ספר מעשה בית דין

• יוזם האשכול יוזם האשכול כאחד העם
  • תאריך התחלה תאריך התחלה
  • מומלץ
שלחתי לעורך המדור
נראה מה תהיה תגובתו...
שלחת לו שהסיפור מזויף מתוכו ובזמן שמרן היה רב במצרים כבר עשאוה לגניזה כמצודה שאין בה דגן וכמצולה שאין בה דגים?

שלחת לו שהסיפור מזויף מתוכו ובזמן שמרן היה רב במצרים כבר עשאוה לגניזה כמצודה שאין בה דגן וכמצולה שאין בה דגים?
שלחתי לו את הכתבה שהועלת בראש האשכול
את גליון השיעור השבועי שבו הובא הסיפור
וציינתי שככ"נ נעלם ממנו המשך הסיפור/הסיפור האמיתי
צירפתי את עלון בית נאמן המדובר

וסיימתי 'והבוחר יבחר...'

שלחתי לו את הכתבה שהועלת בראש האשכול
את גליון השיעור השבועי שבו הובא הסיפור
וציינתי שככ"נ נעלם ממנו המשך הסיפור/הסיפור האמיתי

אני חושב שפיספסת פה משהו הרבה יותר עמוק

פשוט צריך לשלוח למערכת העיתון

את מה שנאמר כאן

זה הרבה יותר רציני והרבה יותר בגדר "סיפורי מעשיות"

ואני מקווה ששלחת לו את כל הדיון שהיה שם ומה שהגבתי לו ולא רק צד אחד...
שלחתי לו את הצד שלי, ואיך אני רואה את הענין
תגובותיך באותו אשכול היו שלא מן הענין,
והם מספרות סיפור אחר, ולא זהו הסיפור שסופר שם
אם נראה לך אחרת, תוכל לשלוח לו את נקודת ראייתך
ואולי אף להזמינו לפורום דידן להכריע בין הצדדים

ויש לציין מה שכתבתי לעיל:

מרן שליט"א מעולם לא אמר בשיעור ש"חכם אחד מכסא רחמים" בא למרן זצוק"ל.
הדבר הודפס בעלון השיעור השבועי וכנראה זה עריכתו של העורך שאולי ראה את הדברים באור תורה.

ההערה עומדת על "העורך" (ועל המעירים בעלון הנ"ל שלא טרחו לשמוע את השיעור השבועי אלא להסתמך על עלון, ובגלל זה חידשו שע"כ כוונתו לרב משה לוי זצוק"ל וזה לא יכול להיות וכו' וכו')
ולא על מרן שליט"א.

1. כמדומה שכתוב בסוף העלון השיעור השבועי שהעלון עבר הגהת מרן הראש"ל שליט"א.

2. בכל מקום אחר, אם 'עורך' יכתוב על דעת עצמו דבר חמור כזה - הוא היה מפוטר בו במקום.

3. אם מערכת העלון לא מוכנה להתנער מדבר כזה - מצופה היה שהרב יצחק יתנער מהעלון - שהוא המייצגו ברבים, או לפחות מהדברים החמורים הנ"ל.

4. מן הראוי היה שלפחות תצא הבהרה והתנצלות על שפיכת רפש וטיט על גאון עולם כדוגמת מוהרמ"ל.

מסקנא: כבודו של מוהרמ"ל - ככבודם של חכמי ישראל רבים שליט"א וזצוק"ל - נתון למשיסה, כל לבלר זוטר שולח ידו בקדשים, ואין פוצה פה ואין מצפצף, וברור שהכל מכוון מלמעלה בעווה"ר.

[הקטעים הנוגעים לנידו"ד כאן]

הבהרה:
כמובן שאין בעצם הבאת הדברים זלזול בהגר"י יוסף שליט"א.

קבצים מצורפים

הסיפור עם המעשה בית דין. חברים, אל תהיו תמימים, כל עלון של הרב יצחק שיוצא, הוא עובר את הגהתו ולא רק, אלא שהרב יצחק מרחיב בעלון יותר ממה שהוא אומר בשיעור. וזה ידוע אצלו. כמו שאפשר לראות בכל שבוע שאומר בשיעור משהו על איזה חכם בסתמות. ואילו בעלון הוא מפרש מי זה. והוא עשה זאת בעצמו. וגם כאן בעלון שכתוב חכם אחד מכסא רחמים ע"ה כוונתו על הרב משה לוי זצוק"ל בודאי.
ולעצם העניין, חברים, מילא לקחת תלמיד חכם שכל ימיו היה לומד תורה לשם שמים לא בא להצדיק אף אחד אלא לברר את האמת בלבד גם אם לפעמים היה צריך לחלוק על רבו מרן הגר"מ מאזוז זצוק"ל, ת"ח שהוא ירא שמים, ואחרי פטירתו לתלות בו בוקי סריקי. מילא הוא אמר איזה סברא ולא נראה לרב יצחק אותה סברא והוא היה מעקם אותה ומציג אותה באופן לא נכון נו, מילא לזה אנחנו כבר רגילים...
אבל לקחת סיפור שבוודאות קרה איתך, ולהלביש אותו על הצדיק הזה רק כי הוא לא בין החיים ויכול להכחיש אותו?!
ב"ה הקב"ה מסר עולמו לשומרים הם תלמידיו של הגר"מ לוי זצוק"ל שמיד בדקו את העניין הדק היטב.
בעבר הייתי מקשיב לסיפורים של ר' יצחק על מרן הרב עובדיה והייתי מביא בשיעורים, הייתי מוסר את סיפוריו ועדותיו על מרן וממרן. אך אחרי הסיפור הזה איך אוכל להביא דברים בשמו?!

