לחצו כאן – תרומה לשמואל

סמארטפון מסונן לבני תורה

• יוזם האשכול יוזם האשכול פתחיה
  • תאריך התחלה תאריך התחלה
סטטוס
לא פתוח לתגובות נוספות.
לעומתו, מי שיש לו אינטרנט (מסונן) בבית (ובמקרה שלי - במשרד חסד שאני מתנדב בו בזמני הפנוי)

אתה מתנדב במשרד חסד בשעה 10 בלילה? איש חסד מיוחד...

בכל אופן, כל הענין שאתה מדבר עליו הוא התמכרות ותו לא. ובזה כל אחד יכול לטפל בעצמו. וכפי שכתבתי, יש אנשים (אינני מדבר עליך דוקא) המכורים מאוד מאוד לפורומים כגון הפורום דידן.

בחור עם סמארטפון הוא בחור מופקע, לדידי גם פלאפון המכונה "כשר" לא צריך להיות לבחור, אלא אם כן ממש בגיל השידוכים ונזקק לו. בחור עם פלאפון בכיס הוא לא בחור איכותי. הדבר היחיד שצריך להעסיק אותו זה תורה ורק תורה, דואגים לו לכל צרכיו. אבל אם לאחר חתונתו הוא ירגיש צורך בסמארטפון, וזה יהיה צורך אמיתי, לענ"ד חובה לחזק אותו שיקנה סמארטפון כשר כדי שלא יגיע בהמשך לסמארטפון פרוץ.
ובאותה מידה, בחור שרוצה ללכת לצבא תשכנע אותו ללכת לנחל
זה אומר שיש הכשר לנח"ל?

מי שעומד לרדת למ"ט שערי טומאה
תשכנע אותו להשאר בשער המ"ח

מה זה? איפה זה נמצא?

מכתבו של הרב צבי פרידמן בשם הגרי"ש אלישיב - אחד מחברי "וועדת הרבנים לענייני תקשורת" שפרש ממנה בקול רעש גדול ושיגר את המכתב דלהלן:

"לכ' ידידנו העוסק בצרכי ציבור באמונה הרב חיים לנג

שלום וברכה!

מצאתי לנכון לסכם את שיחותינו הטלפוניות שנערכו בימים האחרונים.

שמעתי כמה פעמים ממרן פוסק הדור הגרי"ש אלישיב שליט"א, שהמשימה שתוטל על חברי הוועדה לענייני תקשורת, היא אחת ויחידה, לדאוג לכך שהפרסומים יהיו נקיים מענייני כיעור וניבול פה וכיו"ב וזה הכל!

מלבד נושאים חמורים אלו, הכל יכול להיות משודר, כגון ענייני מסחר ואינפורמציה על דיווחים לציבור, על כל תחום שהוא מענין את הציבור, מהבנתי כולל בעניין דיווח על ההתנהלות בענין חצרות הרבנים וחוגי הרבנים בישיבות, ודברים שונים הנכללים במסגרת היהדות החרדית, וכל אחד רשאי לשדר על כך על פי תפיסת העולם של החוג שהוא משתייך אליו, ואין לוועדה להתערב כלל בתוכן השידורים בתנאי שיהיו נקיים מהנ"ל.

ואגב מרן שליט"א אף אינו שולל משלוח הודעות כתובות, בתנאי שניתן יהיה להבטיח שיעמדו בקריטוריונים הנ"ל.

בברכה מרובה

צבי פרידמן"

הרב צבי פרידמן.jpg

ובאותה מידה, בחור שרוצה ללכת לצבא תשכנע אותו ללכת לנחל
זה אומר שיש הכשר לנח"ל?

אין שום קשר.

הנדון הוא בחור ישיבה, שאפילו פלאפון "כשר" לא צריך להיות לו, קל וחומר סמארטפון שיוציא אותו מהלימוד.

בנוסף, אין פת בסלו, והוא יחפש טצדקי כיצד להשתמש במכשיר לרעה.

