לאיש משהו בעולם הזה שקורה שלא ע"י הקב"ה?
לאיש משהו בעולם הזה שקורה שלא ע"י הקב"ה?
הפוך כשמוצאים את החילזון הנדרש אין אדם בעולם שיכול למנוע את המצוה אלא בי"ד הגדולאתה עושה היקש ויצאה והיתה???
מנין זאת לך?
צריך הסכמת הפוסקים על חידושים כמו שלך.
הוא לא חזר בו, הוא מחמיר [כמו שהוא מחמיר בניפוץ לשמה ובעוד חומרות שאתה אפילו לא חולם עליהם] אבל לדינא הוא גילה דעתו כמה פעמים שהוא לא חזר בו מתשובותיו.חזר בו כך אמר לי בנו שלובש
כיונת לגמ! והגמרא אומרת שצריך משום ניסיוני שפוסל אם ניסה את הצבע לא לשמהיש לי ראיה ניצחת בשבילך. הגמ' אומרת שתכלת פסול בחותם א', וצריך חותם כפול, מחשש שמא החליפו הנכרי.
וצ"ע ואף אם החליפו יעשו את הבדיקה אם הוא קלא אילן, ואם אינו קלא אילן בהכרת הוא כשר???
ומוכח שלא.
ערבך ערבא צריך, מנין שהוא החלזון הנדרש?הפוך כשמוצאים את החילזון הנדרש אין אדם בעולם שיכול למנוע את המצוה אלא בי"ד הגדול
תראה לילד את החילזון ותגיד לי איך קורה לזה נראה דג בצורה מבהקתזה לא מוכיח שזה רק אגדה ולא להלכה, הרי כל הפוסקים דנו בסימנים האלה, אפשר לדורשם אף לפי האגדה, אבל פשיטא דאין מקרא יוצא מידי פשוטו.
אבל כתוב מפורש בגמ שעושים בדיקה ואם לא יורד ודאי זה לא קלא אילן וכשריש לי ראיה ניצחת בשבילך. הגמ' אומרת שתכלת פסול בחותם א', וצריך חותם כפול, מחשש שמא החליפו הנכרי.
וצ"ע ואף אם החליפו יעשו את הבדיקה אם הוא קלא אילן, ואם אינו קלא אילן בהכרת הוא כשר???
ומוכח שלא.
כאשר אין לך אלא ספק זה [היינו אם הוא החלזון או קלא אילן], וכ"כ השפת אמת שם.אבל כתוב מפורש בגמ שעושים בדיקה ואם לא יורד ודאי זה לא קלא אילן וכשר
ממש דומה....תראה לילד את החילזון ותגיד לי איך קורה לזה נראה דג בצורה מבהקת
אשמח לדעת מהי הסיבה שאישרו מהשמיים להשתמש בתכלת גם בדקות שלאחר החורבן ולא גנזו אותה מיד עם הצתת הבית.אחר חורבן בית שני, ע"י הקב"ה.
איפה?עכ"פ זה רמוז להדיא בתורה שיהיו דורות שלא יהיה בהם תכלת, נמצא א"כ שאין זה חוסר אפשרות [דאי הכי פשיטא, מאי קמ"ל הא אונס רחמנא פטריה]. אלא שיש דורות שבהם לא תהיה תכלת בכוונת מכוון.
?
כי לדעתי אם הוא היה לומד יש צד שהיה חושב אחרת (וכן הוא בהרבה פעמים)אני לא מבין למה טענה של מישהו שלמד יותר חזקה מטענה של מי שטוען שהדיון מיותר ולא רלוונטי? הרי יש לו טענות טובות למה הדיון לא רלוונטי, וכך הוא אוחז להלכה???
הסיבה לגניזת התכלת, היא מחמת הסתר פנים, ואין את ההארה שהיתה בזמן הבית.אשמח לדעת מהי הסיבה שאישרו מהשמיים להשתמש בתכלת גם בדקות שלאחר החורבן ולא גנזו אותה מיד עם הצתת הבית.
כן, רק שפה זה רמוז בתורה שכך יהיה, ומבואר אם כן שזה גופא רצון ה', שיהיו תקופות שלא יהיה בהם תכלת.איפה?
בכל מקרה גם סוכר שחסר במכולת הוא בכוונת מכוון של ההשגחה העליונה, ועדיין הוא חסר לא בגלל שיש איסור להשתמש בו אלא כיוון שהוא חוסר אפשרות ואם היה היינו משתמשים
לא יעזור כלום אם הוא ילמד ויוכיחו לו במאה אחוז שזה החלזון, כיון שעדיין יטען הגרנ"ק שזה לא רלוונטי כי א"א לחדש מצוה, ולכן אף אם זה החלזון אין להשתמש בו. ועתה מה הטעם שתקבל את דעת התחי"ם שלמדו נושא זה יותר מדעת הגרנ"ק??
