהים הוא שאותם רבנים שהזכרת תקפו את אלי ישי שהולך נגד מרן הגר''ע
לא יאומן כי יסופר

ראשי תחתית