לא. וכי כל אחד שילמד ב"י בבחרותו נראה לך יצא החזו"א?השאלה האם המלעיג על מי שעושה כן, מונע מאיתנו מורה הוראה בכיוון של החזו"א.
לא. וכי כל אחד שילמד ב"י בבחרותו נראה לך יצא החזו"א?השאלה האם המלעיג על מי שעושה כן, מונע מאיתנו מורה הוראה בכיוון של החזו"א.
כתבתי בכיון.לא. וכי כל אחד שילמד ב"י בבחרותו נראה לך יצא החזו"א?
אבל לא זו הדרך להגיע להיות חזו"א.כתבתי בכיון.
וכי כל מי שילמד גמ' בעיון יצא רעק"א, אלא השאיפה להתקדם כמה שיותר לכיוונם.
ואת זה אותו מלעיג יכול למנוע.
אכן, דברים פשוטים.לתקן עיוות היסטורי אני חייב להעתיק את השבט הלוי במלואו.
לא מדובר בלימוד טוב''י כמקובל היום, וודאי שלא היה צומח חזון איש מזה, וגם לא חזון...
מדובר על לימוד מעמיק לפי כל שיטות הראשונים ומכה בפטיש בב''י.
הצג קובץ מצורף 7305
החזו"א אמר שזו הדרך דרכה הגיע להיות חזו"א, ו @יעקבי אומר שזו לא הדרך...אבל לא זו הדרך להגיע להיות חזו"א.
הגלימה אינה הדרך, וגם לא המטרה, היא רק אחת התוצאות הנלוות.וכי מי שילעיג על הלובש גלימה, ימנע מאיתנו את הרב עובדיה יוסף הבא?
אז אני הקטן חושב שמה שצריך לצעוק יותר ויותר הוא שבכוללים שלומדים הלכה ילמדו כמו שמדבר הרב ווזנר, בעיון, ואז ב''י, ואז יש סיכוי הרבה יותר גדול שיצמחו ת''ח בעלי שיעור קומה. זה הרבה יותר משמעותי לדור שלנו. הלואי שבישיבה ילמדו ללמוד כדי שלא ירוצו ב(חלק) מכוללי הלכה במהירות הבזק. וכבר אמרו לי כמה ת''ח מופלגים שזה אבן הכורת את רוב הת''ח האמיתיים שנהיים מוצי''ם בקו ההלכה. במקום לדעת ברכות ונדה בעיון, ואולי גם אה''ע וחו''מ למי שיכול.אכן, דברים פשוטים.
וכ"כ הראש"ל הגר"י יוסף שליט"א בספרו אגרות השקפה ומוסר (אגרת נב). ע"ש.
היכן החזו"א אמר כך?החזו"א אמר שזו הדרך דרכה הגיע להיות חזו"א,
גם לימוד ב"י בבחרות, לא בהכרח הדרך וודאי לא המטרה.הגלימה אינה הדרך, וגם לא המטרה, היא רק אחת התוצאות הנלוות.
אכן. דברים נכוחים.אז אני הקטן חושב שמה שצרי לצעוק יותר ויותר הוא שבכוללים שלומדים הלכה ילמדו כמו שמדבר הרב ווזנר, בעיון, ואז ב''י, ואז יש סיכוי הרבה יותר גדול שיצמחו ת''ח בעלי שיעור קומה. זה הרבה יותר משמעותי לדור שלנו. הלואי שבישיבה ילמדו ללמוד כדי שלא ירוצו ב(חלק) מכוללי הלכה במהירות הבזק.
החזו"א אמר שזו הדרך דרכה הגיע להיות חזו"א!!!גם לימוד ב"י בבחרות, לא בהכרח הדרך וודאי לא המטרה.
יפה שהבנת.
אז כולנו מסכימים והלואי והשינוי הזה אכן יחל. שכל אחד יסביר זאת במקומו, אולי כך תחזור עטרת יהדות ספרד למקומה.אכן. דברים נכוחים.
חבל שדילגת על הודעתי הקודמת.החזו"א אמר שזו הדרך דרכה הגיע להיות חזו"א!!!
לא הבנתי אתה חולק עליו?!
פעם אחת ויחידה שזכיתי לשוחח עם מרן זיע"א בימי בחורותי,
כאשר נתבקשתי ע"י מאן דהוא להגיש למרן ספר חידו"ת על הש"ס שהוא חיבר,
מרן התבונן מעט, ואמר לי: אתה שומע, זה חשוב חידושי תורה על הש"ס, אבל אתה תקדיש לך סדר כל יום של שעה ללמוד הלכה כסדר!
צא ולמד, שאם מרן שהיה גדול המעוררים על לימוד ההלכה, הורה ללמוד שעה ביום הלכה, כאשר בשאר היום להמשיך ללמוד במתכונת הרגילה.
לא יודע על איזה מרן הוא מתכוין
מה אמר אחרת? ומה כוונתו?חבל שדילגת על הודעתי הקודמת.
ה' יאריך ימיו ושנותיו בבריאות הגוף והנפשהגר"ש קמינצקי
אתה לא יודע לקרוא שבט הלוי?מה אמר אחרת? ומה כוונתו?
קראתי והובן גם מה הבנתי.אתה לא יודע לקרוא שבט הלוי?