שלחת לו שהסיפור מזויף מתוכו ובזמן שמרן היה רב במצרים כבר עשאוה לגניזה כמצודה שאין בה דגן וכמצולה שאין בה דגים?שלחתי לעורך המדור
נראה מה תהיה תגובתו...
שלחת לו שהסיפור מזויף מתוכו ובזמן שמרן היה רב במצרים כבר עשאוה לגניזה כמצודה שאין בה דגן וכמצולה שאין בה דגים?שלחתי לעורך המדור
נראה מה תהיה תגובתו...
שלחתי לו את הכתבה שהועלת בראש האשכולשלחת לו שהסיפור מזויף מתוכו ובזמן שמרן היה רב במצרים כבר עשאוה לגניזה כמצודה שאין בה דגן וכמצולה שאין בה דגים?
חזק! יישר כח!!
שלחתי לו את הכתבה שהועלת בראש האשכול
את גליון השיעור השבועי שבו הובא הסיפור
וציינתי שככ"נ נעלם ממנו המשך הסיפור/הסיפור האמיתי
ואני מקווה ששלחת לו את כל הדיון שהיה שם ומה שהגבתי לו ולא רק צד אחד...אכן
שלחתי לאחמ"כ גם את זה
שלחתי לו את הצד שלי, ואיך אני רואה את העניןואני מקווה ששלחת לו את כל הדיון שהיה שם ומה שהגבתי לו ולא רק צד אחד...
למה?@פתחיה לענ"ד אי אפשר לפרסם דברים שהגיב לך עורך העיתון בפרטי, ללא רשות מפורשת ממנו (יתכן שקיבלת, אולם לא ראיתי שהזכרת זאת)
אולי הוא לא רוצה שכולם ידעו מה הוא כתב בשיחה פרטית?למה?
מאידך יש בזה משהו אבל מאידך אדם ציבורי זה אדם ציבורי.אולי הוא לא רוצה שכולם ידעו מה הוא כתב בשיחה פרטית?
יש אנשים שמסתירים דעות מסויימות, יש אנשים שמדברים בפומבי בעדינות אבל בפרטי הם מדברים יותר בחופשיות, וכו'
חוסר דיוק?! אתה צוחק עלי?! הוא דייק בסיפור טוב מאוד רק הרכיב אותו בכוונה תחילה על מישהו אחר.זה שיש חוסר דיוק (לדבריך) בסיפור אחד לא מלמד על השאר.
"הסיפור" [שמישהו גנב מראי מקומות מיביע אומר] כמובן לא קרה איתואבל לקחת סיפור שבוודאות קרה איתך
דוקא לאהוא דייק בסיפור טוב מאוד
המסתבר שהוא לא קרה בכלל ובפרט בגלל מה שכתבת"הסיפור" [שמישהו גנב מראי מקומות מיביע אומר] כמובן לא קרה איתו
כי מרן הגרע"י לא חשוד בהפרחת דמיונות שאין להם היתכנות, כביקורים בגניזה הקהירית ומציאת ניירות בגניזה, וכן בלבולים בין המלך פארוק לנשיא מובארק
אגב -[שמישהו גנב מראי מקומות מיביע אומר]
- מתוך "פורום מורשת מרן" -
![]()
![]()
לא חסרים דוגמאות לענין, לדוג' תחפש באוצה"ח "מכניע מינים", ותמצא קרוב ל-50 מחברים שהעתיקו את כל המראי מקומות בנידון ישר מהגרע"יאגב -
הנה דוגמא יפהלדוג' תחפש באוצה"ח "מכניע מינים", ותמצא קרוב ל-50 מחברים שהעתיקו את כל המראי מקומות בנידון ישר מהגרע"י
לא חסרים דוגמאות לענין, לדוג' תחפש באוצה"ח "מכניע מינים", ותמצא קרוב ל-50 מחברים שהעתיקו את כל המראי מקומות בנידון ישר מהגרע"י
נראה לי אלו שתי סוגיות נפרדות.הנה דוגמא יפה
על החיפוש הראשון שלי באוצר החכמה - ראיתי מאמר אדיר בגליון "עץ חיים" [באבוב] כרך כט - ע"ש הרב "אריאל אפרים אהרונוב".
ששפך שם הרבה חומר והרבה דברים שנראה לי שביביע אומר אין שם אפי' עשירית ממה שכתב וסידר וערך והעלה [כ- 80 עמודים].
נ.ב. - מצרף את המאמר , אך מכיון שהוא ארוך חילקתי אותו ל- 3
אם היית מתאמץ לקרוא את המאמר לפני שהיית מגיב [ולא רק קורא את הכותרת]נראה לי אלו שתי סוגיות נפרדות.
למינים ולמלשינים אל תהי תקוה - למשומדים אל תהי תקוה.
שבור אויבים ומכניע זדים - ומכניע מינים
לא הבנתי מה הקשר להודעה שלי, לא כתבתי שלא שייך להוסיף עוד על מ"ש הגרע"י, אלא שיש הרבה שבכלל לא פתחו את המראי מקומות שלוהנה דוגמא יפה
על החיפוש הראשון שלי באוצר החכמה - ראיתי מאמר אדיר בגליון "עץ חיים" [באבוב] כרך כט - ע"ש הרב "אריאל אפרים אהרונוב".
ששפך שם הרבה חומר והרבה דברים שנראה לי שביביע אומר אין שם אפי' עשירית ממה שכתב וסידר וערך והעלה [כ- 80 עמודים].
נ.ב. - מצרף את המאמר , אך מכיון שהוא ארוך חילקתי אותו ל- 3
אסביר.לא הבנתי מה הקשר להודעה שלי,
ותמצא קרוב ל-50 מחברים שהעתיקו את כל המראי מקומות בנידון ישר מהגרע"י
לא כתבתי שאין אף א' שבירר את הענין בעצמו, אלא שיש הרבה שלא עשו כןאסביר.
אני הבנתי מדבריך האלו
שרצונך לומר שהמקור שלהם בנושא זה הוא היה מהיביע אומר והעתיקו ממנו את המקורות מבלי ליידע את המעיין
וע"ז הגבתי - שעל החיפוש הראשון באוצה"ח מצאתי את הקובץ הנ"ל - שמממש אבל ממש לא נראה שזה קשור ליביע אומר באחוז - המון חומר והמון מידע עצמאי בלא קשר ליביע אומר
זה שיש חוסר דיוק (לדבריך) בסיפור אחד לא מלמד על השאר.