מה פתאום ?לאשכנזי זה חמץ גמור.
מד' הרמ"א משמע יותר שזה חומרא,לאשכנזי זה חמץ גמור.
אז מה הצד לאסור ?אבל אם מביא לספרדי, ומסביר לו שהוא עושה כמו הרמ"א אז זה לא הנאה כי הוא מבין שלחבירו אין מה לעשות עם זה!!
זה מספיק בשביל לאסור את זה.מד' הרמ"א משמע יותר שזה חומרא,
וגם מצאנו כ"
החומרא היא לאסור בהנאה, ואם זה לא בגדר ''הנאה'' שרי.זה מספיק בשביל לאסור את זה.
למה הספרדי הוא הגוי של האשכנזי?אז מה הצד לאסור ?
לא הבנתילמה הספרדי הוא הגוי של האשכנזי?
כל איסורי הנאה אסורים בנתינה ואין חילוק בין ספרדי המיקל לגוי לעניין זה.למה הספרדי הוא הגוי של האשכנזי?
בפשטות התוקף של ''מנהג'' הוא מדין ''נדר'', ומבואר באחרונים כאן שגם לרמ''א יתכן ואין איסור מדינא אלא מצד מנהג, ומי שלא נהג לא נהג ...כל איסורי הנאה אסורים בנתינה ואין חילוק בין ספרדי המיקל לגוי לעניין זה.
אבל כאן עובר על מאי דשוי אנפשיה, דבזה שנותנו עובר על איסור הנאה שלו, לא קשור ללאו דלפני עיור שדנו בזה (בשער המלך ט, טז) וגם שם אי שוי אנפשיה איסור הנאה יהיה אסור להאכילו לאחר מחמת שהוא נהנה בזה שנותנו.בפשטות התוקף של ''מנהג'' הוא מדין ''נדר'', ומבואר באחרונים כאן שגם לרמ''א יתכן ואין איסור מדינא אלא מצד מנהג, ומי שלא נהג לא נהג ...
לכן לענ''ד נראה דמותר להביא לספרדי, ולא גרע משויא נפשיה חתיכה דאיסורא, דיש שפירשו דאיסורו מדין 'נדר' ואעפ''כ שרי להאכילו לאחריני כמבואר בראשונים ובוש''ע יורה דעה
אז הדיון הוא האם יש הנאה במה שנותן לחבירו או לא, כמו שכתבתי אתמול כבר אתמול בלילה, ותו לא.אבל כאן עובר על מאי דשוי אנפשיה, דבזה שנותנו עובר על איסור הנאה שלו, לא קשור ללאו דלפני עיור שדנו בזה (בשער המלך ט, טז) וגם שם אי שוי אנפשיה איסור הנאה יהיה אסור להאכילו לאחר מחמת שהוא נהנה בזה שנותנו.
וזה ברור שאסור בנתינה מדין אסור הנאה וא"צ בששאז הדיון הוא האם יש הנאה במה שנותן לחבירו או לא, כמו שכתבתי אתמול כבר אתמול בלילה, ותו לא.