כי לדעתי אם הוא היה לומד יש צד שהיה חושב אחרת (וכן הוא בהרבה פעמים)
כתוב בגמרא "אלא לא קלא אילן ולא חילזון אלא מאי היא? אז אין משהו שלישי זהוכאשר אין לך אלא ספק זה [היינו אם הוא החלזון או קלא אילן], וכ"כ השפת אמת שם.
מי שאומר שזה מאה אחוז ובכ"ז לא רלוונטי אז כופין אותו עד שתצא נפשו כבכל מצות עשה ולא יועיל שום תירוץ. וכמו שהיה זמנים שלא היה אתרוג בגלות ויש זמנים שיש וכמו שמצוות התלויות בארץ לא היו ועכשיו יש ה"ה לכאן אם מישהו אומר שזה ודאי ובכ"ז לא צריך אז הוא פשוט לא דתילא יעזור כלום אם הוא ילמד ויוכיחו לו במאה אחוז שזה החלזון, כיון שעדיין יטען הגרנ"ק שזה לא רלוונטי כי א"א לחדש מצוה, ולכן אף אם זה החלזון אין להשתמש בו. ועתה מה הטעם שתקבל את דעת התחי"ם שלמדו נושא זה יותר מדעת הגרנ"ק?
[ובקיצור, מה הנפק"מ אם הם חולקים בהלכות חידוש מצוה או בהלכות תכלת, ואדרבה את הלכות חידוש מצוה הוא חקר יותר מהם].
כי אולי מי שלא בודק לא יודע שהשל"ג והחוות יאיר ורבי שמשון רפאל הירש אמרו מפורש שהפורפורא הוא התכלתאני לא מבין למה טענה של מישהו שלמד יותר חזקה מטענה של מי שטוען שהדיון מיותר ולא רלוונטי? הרי יש לו טענות טובות למה הדיון לא רלוונטי, וכך הוא אוחז להלכה???
עכ"פ זה רמוז להדיא בתורה שיהיו דורות שלא יהיה בהם תכלת.
איפוא?כן, רק שפה זה רמוז בתורה שכך יהיה
מי שיעבור על הקונטרס יתקשה לומר שזו לא בדיחה. לא לחינם התחבר עליו הפזלונא כי הדברים שם ממש קרקס.אגב קונטרס תכלא דחלזון זכה להסכמה נלהבת ממרן הגר"מ שטרנבוך שליט"א, ואליה צירף את חתימתו מרן שה"ת הגרח"ק זיע"א,
ודבריו כתובים להדיא באחרונים, כך שקצת קשה לומר שזו בדיחה.
ראה בהסכמתו שם, זה הוא ממש סגנונו של הכר"מ שטרנבוך שליט"א ודבריך הם בגדר ליצנות.מי שיעבור על הקונטרס יתקשה לומר שזו לא בדיחה. לא לחינם התחבר עליו הפזלונא כי הדברים שם ממש קרקס.
קשה לי להאמין שההסכמה יצאה מתחת יד הגרמ"ש, מי שכתב את הקונטרס או שהוא ליצן או שהוא לא יודע ללמוד.
יודעים. זה לא רלוונטי כי עדיין אוחז הגרנ"ק שא"א לחדש מצוה ללא אדם בעל רוה"ק שיסכימו עמו רוב חכמי הדור. מצו"ב.כי אולי מי שלא בודק לא יודע שהשל"ג והחוות יאיר ורבי שמשון רפאל הירש אמרו מפורש שהפורפורא הוא התכלת
אור החיים במדבר פרק טו פסוק לחאיפוא?
אתה מוזמן ללכת להלקות את המצבה של הגרנ"ק והגרח"ק שאחזו שהדיון לא רלוונטי, ואפילו אם יהיה בטוח במאה אחוז, לדעת הגרנ"ק לא ניתן לחדש מצוה, ולדעת הגרח"ק הראיות לא רלוונטיות הואיל וכתוב במדרש שהתכלת נגנז הענין תם.מי שאומר שזה מאה אחוז ובכ"ז לא רלוונטי אז כופין אותו עד שתצא נפשו כבכל מצות עשה ולא יועיל שום תירוץ. וכמו שהיה זמנים שלא היה אתרוג בגלות ויש זמנים שיש וכמו שמצוות התלויות בארץ לא היו ועכשיו יש ה"ה לכאן אם מישהו אומר שזה ודאי ובכ"ז לא צריך אז הוא פשוט לא דתי