בית ועד לחכמים
חבר חדש
ידידיאתה חושב שבחורים עם הפריצות הנוראה שיש בחוץ לא צריכים שיחות/ועדים על הנושאים הנ"ל!?
- ודרך אגב בכמה ישיבות המודעות לזה נכנסת לאט לאט.
אני לא "מחנך" את הראשי ישיבה, אבל כדאי לעורר ולהסביר להם את המכשולות ונסיונות שיש לבחורים ולתת לזה פתרונות. (כמו שבישיבה שלי בשיא הקיץ באתי לראש ישיבה ואמרתי לו שכדאי למסור שיחה על נושא שמירת העיניים, והוא הסכים איתי באופן מוחלט. וברור לי שאם כמה בחורים ילכו לראש ישיבה ויסבירו לו על כל הנסיונות שיש להם, יעשו עם זה משהו)
המלך זקן וכסיל כבר עובד יותר מחמשת אלפים שנה ומן היות האדם על האדמה האדם מתמודד עם נסיונות אלו וזה לא נוצר בזמנינו ולא בדור הקודם
בכל אופן יש לראשי הישיבות מסורה ותורה שלימה איך ומה לדבר בנושאים אלו ועל אף שהיום קמו כל מיני חוזב"ת שמבינים יותר טוב מגדולי המשגיחים בדורות עברו ומפיצים בכל הארץ קונטרסים ודרכים שלא שיערו אבותינו וכל הבחורים שקוראים בכתביהם כבר חושבים כמוך שרק הם מבינים איך צריך להתמודד ולדבר וכבר קוראים תיגר על כל המשגיחים בדורנו עדיין המשגיחים סבורים שיש להמשיך כמקדם מפני כמה וכמה טעמים הכמוסים עימהם
[ומתוך "ידיעה" אני אומר שאם פעם אחת תראה פנים בפנים את המו"ל של כל הקונטרסים של התיקונים מיד תבחין שהוא לא שייך לעולם הישיבות]