ולעומת זאתצא לנו כבר מכל כיוון...
לי יצא מכל כיוון, כל תעמולת האוסרים כל שני וחמישי יוצא עלון חדש חוברת חדשה מודעות שיעורים...........
כך שנראה לי בקצב הזה עוד לא התחלנו את הכיוון
ולעומת זאתצא לנו כבר מכל כיוון...
בבקשה די כבר עם הנושא הזה!!!
יצא לנו כבר מכל כיוון...
באמת מעניין אותי לשמוע מי אתה חושב שהיה יותר מעיין ממנו.
כוחו של הגר"ע יוסף היה בבקיאות
אבל פחות בעיון.
הגרש"ז אויערבאך,
דרך אגב הוא אמר שהרב עובדיה גם לפני כמה מאות שנים היה גדול הדור (וכן התבטא הגר"מ מאזוז זצוק"ל)
וגם עניו גדול.
כעי"ז התבטא הגראי"ל שטיינמן זצ"ל כשיצא מרן הגרע"י מניחום אבלים על אשתו, כפי שכתב משמשו הרב לוינשטיין בספרו.דרך אגב הוא אמר שהרב עובדיה גם לפני כמה מאות שנים היה גדול הדור (וכן התבטא הגר"מ מאזוז זצוק"ל)
הגרע"י בעצמו אמר שאני יודע את מה שכתוב ואילו מרן הגרב"צ יודע גם את מה שלא כתוב. כפי שכתוב בספרי הביוגרפיה.כעי"ז התבטא הגראי"ל שטיינמן זצ"ל כשיצא מרן הגרע"י מניחום אבלים על אשתו, כפי שכתב משמשו הרב לוינשטיין בספרו.
צריך להתחבר (בחינם), ואז אפשר ראות את כל הספר, ולא רק מאה חמישים עמ'
בדקתי ובאמת ספר זה בניגוד לאחרים לא פתוח כולו ובודאי מדובר בטעות הרי בספר עצמו בעמוד 2 כתוב בפירוש שהוא פתוח כולו לצפייה בחינם וצריך לדווח להם מי שיכול לדווח בפורום שלהם תבוא עליו ברכה.אני מחובר בחינם.
לא נתקלתי עד היום שמישהו אמר לי שהאור לציון יותר עיוני מהיביע אומר...ואגב, איזו תגובה מצחיקה זו שכתבת, אם יש לך טענות או ראיות אשמח לשמוע. אבל לבינתיים אני חושב שהוא הכי עיוני.
וביבי"א העיר עליו מעל מאה הערות (לא קשור לבקיאות) מה הקשר?ואגב אני הבאתי לעיל 2 דוגמאות שהגרע"י לא הבין את דברי הגרב"צ.
צא מאזור הנוחותלא נתקלתי עד היום שמישהו אמר לי שהאור לציון יותר עיוני מהיביע אומר...
אני אשמח לודגמאות "מהספר"צא מאזור הנוחות
אני וכל מכירי לא פגשנו מישהוא שחושב הפוך
זה אני לגמרי מסכים...הדיון הזה לא יוביל לשום מקום, רק ילך ויתדרדר עד שיגיע לרמת גן ילדים.
ולא רואה באור לציון?
וכמו שאין מה להשוות את יחוה דעת ליביע אומר.(אין מפה שום ראיה על חכם בן ציון זצוק"ל, כי כך היא צורת כתיבת הספר ולא בדרך שו"ת וכדו' שזה יותר עיוני)
למדת את חלק א'? למדת את אור לציון שביעית?למדתי את הספר אור לציון כמה פעמים עם כל המראי מקומות, ולא כ"כ שמתי לב לעומק העיון
ועל הש"ס?למדת את חלק א'? למדת את אור לציון שביעית?
לא דיברתי על דבריך כלל, הגבתי על מה שהגבתי.הגרע"י בעצמו אמר שאני יודע את מה שכתוב ואילו מרן הגרב"צ יודע גם את מה שלא כתוב. כפי שכתוב בספרי הביוגרפיה.
וגם אמר בעצמו שמרן הגרב"צ היה הכי כשרוני בכתה, והיה "קולט מהאויר"!
ואגב, איזו תגובה מצחיקה זו שכתבת, אם יש לך טענות או ראיות אשמח לשמוע. אבל לבינתיים אני חושב שהוא הכי עיוני.
אולי נתחיל הפוך. [כי הרי על כל ראיה שיביאו, תתחיל לענות בסגנון מוצ"ש שביזדים. אז אין שום טעם]. ואגב אני הבאתי לעיל 2 דוגמאות שהגרע"י לא הבין את דברי הגרב"צ.
גם אני לא אמרתי שהגבת עלי. ועדיין הערתי על דבריך שהערת על מישהו אחר (מדין ערבות).לא דיברתי על דבריך כלל, הגבתי על מה שהגבתי.
לגבי דבריך לענ"ד לא לי ולא לך יש כלים למדוד את כח עיונם. (בהרבה מקומות לא רואים את כח עיונו של הגרע"י, אבל יש מקומות שרואים היטב את גודל עיונו, זכורני שיש התכתבות שלו עם רבינו עזרא עטיה זצ"ל בעומק העיון, כמדומה שזה ביבי"א ח"ו אה"ע סי' ה. וכבר המליץ עליו מי שהמליץ שמרוב בקיאות לא רואים עיון. וראה דוגמא לזה בהסכמת ר' עזרא עטיה ליבי"א שכמדומה שעל כל הערה של המורה הביא בגליון מי שהעיר כן כבר, ומי שתירץ זאת. ע"ש).
אבל לא הערתי על נקודה זו.גם אני לא אמרתי שהגבת עלי. ועדיין הערתי על דבריך שהערת על מישהו אחר (מדין ערבות).
היכן כתבתי כך? וגם במה שכתבתי לא באתי למדוד אף אחד מגדולי ישראל, כי בריא לי שאין לי ולא לך כלים למדוד זאת.שכחת שלעיל ניסית למדוד ולהביא שהרב שטיינמן אמר כך וכך והרב אוירבך אמר. ושכחת שכתבת "גדול הדורות"?
אם אתה כותב "גדול הדורות" זה נקרא שמדדת.אבל לא הערתי על נקודה זו.
היכן כתבתי כך? וגם במה שכתבתי לא באתי למדוד אף אחד מגדולי ישראל, כי בריא לי שאין לי ולא לך כלים למדוד זאת.
היכן כתבתי זאת?אם אתה כותב "גדול הדורות" זה נקרא שמדדת.
???שהוא עצמו אמר שמרן הגרב"צ כשרוני ממנו,
חוץ מזה, לא תמיד הספר מעיד לגמרי על גדולת המחבר, ישנם הרבה גדולים שחיבורם לא ממש מבטא את גודל עיונם וגדלותם בתורה,
(אין מפה שום ראיה על חכם בן ציון זצוק"ל, כי כך היא צורת כתיבת הספר ולא בדרך שו"ת וכדו' שזה יותר עיוני)
אתה מתבלבל הרבה ביני לבין @שמעון טרבלסיתוכל לעשות חיפוש [שמאל למעלה] "גדול הדורות", ותמצא. וגם באשכול הנוכחי כתבת לעיל שהוא הפוסק הספרדי הכי גדול מבחינת הכל.
פששש...ומה שתמהת על תיבת "ממנו",
פשוט, כי אם הוא הכי כשרוני בכתה, זה כולל את הגרע"י.
אתה לא מכיר את ענוותנותו של מרן?ואם אמר שאני מבין מה כתוב