אבל לאברך - סמארטפון הוא תועלת גדולה בהרבה עניינים, אפילו תוך כדי לימוד הוא יכול להיעזר בו במקום לפתוח ספרים.

ובדומה לזה, נהיגה ברכב. עבור בחור זה חורבן, עבור אברך זה נצרך.

אתה מתנדב במשרד חסד בשעה 10 בלילה? איש חסד מיוחד...

בכל אופן, כל הענין שאתה מדבר עליו הוא התמכרות ותו לא. ובזה כל אחד יכול לטפל בעצמו. וכפי שכתבתי, יש אנשים (אינני מדבר עליך דוקא) המכורים מאוד מאוד לפורומים כגון הפורום דידן.
וע"ז כבר מילתי אמורה
שאני מכיר עשרות מקרים שמשפחות התפרקו לרסיסים כתוצאה מסמארטפון וחבריו
(בהם מקרה אחד מהשבוע האחרון, ששכנה שלי בבנין הוציאה צו הרחקה לבעל הצדיק בתואנה כלשהי,
ואחרי יומים לקחה את הילדים וברחה אל הלא נודע, ועדיין לא שבה אל ביתה, ואין איש יודע האם היא בכלל בארץ או לא
ולמחרת בריחתה, נודע משכנה אחרת, שהנ"ל החזיקה סמארטפון ללא ידיעת בעלה - תצילנה אוזניים משמוע!!!)
ולעומת זאת אני לא מכיר אף אחד שהתמכר לפורום חרדי כזה או אחר, והגיע למקומות מעין אלו, וגם לא קטנים מהם בהרבה

מכתבו של הרב צבי פרידמן בשם הגרי"ש אלישיב - אחד מחברי "וועדת הרבנים לענייני תקשורת" שפרש ממנה בקול רעש גדול ושיגר את המכתב דלהלן:

"לכ' ידידנו העוסק בצרכי ציבור באמונה הרב חיים לנג

שלום וברכה!

מצאתי לנכון לסכם את שיחותינו הטלפוניות שנערכו בימים האחרונים.

שמעתי כמה פעמים ממרן פוסק הדור הגרי"ש אלישיב שליט"א, שהמשימה שתוטל על חברי הוועדה לענייני תקשורת, היא אחת ויחידה, לדאוג לכך שהפרסומים יהיו נקיים מענייני כיעור וניבול פה וכיו"ב וזה הכל!

מלבד נושאים חמורים אלו, הכל יכול להיות משודר, כגון ענייני מסחר ואינפורמציה על דיווחים לציבור, על כל תחום שהוא מענין את הציבור, מהבנתי כולל בעניין דיווח על ההתנהלות בענין חצרות הרבנים וחוגי הרבנים בישיבות, ודברים שונים הנכללים במסגרת היהדות החרדית, וכל אחד רשאי לשדר על כך על פי תפיסת העולם של החוג שהוא משתייך אליו, ואין לוועדה להתערב כלל בתוכן השידורים בתנאי שיהיו נקיים מהנ"ל.

ואגב מרן שליט"א אף אינו שולל משלוח הודעות כתובות, בתנאי שניתן יהיה להבטיח שיעמדו בקריטוריונים הנ"ל.

בברכה מרובה

צבי פרידמן"

הצג קובץ מצורף 8158
דיברת על מכתבו של הגרי"ש
לא על מכתבו של הגר"צ פרידמן

שאני מכיר עשרות מקרים שמשפחות התפרקו לרסיסים כתוצאה מסמארטפון וחבריו

כן, אתה מכיר עשרות מקרים. ואני מכיר רב שהתנצר וכיום הוא כומר במסגד אל אקצה.

בדיוק עם הסיפורים האלה מחתימים רבנים על קול קורא נגד סמארטפון...

בית שמתפרק, זה לא בגלל סמארטפון, הסמארטפון הוא רק הדרך החוצה. זה כמו שתאמר שהבית התפרק כי האשה הוציאה רשיון נהיגה וכך היא יכלה לברוח עם הנואף.

סטטוס
לא פתוח לתגובות נוספות.
ראשי תחתית