ברורלי זה משתמע כמו סתירה [בלי להתייחס לשאר דברי הגר"י יוסף]
לא העלתי בדעתי שתחשוב אחרת
אבל ברור לי שלשאר חברי הפורום זה לא נקרא סתירה ולא נעליים [וכפי שכתבתי לעיל "שהסתפק בדברי החזון עובדיה", הלזה יקרא סתירה?]
ברורלי זה משתמע כמו סתירה [בלי להתייחס לשאר דברי הגר"י יוסף]
לי זה משתמע כמו סתירה
הרב אופיר מלכא הוא הדוגמא הטובה ביותר לבקיאות, בלי עיון.
מעולם לא נתפס כמי שמשיג על מישהו בלא לעיין היטב בדבריו, להבדיל מאחרים.וצ"ל שכנראה למד את דבריו מספרי הקיצורים... ודו"ק.
מעולם לא נתפס כמי שמשיג על מישהו בלא לעיין היטב בדבריו, להבדיל מאחרים.
כח השתיקה של הרב אופיר, ואוו! הלואי עלי!
אצלי הערתי ע"ד הילקו"י בזה"ל (אחר שדנתי בעצם דבריו):העיר בעל הילקוט יוסף שליט"א על הרב אופיר שליט"א:
הצג קובץ מצורף 5692הצג קובץ מצורף 5693
והיה נראה דלית נגר ובר נגר לפרוקי.
אלא דהרואה יראה שהשיג על ספר הליכות ברכות בדבר שכלל לא נכתב בו
המעיין בהליכות ברכות ח"א עמ' קפ"ז יראה דלא מיירי כלל בשוקולד שמעורב בעוגה, אלא בשוקולד סתם עי"ש.
נ"ב. יש שרצו ללמד זכות שכנראה תלמידים טועים כתבו הערה זו, ולא יצאה מתחת ידי בעל הילקוט יוסף.
לא תשובה ולא מוצאת, היא מוצאת ותישרף!אצלי הערתי ע"ד הילקו"י בזה"ל (אחר שדנתי בעצם דבריו):
ולקושטא לא מצאתי כזאת בהליכות ברכות, כי אם מש"כ בעמ' קפז עצה 5, ושם לא כתב להפריד מהרוגלך אלא שיקח דבר מאכל שברכתו שהכל. ובעמ' קפג שכ' "שוקולד עוגיות, יברך על מעט שוקולד לבד ויפטור העוגיות", י"ל דלא דק, ובפרט שכ' "ועי' בסעי' הבא כיצד יש לנהוג בהם למעשה".
ומכאן תשו' מוצאת לרב המעיר, שאכן נמצא כזאת בהליכו"ב.
במחכ"ת אך ראיתי כו"כ הכנת ג'לי ואף פעם לא נעשה מייד כשלב ב' תמיד נעשה קודם כמי פטל (כאשר שופכים מים חמים).הנה הרב מלכה בהליכות שבת ח"ב גבי הנושא של ג'לי בשבת כתב
וז"ל בהליכות שבת ח"ב עמ' תתכ"ח- "וי"א שמותר להכין ג'לי בשבת היות ובשעת נתינת האבקה נשארים המים נוזליים והרי זה כמים עכורים שמותר לעשותם בשבת, ומה שאח"כ מתקשה ונעשה סמיך הרי זה כגרמא ומותר".
ובהע' שם כתב- "מיהו יש להסתפק בדעת החזו"ע האם התיר אף בנקרש ונעשה בלילה עבה כמו הג'לי הרגיל דכך משמע מלשונו בגוף ההלכה, או שהתיר רק באופן שנעשה בלילה רכה וכמו שכתב בהערה עמוד רפ"א עמודה ב', ואף אם נעשית אח"כ מעצמה לנוזל סמיך, מה בכך, וכן בעמוד רפ"ב סוף ההערה ובאגרות משה התיר לעשות פודינג בבלילה רכה וכן עיקר".
וכוונת דבריו מה שנראה לי- שמה שמסתפק הוא, דיש ג' שלבים, א- בלילה רכה, ב- בלילה עבה, ג- קרוש.
וברוב הפעמים- מה שמכינים בבית הוא שלב ב' של בלילה עבה, ולאחמ"כ זה מתקשה יותר ונהיה לשלב ג' קרוש
וא"כ שהחזון עובדיה כתב בהלכות למעלה, שמניחים אותה במקרר "והיא נקרשת מאליה", שמא כוונתו דשרי אף לעשות בלילה עבה ורק את השלב השלישי של "קרוש" זה אסור לעשות בידיים אלא א"כ נעשה מאיליו.
