האם בחור ישיבה צריך ללמוד בית יוסף על הסדר?

לתקן עיוות היסטורי אני חייב להעתיק את השבט הלוי במלואו.
לא מדובר בלימוד טוב''י כמקובל היום, וודאי שלא היה צומח חזון איש מזה, וגם לא חזון...
מדובר על לימוד מעמיק לפי כל שיטות הראשונים ומכה בפטיש בב''י.
1751308077852.png

סדר הלכה שלומדים בישיבות זה מינימום בשביל לא להיכשל באיסורים ולדעת מה לשאול. ללמוד הלכה כמו שצריך עם הסוגיות והראשונים במשך שעה זה אפילו לא מתחיל. צריך לשקוע בעומק הסוגיות והפוסקים, וכשהראש שקוע ברייד של נשים נזיקין אי אפשר לקיים שניהם.

כתבתי בכיון.
וכי כל מי שילמד גמ' בעיון יצא רעק"א, אלא השאיפה להתקדם כמה שיותר לכיוונם.
ואת זה אותו מלעיג יכול למנוע.
אבל לא זו הדרך להגיע להיות חזו"א.
וכי מי שילעיג על הלובש גלימה, ימנע מאיתנו את הרב עובדיה יוסף הבא?

לתקן עיוות היסטורי אני חייב להעתיק את השבט הלוי במלואו.
לא מדובר בלימוד טוב''י כמקובל היום, וודאי שלא היה צומח חזון איש מזה, וגם לא חזון...
מדובר על לימוד מעמיק לפי כל שיטות הראשונים ומכה בפטיש בב''י.
הצג קובץ מצורף 7305
אכן, דברים פשוטים.
וכ"כ הראש"ל הגר"י יוסף שליט"א בספרו אגרות השקפה ומוסר (אגרת נב). ע"ש.

אבל לא זו הדרך להגיע להיות חזו"א.
החזו"א אמר שזו הדרך דרכה הגיע להיות חזו"א, ו @יעקבי אומר שזו לא הדרך...
וכי מי שילעיג על הלובש גלימה, ימנע מאיתנו את הרב עובדיה יוסף הבא?
הגלימה אינה הדרך, וגם לא המטרה, היא רק אחת התוצאות הנלוות.

אכן, דברים פשוטים.
וכ"כ הראש"ל הגר"י יוסף שליט"א בספרו אגרות השקפה ומוסר (אגרת נב). ע"ש.
אז אני הקטן חושב שמה שצריך לצעוק יותר ויותר הוא שבכוללים שלומדים הלכה ילמדו כמו שמדבר הרב ווזנר, בעיון, ואז ב''י, ואז יש סיכוי הרבה יותר גדול שיצמחו ת''ח בעלי שיעור קומה. זה הרבה יותר משמעותי לדור שלנו. הלואי שבישיבה ילמדו ללמוד כדי שלא ירוצו ב(חלק) מכוללי הלכה במהירות הבזק. וכבר אמרו לי כמה ת''ח מופלגים שזה אבן הכורת את רוב הת''ח האמיתיים שנהיים מוצי''ם בקו ההלכה. במקום לדעת ברכות ונדה בעיון, ואולי גם אה''ע וחו''מ למי שיכול.

אז אני הקטן חושב שמה שצרי לצעוק יותר ויותר הוא שבכוללים שלומדים הלכה ילמדו כמו שמדבר הרב ווזנר, בעיון, ואז ב''י, ואז יש סיכוי הרבה יותר גדול שיצמחו ת''ח בעלי שיעור קומה. זה הרבה יותר משמעותי לדור שלנו. הלואי שבישיבה ילמדו ללמוד כדי שלא ירוצו ב(חלק) מכוללי הלכה במהירות הבזק.
אכן. דברים נכוחים.

פעם אחת ויחידה שזכיתי לשוחח עם מרן זיע"א בימי בחורותי,

כאשר נתבקשתי ע"י מאן דהוא להגיש למרן ספר חידו"ת על הש"ס שהוא חיבר,

מרן התבונן מעט, ואמר לי: אתה שומע, זה חשוב חידושי תורה על הש"ס, אבל אתה תקדיש לך סדר כל יום של שעה ללמוד הלכה כסדר!

צא ולמד, שאם מרן שהיה גדול המעוררים על לימוד ההלכה, הורה ללמוד שעה ביום הלכה, כאשר בשאר היום להמשיך ללמוד במתכונת הרגילה.
לא יודע על איזה מרן הוא מתכוין

מרן רבינו עובדיה זיע"א

ראשי תחתית