בענין דברי היח"ס על נ"ט בר נ"ט

• יוזם האשכול יוזם האשכול יזדי
  • תאריך התחלה תאריך התחלה

יזדי

חבר חדש
וכאן שעה 2:20:00
הנה דבר ראשון הוא מתחיל בכך שמרן היח"ס שליט"א כתב הסכמה למח"ס 'טעמו וראו' ושם כתב...
-המעיין יראה שזה לא בהסכמה, אלא בתוך קונטרס למעלה ממאה עמודים המובא בראש הספר הנ"ל, מלבד ההסכמה שכתב לו.

הרב שם מתמרמר על לשון חריפה שמרן היח"ס שליט"א כתב, ואמר שהוא מתכוון אליו, במה שהוא (הרב יצחק יוסף) כתב בהסכמה שלו.

אבל המעיין בקו' של מרן היח"ס שליט"א יראה שזה מכתב שכתב לאברך מהעיר בני ברק שכתב חיבור בנושא... וזה אינו אמת.
1750863128382.png

ובעצם הראיות שהביא שם, המתבונן ופותח הספרים רואה בדיוק להיפך.

עוד אחת מהטענות שלו שם הינה שהעלים דברי הגט פשוט שמסקנתו בזה להיתר.
-אולם המעיין בקו' הנ"ל יראה שהביא להדיא דבריו, ואיפכא כתב שם דאף בדרבנן אזלי' בתר רוב.
וחבל שלא עיין בקו' לפני שאמר על מרן היח"ס שליט"א שהוא משקר.

1750863743103.png

ועוד, למה אביו בהיתר מכירה דחק עצמו שזו שעת הדחק וכו' ראה באורך ביבי"א קונטרס השמיטה.
היה לו לומר דיש מחלוקת אם שמיטה דרבנן או שלא נוהגת כלל וספק דרבנן לקולא ושלום על ישראל.
ומה לי שהדעות הסוברות ששמיטה אינה נוהגת בזה"ז הם מיעוטא דמיעוטא, כל שלא נחלקו פנים אל פנים הרי הוא ספק השקול.

ובהכרח שאף אביו מודה לדברי מרן היח"ס שליט"א.
וכידוע א"א לחלוק על הגרע"י זצ"ל.

הרב שם מתמרמר על לשון חריפה שמרן היח"ס שליט"א כתב, ואמר שהוא מתכוון אליו, במה שהוא (הרב יצחק יוסף) כתב בהסכמה שלו.
-המעיין בקו' של מרן היח"ס שליט"א יראה שזה מכתב שכתב לאברך מהעיר בני ברק שכתב חיבור בנושא...

האמת גם לאחר שראיתי את דבריך, היה קשה לי מאד להאמין, כי הוא דיבר בצורה מאד פגועה שהחכם הזה כתב "עלי", והאמת בשמעי כל זאת אמרתי ביני לבין עצמי, אם הרב סופר כתב עליו כך אבין כי משיב לו בחריפות. ולא הייתי יכול להאמין, דישנה בדבר כזה, שהיא מילתא דעבידא לאגלויי, דאפי' קפילא ארמאה נאמן.
פתחתי ומצאתי את זה. ואיני מבין פליאה דעת ממני.

1750864566841.png

מפורום אוצר החכמה
כתב הרב יוסף חיים אוהב ציון

והנה לפניכם מה שכתב לי הרב טעמו וראו.
שלום וברכה.
יישר כח על דבריו הנפלאים.
הנה גופא דעובדא הכי הוה, לפני שהוצאתי את ספרי טעמו וראו הגשתיו לפני הגר"י יוסף שליט"א שהיה אז ראש ישיבת חזון עובדיה, ואמרתי לו שאם יש לו להשיב על הטענות אז שישיב עליהם לפני הוצאת הספר. הספר היה מונח אצלו כחצי שנה, כאשר באותה תקופה נתן גם לכמה בחורים ואברכים לעבור על הספר. לאחר תקופה זו אמר לי בזה"ל "אני מרים ידים, זה לא פסק שלי אלא של אבא שלי". ובו בזמן כתב לי פתק שאגש איתו למרן הגרע"י זצ"ל ובו ביקש שיעיין בדברינו. הלכתי להפגש עם הגרע"י זצ"ל והצגתי בפניו בקצרה את עיקרי הדברים, ואמר לי בזה"ל "האמת אגיד לך שאני סמכתי על שו"ת בית דוד, אם האחרונים דוחים את הראיות שלו אני אחזור בי". וביקש שאשאיר את הספר. אלא שלא איסתייעא מילתא ואינשי דלא מעלי שיבשו את הענין כמה וכמה פעמים, ולא זכיתי שיעבור על הדברים כדבעי. בכל אופן אני את תשובתי קיבלתי, וכבר מאז ידעתי שהאמת כפי שהעלתי בספר להחמיר בזה לכתחילה כדעת מרן השו"ע ורוב רבותינו הפוסקים. ואיישר חיליה לאורייתא שמשתדל בזה להחזיר עטרה ליושנה כי דבר פשוט הוא שכך נהגו מאז ומעולם להחמיר בזה.
נ.ב
מה שהעיר עלי מעכ"ת שלא הבאתי דברי ההליכות עולם, כנראה שלא ראה בעמוד השער של ספרי שיצא בשנת תשס"א (לפני יותר מעשרים שנה) טרם יצא הס' הליכות עולם.
כמו כן אשמח אם יוכל מעכ"ת לשלוח דבריו אל הגרי"ח סופר שליט"א לשמחו בדברי תורה אלו.
בברכת יגדיל תורה ויאדיר
דוד חזן

