דבריו שם בהודעה עליה נסובו דבריו, לא מובנים דיו, מדבר שם על הכרעה מסברא. ואח"כ כותב לגבי טעויות במראי מקום. ע"ש. ולכאו' הוא כמו שכתבתי.תעיין ותשאל אותו בפורום שם.
לגופש''ע אתה צודק. ודאי שראוי לראות את מעלת החכם הכותב, ולחלוק במתינות.אין שום ספק שאפשר לחלוק, אבל לענ"ד הגדר הראוי לחלוק עליו, הוא שכל אחד יחשוב שחולק על רבו
אתה צודק שראוי מאוד ליישב את דברי רבותיו, כל אחד את שלו.אולם יש נקודה שחייבת ליבון, פעמים שמרן הגרע''י חולק על הבא''ח או שאר פוסקים, ותלמידי אותו חכם מיישבים בנועם.
וגם על זה יש המעוררים.
הרי בכהאי גוונא מובן ביותר, שמבינים קושיית הגרע''י, אך עם כל הכבוד, מיישבים דעת רבותיהם, וכך היא דרכה ש''ת
אינני מצפה מתלמיד הגרע''י שירגיש שהוא "תלמיד" הגרב''צ א''ש, אך הוא צריך להבין כי עומד כאן אדם הבקי בכל חדרי תורה.אבל אם יחשבו שהצד החולק זה הרב שלו ו"מיישב" את הצד השני,
אלה שלא חושבים כך הם פשוט "משוגעים" במלוא מובן המילה.אינני מצפה מתלמיד הגרע''י שירגיש שהוא "תלמיד" הגרב''צ א''ש, אך הוא צריך להבין כי עומד כאן אדם הבקי בכל חדרי תורה.
אני לא מבין על מה כל הדיון פה!?
- וכי מרן רשכבה"ג הגרע"י זצוק"ל חתם את כל התורה ואסור לחלוק עליו!?
א. כל החולק על הגר"ע יוסף הוא במטרה להתגדל ולא לשם שמים.
ב. כל מי שחלק עליו מסתמא בא לבקש מחילה בשמים על שהעיז פניו לחלוק.
ג. הוא היחיד שזכה לכוון לאמיתה של תורה, ואין עוד מלבדו. כל מי שנטה מדרכו הרי זה בגלל הנגיעות שיש לו.
ד. המבוא לשו"ת "אור לציון" נכתב במטרה להעמיד את הגרב"צ כבר פלוגתא להגר"ע, בזמן שאין מי שידמה לו ואין מי שישווה לו.
ה. התורה חוגרת שק על המחלוקות בהלכה, שכל חכם מרשה לעצמו לחלוק על הגר"ע, במקום שכלל ישראל יתאחדו תחת פסיקותיו.
ו. רצון הקב"ה הוא שנסגור את כל הספרים ונלמד רק ילקוט יוסף, כי אין מי שיכול ומסוגל לחלוק על הגר"ע יוסף, ותימה רבה על מי שבמקום לחפש את רצונו יתברך שכל עם ישראל ילך כהגר"ע יוסף (אשכנזים וספרדים ותימנים) תורה אחת ומשפט אחת, לומד סוגיות ומסיק שלא כמותו, רח"ל.
צודק לגמרי.תתאר לעצמך שהגרי''ח סופר היה מזכיר בזלזול בשיעור שמוקלט בקול הלשון ומתפרסם ברבים נגד הרב יצחק? והיה גם מדפיס כן, היית שותק? או מגיב?
או הרב הלל היה מדבר בחריפות ברחל בתך על הרב יצחק שהוא שטחי וכו', ומפרסם כן בספריו היית שותק?
או הרב משה לוי היה כותב בספריו שהרב יצחק הוא שטחי וכו', היית שותק?
וכן הרב יצחק ברכה, כנ''ל.
וכל הרשימה הארוכה שהוזכרה כאן שכונו בכינויים כאלה.
וכמו שאמרת, תדמיין לעצמך שמי שאינו רבך כאילו הוא רבך. כך גם כאן.
אין בכל דברי הצדקה לזלזול בשום ת''ח.
אבל אני קורא קריאה של חיבה לכבוד הדדי. והבנה הדדית. ותו לא.
קודם כל יש''כ על הכנות.הייתי מעיר על כך אבל לא "בזלזול" ובשמות גנאי.