אולי הוא לא רוצה שכולם ידעו מה הוא כתב בשיחה פרטית?
יש אנשים שמסתירים דעות מסויימות, יש אנשים שמדברים בפומבי בעדינות אבל בפרטי הם מדברים יותר בחופשיות, וכו'
מאידך יש בזה משהו אבל מאידך אדם ציבורי זה אדם ציבורי.

בעבר הייתי מקשיב לסיפורים של ר' יצחק על מרן הרב עובדיה והייתי מביא בשיעורים, הייתי מוסר את סיפוריו ועדותיו על מרן וממרן. אך אחרי הסיפור הזה איך אוכל להביא דברים בשמו?!
אז אולי גם בגלל שהרב דוד יוסף שליט"א יש לו פה ושם חוסר דיוקים בסיפוריו (שמרן זצוק"ל בירך על גלידה בשבת נגד מה שכתב בהלכה ברורה, או הסיפור המפורסם בחתונתו של חכם בן ציון) תמחוק את כל "ארחות מרן" ולא תביא משם כלום!?

וודאי שלא!

זה שיש חוסר דיוק (לדבריך) בסיפור אחד לא מלמד על השאר.

אז אולי גם בגלל שהרב דוד יוסף שליט"א יש לו פה ושם חוסר דיוקים בסיפוריו (שמרן זצוק"ל בירך על גלידה בשבת נגד מה שכתב בהלכה ברורה, או הסיפור המפורסם בחתונתו של חכם בן ציון) תמחוק את כל "ארחות מרן" ולא תביא משם כלום!?

וודאי שלא!

יש הבדל בין חוסר דיוק קל פה או שם (אם היה בכלל) לבין להמציא סיפור בשביל להכפיש רב בישראל.

חוסר דיוק?! אתה צוחק עלי?! הוא דייק בסיפור טוב מאוד רק הרכיב אותו בכוונה תחילה על מישהו אחר.
ליצנות על חשבון תלמיד חכם צדיק שלא עשה לך כלום. רק לא מסכים עם אביך כל פעם. למרות שהוא מעריך אותו מאוד מאוד.
לומר על סיפור כזה חוסר דיוק. זה גם שקר.
ואדרבא אם באמת "נפלה טעות" בעלון היה צריך לעדכן כי נפלה טעות ואין הכוונה חלילה וכו'.
אבל לא! שתיקה כהודאה.

חוסר דיוק "קל" לסתור את ההלכה? (שבהלכה ברורה מעיד שלא בירך על גלידה בשבת ובשיעור כן!?)
אשמח שתביא את הקטע מהלכה ברורה שאומר כך ואת הקטע מהשיעור שאומר אחרת ונדון בדברי מרן שליט"א כדרכה של תורה / נשלח לשאול אותו.
כל עוד לא הבאת את הסתירה / הבאת ויש לה תשובה הגונה, הרי זה לא בכלל:
(אם היה בכלל)
אלא בכלל 'לא היה'

אשמח שתביא את הקטע מהלכה ברורה שאומר כך ואת הקטע מהשיעור שאומר אחרת ונדון בדברי מרן שליט"א כדרכה של תורה / נשלח לשאול אותו.
כל עוד לא הבאת את הסתירה / הבאת ויש לה תשובה הגונה, הרי זה לא בכלל:
זה נראה שהיית כבר באשכול שם...

השוואה מופרכת ומגוחכת, לא עסקינן כאן בסתירה בעדויות כמו בענין החברותא, או בענין נפח ומשקל המצ"ב.

הצג קובץ מצורף 41340-7b4be70fa880b6df0a6de6283033d8bf.mp4

כאן עסקינן בסיפור שהוברר מעל לכל ספק שלא היה ולא נברא, וכמו שהבאתי בענין חמץ בצה"ל. ותגדל התמיהה כאשר הוא עצמו כתב את מה שהוא מעיר עליו.

זה נראה שהיית כבר באשכול שם...
ע"פ מה נראה לך שהייתי באשכול שם? ובכ"מ, על פניו אכן יש שאלה, אבל מסתמא יש תשובה ברורה לזה, אשתדל לעיין בזמן הקרוב.
ולגופו של עניין, זה עדיין לא משתווה להוצאת שם רע על תלמיד חכם, גדול בתורה וביראת שמים, שכבר הלך לבית עולמו, מסבות אישיות פסולות. לא קרב זה אל זה.

"הסיפור" [שמישהו גנב מראי מקומות מיביע אומר] כמובן לא קרה איתו
המסתבר שהוא לא קרה בכלל ובפרט בגלל מה שכתבת
כי מרן הגרע"י לא חשוד בהפרחת דמיונות שאין להם היתכנות, כביקורים בגניזה הקהירית ומציאת ניירות בגניזה, וכן בלבולים בין המלך פארוק לנשיא מובארק

ראשי תחתית