לא יאומן כי יסופר, מה שקבלתי עכשיו:

מפורום אוצר החכמה
כתב הרב יוסף חיים אוהב ציון

והנה לפניכם מה שכתב לי הרב טעמו וראו.
שלום וברכה.
יישר כח על דבריו הנפלאים.
הנה גופא דעובדא הכי הוה, לפני שהוצאתי את ספרי טעמו וראו הגשתיו לפני הגר"י יוסף שליט"א שהיה אז ראש ישיבת חזון עובדיה, ואמרתי לו שאם יש לו להשיב על הטענות אז שישיב עליהם לפני הוצאת הספר. הספר היה מונח אצלו כחצי שנה, כאשר באותה תקופה נתן גם לכמה בחורים ואברכים לעבור על הספר. לאחר תקופה זו אמר לי בזה"ל "אני מרים ידים, זה לא פסק שלי אלא של אבא שלי". ובו בזמן כתב לי פתק שאגש איתו למרן הגרע"י זצ"ל ובו ביקש שיעיין בדברינו. הלכתי להפגש עם הגרע"י זצ"ל והצגתי בפניו בקצרה את עיקרי הדברים, ואמר לי בזה"ל "האמת אגיד לך שאני סמכתי על שו"ת בית דוד, אם האחרונים דוחים את הראיות שלו אני אחזור בי". וביקש שאשאיר את הספר. אלא שלא איסתייעא מילתא ואינשי דלא מעלי שיבשו את הענין כמה וכמה פעמים, ולא זכיתי שיעבור על הדברים כדבעי. בכל אופן אני את תשובתי קיבלתי, וכבר מאז ידעתי שהאמת כפי שהעלתי בספר להחמיר בזה לכתחילה כדעת מרן השו"ע ורוב רבותינו הפוסקים. ואיישר חיליה לאורייתא שמשתדל בזה להחזיר עטרה ליושנה כי דבר פשוט הוא שכך נהגו מאז ומעולם להחמיר בזה.
נ.ב
מה שהעיר עלי מעכ"ת שלא הבאתי דברי ההליכות עולם, כנראה שלא ראה בעמוד השער של ספרי שיצא בשנת תשס"א (לפני יותר מעשרים שנה) טרם יצא הס' הליכות עולם.
כמו כן אשמח אם יוכל מעכ"ת לשלוח דבריו אל הגרי"ח סופר שליט"א לשמחו בדברי תורה אלו נגד ההשמצות שהושמעו נגדו לאחרונה בלויין ובעלונים.
בברכת יגדיל תורה ויאדיר
דוד חזן
אם הביא למרן זיע"א את הספר, ואמר לו כנ"ל אז למה לא חזר בו בהליכו"ע שיצא אח"כ?

נחזור להסרטה זו.
ראה ביביע אומר חלק ד או"ח סי' לב אות א' מש"כ שם הן אמת וכו'
דמפורש כהרב סופר שליט"א ולא כהרב יצחק יוסף.
וזה לשונו:
שו"ת יביע אומר חלק ד - אורח חיים סימן לב
ובאמת דלאו רבותא למחשב גברי, אלא שהואיל ומילתא דרבנן היא אזלינן לקולא. וביחוד לשיטת הסוברים דבדרבנן לא אזלינן בתר רוב האוסרים. וכמ"ש המצפה איתן (שבת סד:) בדעת התוס' שם, דס"ל דבשל סופרים הלך אחר המיקל, אפי' ביחיד נגד רבים. ושכן הוא דעת הרמב"ם (פ"ז מה' יום טוב ה"ח). וכמ"ש ה"ה שם. ונראה דה"ט כמ"ש גדולי האחרונים שהובאו בגט פשוט בכלליו (כלל א), דלא נאמר בתורה אחרי רבים להטות, אלא כשכל הדיינים נקבצו יחדיו ונחלקו פנים אל פנים, שאז נתבטלה סברת המיעוט נגד הרוב. אבל במחלוקת שלא נשאו ונתנו פא"פ, וכגון מחלוקת הפוסקים, לא נפקא מספיקא דדינא. שאפשר שאילו היו נו"נ ביחד היו המרובים מודים למועטים. ע"ש. וכיו"ב כ' הגאון חזון איש (ערלה, ר"ס ז). ע"ש. ובמקום אחר הסברנו דה"ט דקי"ל ספק בר' להקל במיעוט נגד הרוב, ואפי' מאה פוסקים אומרים לברך ושנים אומרים שלא לברך, קי"ל שאין לברך דסב"ל.

