ספר תורה תמימה

• יוזם האשכול יוזם האשכול שלום
  • תאריך התחלה תאריך התחלה
ישר כח.
חושבני שיש להוציא מהדורה חדשה, עם כל התיקונים, הן מה שהעיר העורך בעצמו, והן מה שהעירו בעוד ספרי דבי רב.
ולציין גם בהקדמה מי ניפה את הספוג,
קריינא דאיגרתא איהו להוי פרוונקא...
לעשות רצון צדיק אותו שמעון זאקהיים.
מהיכ"ת?
כלומר מנ"ל מי דובר אמת?!

קריינא דאיגרתא איהו להוי פרוונקא...

מהיכ"ת?
כלומר מנ"ל מי דובר אמת?!
תעיין בדבריו, ניכרים דברי אמת.
ומקריאה בסיפור של המקור ברוך על עצמו איך שהגיע לוולוזין וכו' וכו' (כמדומה שידידנו מחשבות טובות במערכה של פרשת בשלח הביא זאת), נראה סגנון כזה שמייחצן עצמו על חשבון אחרים.
אני כותב זאת כהוגה מולהב של התו"ת, אבל האמת אהובה מכל.

תעיין בדבריו, ניכרים דברי אמת.
ומקריאה בסיפור של המקור ברוך על עצמו איך שהגיע לוולוזין וכו' וכו' (כמדומה שידידנו מחשבות טובות במערכה של פרשת בשלח הביא זאת), נראה סגנון כזה שמייחצן עצמו על חשבון אחרים.
אני כותב זאת כהוגה מולהב של התו"ת, אבל האמת אהובה מכל.

האמת שאני לכשעצמי מאוד מחבב את דברי התו"ת, ורק בגלל זה כשנתקלתי מתי שהוא בקובץ הזה, ונשתוממתי, שמרתיו אצלי לעת מצוא.

אגב, היה לי עוד חידוש בעניין הזה, שכל הדיבורים היום על גניבות ספרותיות\ העתקות וכו', כבר היה לעולמים....

האמת שאני לכשעצמי מאוד מחבב את דברי התו"ת, ורק בגלל זה כשנתקלתי מתי שהוא בקובץ הזה, ונשתוממתי, שמרתיו אצלי לעת מצוא.

אגב, היה לי עוד חידוש בעניין הזה, שכל הדיבורים היום על גניבות ספרותיות\ העתקות וכו', כבר היה לעולמים....
כן, זה היה לי חידוש שכבר קדמו בזה לזבי המוח וריקני השכל של דורנו.
ואני רוצה ועוד כמה רוצים לפתוח על זה אשכול, רק מחפשים את הקונספט (שלא ימחקו הקרציות...) והזמן... בעז"ה.

או שחפר אכל מספרים אחרים ולא גילה מקורו.
כמדומה התייחס לזה בעצמו בהקדמה וכתב על זה התנצלות שכתב דברים בלא מקור כי יש דברים שלמד בצעירותו ולא זוכר המקור ולפעמים עולה לו חידוש וחושב שהוא מעצמו ואולי בכלל ראה כן באיזה ספר בעבר ולא זוכר ורק בטעות חושב זה כחידוש עצמי שלו וביקש לדונו לכף זכות בזה, ואמ"א לראות בדיוק.
בכל אופן מדובר בספר נפלא ביותר.

ובעניותי היה זכור לי שנפטר קודם השואה, אבל כעת בחיפוש קצר בבר אילן ראיתי רשום שנפטר בשואה בעיר קרלין בשנת תש"ב (1942).
ולפי זה מיושב מה שאמרו לגרח"ק, שכל נאצי שהתקרב אל בעל התו"ת התפגר, ולאחר מכן נפטר בעל התו"ת על מיטתו כדרך כל הארץ בזמן השואה גופא.
מקום פטירתו לוט בערפל, היו שטענו שנפטר בכלל באמריקה... (ראיתי בפואוצה"ח).

מקום פטירתו לוט בערפל, היו שטענו שנפטר בכלל באמריקה... (ראיתי בפואוצה"ח).
מה שמצאתי שם
לגבי צאצאיו עיינו בספרו של א"ז תרשיש "רבי ברוך הלוי אפשטיין". כחציים אכן נעקד"ו בשואה אך כחציים הגיעו עוד לפני המלחמה לאמריקה (הספר אינו לפני אך אני כמדומני שבנו מאיר הנ"ל היה מוזיקולוג באוניברסיטה אחת בחוף המזרחי).
הוא לא נרצח בשואה אלא נפטר בגטו. ויש כאן מי שיכול להאריך בזה יותר ממני.
דובר על כך בעבר:
viewtopic.php?f=7&t=1990&start=80#p48528 [הקישור לא עובד]
שם הובאו דברי הגרח"ק מפי השמועה שלא נרצח בגיטו אבל בספר אישים שהכרתי הנ"ל כתב עליו שנרצח בגיטו. ומסתמא כך היתה שמועה רווחת בשעתו.

ראשי תחתית