אבל כשתלמידי הגרע"י חולקים על אחרים (כגון הגרמ"ל או הגרב"צ וכו') הם אינם רואים כאילו הוא רבם, אלא כאילו הוא רב שטועה בדברים רבים ולא מדייק ולא מעיין או לא בקיא מספיק וכו'.- אין שום ספק שאפשר לחלוק, אבל לענ"ד הגדר הראוי לחלוק עליו, הוא שכל אחד יחשוב שחולק על רבו (אם זה האור לציון/בא"ח).
יש הרבה דוגמאות שגם כשמביא מישהו שמסכים עמו ואוהב אותו וכדומה, ירחף על כל העסק לשון זלזול, כגון משהו כמו "הגאון רבי שלמה זלמן אויערבך, היה פוסק חשוב, אהב מאוד את אבא וכיבד אותו, גם אבא כיבד אותו, אבל רבי שלמה זלמן לא היה בקי בספרים"... דוגמא בעלמא, ותן לחכם...אבל כשתלמידי הגרע"י חולקים על אחרים (כגון הגרמ"ל או הגרב"צ וכו') הם אינם רואים כאילו הוא רבם, אלא כאילו הוא רב שטועה בדברים רבים ולא מדייק ולא מעיין או לא בקיא מספיק וכו'.
דוגמא שהומצאה או שקיימתיש הרבה דוגמאות שגם כשמביא מישהו שמסכים עמו ואוהב אותו וכדומה, ירחף על כל העסק זלזול מחפיר, כגון משהו כמו "הגאון רבי שלמה זלמן אויערבך, היה פוסק חשוב, אהב מאוד את אבא וכיבד אותו, גם אבא כיבד אותו, אבל רבי שלמה זלמן לא היה בקי בספרים"... דוגמא בעלמא, ותן לחכם...
נראה לי שקיים עם החזו"א שפסק שברכה לבטלה דרבנן כי לא הכיר שו"ת הרמב"ם.דוגמא שהומצאה או שקיימת
אם קיימת אנא הצג, אחרת הוא הוצש"ר.
וגם עם צורת אות צ' עם שו"ת חתם סופר.נראה לי שקיים עם החזו"א שפסק שברכה לבטלה דרבנן כי לא הכיר שו"ת הרמב"ם.
אכן, ולא באתי כי אם להסביר מהו דעתו של הראש"ל הגר"י שליט"א, "אשר כל רז לא אניס ליה בהלכות ובתורה בקי ומרביץ תורה לעדרים חוץ מתפקידו הרמה כל ענינו בתורה לבדה" (כלשון רבינו הגר"מ צדקה שליט"א בהסכמה ללוח שנה בשנה)ידידי וחביבי, עם שחיבתך תקועה בליבי, חשוב לי להעמיד האמת על תילה, האשכול כאן מלא בת''ח בעלי הלכה מארי דכולא תלמודא, וגם מארי דרזין, שהתבטאו עליהם בביטויים חריפים וזלזול בכל תורתם, רק מפני שפסקו כסברא אחרת. מה ענין שם כזה או אחר, לאחר שהובאו בהם ובשמותיהם ובחניכותיהם, וכי לדעתך הגאונים הללו, הנאמ''ן, הגרמ''ל, הגר''י הלל, הרב עדס, הרב זעפראני, הרב גרוס הרב סופר? זה יחס כמו שבין רש''י לפמ''ג? אלו גדולי הת''ח שבדור.
"דברים חריפים" לחוד ו"דברים שקריים" לחוד.אכן, ולא באתי כי אם להסביר מהו דעתו של הראש"ל הגר"י שליט"א, "אשר כל רז לא אניס ליה בהלכות ובתורה בקי ומרביץ תורה לעדרים חוץ מתפקידו הרמה כל ענינו בתורה לבדה" (כלשון רבינו הגר"מ צדקה שליט"א בהסכמה ללוח שנה בשנה)
ומה שכותב ביטויים חריפים, כבר אמר עליו הגר"ש משאש זצ"ל לפני יותר מ-40 שנה ש"יצחק הוא גבורה, יש בו גבורה וענוה גם יחד, בנא כרעא דאבוהי" (קובץ חזון עובדיה ח"ב עמ' קל"ט). ובאמת רוב הדברים הוא רק חוזר על דברי אביו הגדול זצוק"ל, וכידוע. ודי בזה.