כמרן הראש"ל שליט"א ולא כהרב המסכים שליט"א

כהרב המסכים שליט"א
כמרן המסכים שליט"א
כבר הביא לעיל ידידנו הרב @יזדי שליט"א,
שאי"ז נכון דברי הרב יצחק יוסף שכביכול קרא את דברי ההסכמה של מרן הגרי"ח שליט"א,
כיון שבהסכמה לא הזכיר זאת, כי אם בקונטרס הנדפס בראש הספר למעלה ממאה עמודים.

וזה לשונו:
שו"ת יביע אומר חלק ד - אורח חיים סימן לב
ובאמת דלאו רבותא למחשב גברי, אלא שהואיל ומילתא דרבנן היא אזלינן לקולא. וביחוד לשיטת הסוברים דבדרבנן לא אזלינן בתר רוב האוסרים. וכמ"ש המצפה איתן (שבת סד:) בדעת התוס' שם, דס"ל דבשל סופרים הלך אחר המיקל, אפי' ביחיד נגד רבים. ושכן הוא דעת הרמב"ם (פ"ז מה' יום טוב ה"ח). וכמ"ש ה"ה שם. ונראה דה"ט כמ"ש גדולי האחרונים שהובאו בגט פשוט בכלליו (כלל א), דלא נאמר בתורה אחרי רבים להטות, אלא כשכל הדיינים נקבצו יחדיו ונחלקו פנים אל פנים, שאז נתבטלה סברת המיעוט נגד הרוב. אבל במחלוקת שלא נשאו ונתנו פא"פ, וכגון מחלוקת הפוסקים, לא נפקא מספיקא דדינא. שאפשר שאילו היו נו"נ ביחד היו המרובים מודים למועטים. ע"ש. וכיו"ב כ' הגאון חזון איש (ערלה, ר"ס ז). ע"ש. ובמקום אחר הסברנו דה"ט דקי"ל ספק בר' להקל במיעוט נגד הרוב, ואפי' מאה פוסקים אומרים לברך ושנים אומרים שלא לברך, קי"ל שאין לברך דסב"ל.

כמרן הראש"ל שליט"א ולא כהרב המסכים שליט"א
נמאס כבר מהשמטת דברים בזדון והטעיית הציבור!!!

פתח עיניך וראה לאן הפנו אותך
נחזור להסרטה זו.
ראה ביביע אומר חלק ד או"ח סי' לב אות א' מש"כ שם הן אמת וכו'
דמפורש כהרב סופר שליט"א ולא כהרב יצחק יוסף.
הנה הספר לפנינו וראה מה מרן זצ"ל כותב איך סוגיין דעלמא לפסוק. ורק לצורך מצוה או שעה"ד סומכים על היחיד נגד הרבים בדרבנן
והרי זה כמרן המסכים שליט"א ולא כהרב המלקט שליט"א.
179245.jpg

נמאס כבר מהשמטת דברים בזדון והטעיית הציבור!!!

פתח עיניך וראה לאן הפנו אותך
הנה הספר לפנינו וראה מה מרן זצ"ל כותב איך סוגיין דעלמא לפסוק. ורק בשעת הדחק או שעה"ד סומכים על היחיד נגד הרבים בדרבנן
והרי זה כמרן המסכים שליט"א ולא כהרב המלקט שליט"א.

לא עברת על כל התשובות ביבי"א, וישנם עוד מקומות חוץ מהיבי"א שהבאת.

- אז במקום להמשיך לעמוד בפורום הזה ולצווח על "השמטת דברים בזדון והטעיית הציבור" כדאי לך לעבור על דברי מרן שליט"א ולראות שענה על כל הלגלוגים שלך...

קבצים מצורפים

תמשיך להוציא לעז וללגלג ולהוציא את מרן שליט"א "קטן" כדרכך בקודש...

אתה הוא ה"קטן" שלא עברת על כל התשובות ביבי"א, וישנם עוד מקומות חוץ מהיבי"א שהבאת.