והנה בשיעור השבועי אמר שהרב מלכה עשה סתירה ב"מרן" ולכל אורך הדרך לא הבין את מרן, ואנשים צריכים לדעת לא ללכת אחריו...
הצג קובץ מצורף 3862הצג קובץ מצורף 3863
ואליבא דאמת אין כאן שום סתירה - סה"כ כתב "שיש להסתפק בדברי החזון עובדיה"
ואה"נ יותר נראה דמה שכתב החזון עובדיה בהלכה למעלה כוונתו לבלילה רכה דווקא וכדכתב "כמי פטל" [והיינו שמי שמכין בשבת ישים יותר מים שיצא דליל מאוד מאוד כ"פטל", ומה שיתקשה אח"כ לית לן בה, אך ודאי להכין כמו שהעולם מכין שעושים זאת מתחילה סמיך (ואינו נשפך כ"פטל") ואח"כ זה מתקשה מאיליו עוד יותר ונקרש, זה ודאי אף לחזון עובדיה זה אסור].
אבל ודאי שלא עשה סתירה במרן ושלא הבין את מרן וכו' וכו' אלא רק הסתפק בדבריו גרידא.
כוונתי שככל הנראה ראה רק את עמ' קפג.לא תשובה ולא מוצאת, היא מוצאת ותישרף!
אתה מודה במפורש שלא נמצא כזה דבר בהליכות ברכות, אז מה אתה מתכוון לומר, שצריך לומר שהליכות ברכות לא דק והתכוון גם להוציא שוקולד מתוך העוגה, ולפי כל זה אפשר להקשות בדוחק עצום בדרך אפשר...
העיקר לנסות ליישב את אחד מאלפי המקומות התמוהים שמורך ורבך מזדרז להשיג על אחרים גדולים וטובים בלא להבין את דבריהם.
אתמהה!!!
כמדומה שלא שמת לב שכתב ליישב את ההליכ"ב שלא דק, כי פשטות לשונו משמע שמוציא את השוקולוד מתוך העוגהאז מה אתה מתכוון לומר, שצריך לומר שהליכות ברכות לא דק והתכוון גם להוציא שוקולד מתוך העוגה, ולפי כל זה אפשר להקשות בדוחק עצום בדרך אפשר...
?????.ומכאן תשו' מוצאת לרב המעיר, שאכן נמצא כזאת בהליכו"ב.
כבר ענו לך למעלה?????.
אתה צריך לכתוב הפוך
ומכאן תשובה לרב המעיר [היינו ילקו"י] שאכן "לא" נמצא כזאת בהליכו"ב.
ואבאר דברי- שבילקו"י ייחס לר' מלכה שכתב שייקח מהשוקולד שבעוגה ועליה יברך
אולם לקושטא מילתא- להד"ם כי לא נמצא כזאת כלל בהליכות ברכות, והר' המעיר [היינו ילקו"י] בדה מקרה זה מלבו
יש לך בעיה בהבנת הנקרא?נראה כוונתו שיקח מהשוקלד שבעוגיות ויברך עליהם ויפטור את העוגיות.
למה מעט, ולמה דוקא שוקולד. יקח סוכריה או כל דבר שברכתו שהכל חוץ משתיה.כתב "ייקח שוקולד" ולא כתב ייקח "מ"השוקולד
ובכלל מנין לך שהשיג על דבריו, אפשר לומר שבא לבאר דבריו היכן מועיל והיכן לא.לא תשובה ולא מוצאת, היא מוצאת ותישרף!
אתה מודה במפורש שלא נמצא כזה דבר בהליכות ברכות, אז מה אתה מתכוון לומר, שצריך לומר שהליכות ברכות לא דק והתכוון גם להוציא שוקולד מתוך העוגה, ולפי כל זה אפשר להקשות בדוחק עצום בדרך אפשר...
העיקר לנסות ליישב את אחד מאלפי המקומות התמוהים שמורך ורבך מזדרז להשיג על אחרים גדולים וטובים בלא להבין את דבריהם.
אתמהה!!!
וכאן מתחדש מושג חדש והוא "יש להקשות בדוחק"...וע"ז השיג הילקו"י.
היכן ראית שהקשה?וכאן מתחדש מושג חדש והוא "יש להקשות בדוחק"...
תראה אחרי שהביא את דברי הר' מלכה כביכול [לפי איך שהציג הדברים] הביא לאחמ"כ את הט"ז שאומר שא"א להפריד מתוך התערובת ולברך על הטפל ולברך על העיקר.היכן ראית שהקשה?