- אז במקום להמשיך לעמוד בפורום הזה ולצווח על "השמטת דברים בזדון והטעיית הציבור" כדאי לך לעבור על דברי מרן שליט"א ולראות שענה על כל הלגלוגים שלך...
דוקא לעיל ידידנו הרב @יזדי שליט"א (שמוזמן להגיב בעצמו...) הביא כמה וכמה דברים שהרב יצחק יוסף אמר ובספרים כתוב הפוך בדיוק, וכדברי מרן שליט"א.

לא עברת על כל התשובות ביבי"א, וישנם עוד מקומות חוץ מהיבי"א שהבאת.

@יזדי הפנה למקור מסוים וממוקד, @שמעון טרבלסי בחר להביא את המקור ולחתוך את המשך דברי מרן זצ"ל שהוא הוא הנוגע לענייננו. איננו דנים פה על ערב שבת ולא על הפסד מרובה ושעת הדחק, ועל זה תלונתי בלבד.
יכול להיות שמרן זצ"ל כתב במקומות אחרים דברים אחרים, אבל לא זה הנושא, ואם יש לך מקומות וראיות לזה כתוב זאת ל @יזדי שהביא את דברי מרן.

על כל פנים ע"פ דברי יזדי והדברים שהביא ממרן ביבי"א חד סי' לב וודאי שמרן המסכים צודק.

עברת על מה ששלחתי!?
כן. והחמרת את הקושיה.
ודברי הרב יצחק בילקוטו סותרים דבריו בשיעור.
ומש"כ שם שמה שמרן זצ"ל כתב במאור ישראל הוא לפלפולא ולא להלכה, צע"ג דאותם דברים נכתבו גם ביבי"א הנזכר ושם זה ודאי להלכה.

כן. והחמרת את הקושיה.
ודברי הרב יצחק בילקוטו סותרים דבריו בשיעור.
מה סותרים בדיוק!?

ומש"כ שם שמה שמרן זצ"ל כתב במאור ישראל הוא לפלפולא ולא להלכה, צע"ג דאותם דברים נכתבו גם ביבי"א הנזכר ושם זה ודאי להלכה.
הביא שם עוד כמה חילוקים.
- והביא שכך השיב לו מפורשות מרן זצוק"ל כמבואר ביבי"א ח"ח.

אם מעט דעת יש לך בקודקודך ואם יודע אתה לקרוא אז כן זה ודאי
צא וראה בילקו"י שצירפת כמה מתחבט להסביר הדברים שם ביבי"א ח"ד ותבין למה.
את היבי"א בח"ד אפשר להסביר בפשיטות כמש"כ.
את היבי"א בח"ח (בפרט שזו משנה אחרונה) ואת עדותו של מרן שליט"א לא.

מה סותרים בדיוק!?
כתב שם
179337.jpg

ומבואר דברוב גדול אזלינן בתר רוב הפוסקים להחמיר בדרבנן. ובנט בר נט דעת רוב הפוסקים שרק בדיעבד מותר.
הביא שם עוד כמה חילוקים.
אודה לך אם תכתוב לי כללים ברורים ומדויקים בדעת מרן הגרע"י זצ"ל מתי אזלינן בתר רוה"פ ומתי אמרינן ספק דרבנן לקולא.
- והביא שכך השיב לו מפורשות מרן זצוק"ל כמבואר ביבי"א ח"ח.
והוכיח כן שבשעת הדחק אפשר לסמוך על היחיד, וא"כ נמצא עוד סתירה בין דברי מרן ביבי"א ח"ד הנ"ל לקונטרס השמיטה.
את היבי"א בח"ד אפשר להסביר בפשיטות כמש"כ.
את היבי"א בח"ח (בפרט שזו משנה אחרונה) ואת עדותו של מרן שליט"א לא.

ומבואר דברוב גדול אזלינן בתר רוב הפוסקים להחמיר בדרבנן. ובנט בר נט דעת רוב הפוסקים שרק בדיעבד מותר.
והמיעוט לא סברא יחידאה.
אודה לך אם תכתוב לי כללים ברורים ומדויקים בדעת מרן הגרע"י זצ"ל מתי אזלינן בתר רוה"פ ומתי אמרינן ספק דרבנן לקולא.
בסברא יחידאה או אם אין לה מקור לא אמרינן לקולא.
והוכיח כן שבשעת הדחק אפשר לסמוך על היחיד, וא"כ נמצא עוד סתירה בין דברי מרן ביבי"א ח"ד הנ"ל לקונטרס השמיטה.
למה סתירה?
אדרבה מפה הראיה שביבי"א ח"ד התכוון לדעת יחיד ולכן כתב להקל בשעת הדחק.

למה סתירה?
אדרבה מפה הראיה שביבי"א ח"ד התכוון לדעת יחיד ולכן כתב להקל בשעת הדחק
תסלח לי אבל מה זו הלוליינות הזו? מרן כותב להדיא "מיעוט פוסקים" ואתה הופך זאת ליחיד.
זה לא רציני לדון כך

ראשי תחתית