כותל המזרחי
חבר ותיק
הגרש"ז אוירבך זה סוגיה שלימה בדין הזה. ועיינו בהודעתי הקודמת.
הגר"שז כעס מאוד והיה ע"ז ענינים עצומים שרק מפני כבודו של מרן הגרע"י שהיה יקר בעיניו עד מאוד.מקור?
מה הוא מורה בזה?
ומה כתוב בשימו"ח?
סוד גלוי שספרי מרן הגרע"י כוללללללם משתמשים.לא אמרתי.
אמרתי שבדיעבד משתמשים בו.
מעל השולחן מגדפים אותו. מתחת לשולחן הוהו משתמשים בו.
התכוונתי שמשתמשים בקולות שלו.סוד גלוי שספרי מרן הגרע"י כוללללללם משתמשים.
וגם גדולי מתנגדיו.
וגם בתקופות הכי קשות. ויש עימדי סיפורים נוראים בענין זה שתסמרנה שערות אנוש.
דיברתי על ההוראה בענין זה אם יש מי שמתיר.
הגרש"ז מעולם לא הסתיר שהוא מעריך ומשתמש בספרי מרן.הגרש"ז אוירבך זה סוגיה שלימה בדין הזה. ועיינו בהודעתי הקודמת.
בקונטרס שהוציא תלמידו של הרב זעפראני עם תשובות על הילקוט טהרה הוא כותב שיש מקרים שהוא מיקל בביה"שזה שיטה פסיכולגית ידועה.
להד"מ.
ואני לוקח אחריות על:
הגרי"ש הגר"ש ואזנר, הגרנ"ק, הגרב"צ אבא שאול. הגר"מ ברנסופר. הגר"מ הלבשטאם.
פשוט שקר מוחלט ועלילת דברים.
עי' היטב במאמר שצרפתי.
זה הכל תעמולה ממקום ידוע.
צריך לחפש את האמת באמת.
ולזכור עוד פרט.
שגם אם מרן רשכבה"ג הגרע"י יחידאה, ולא הסכימו איתו, אין זה מגרע מכבודו מאומה. ודי בזה
מזה התחיל הנידון כאן, תדפדף 2-3 דף לאחור, עיין שם.בקונטרס שהוציא תלמידו של הרב זעפראני עם תשובות על הילקוט טהרה הוא כותב שיש מקרים שהוא מיקל בביה"ש
בוקר טוב.בקונטרס שהוציא תלמידו של הרב זעפראני עם תשובות על הילקוט טהרה הוא כותב שיש מקרים שהוא מיקל בביה"ש
כולל הגרש"ז אוירבך ששקל לעשות חרמות ע"ז, הגם שהיה אוהב בלו"נ למרן הגרע"י
עדיין לא ציינת מקור, וההיפך נשמע מעדותו האישית של הגרי"מ שטרן שליט"א [חתן אחיו של הגרש"ז]הגר"שז כעס מאוד והיה ע"ז ענינים עצומים שרק מפני כבודו של מרן הגרע"י שהיה יקר בעיניו עד מאוד.
ותחת אחד השיחים ניסיתי לדבר בזה עם בנו איש האלוקים מרן הגר"ש, ונטרפה השעה. [התחלתי מזה שכתב מאמר בשערי ציון על עיניני זמנים והזכיר את מרן הגרע"י ע"ש].
עי' כאן (בהערה 37) -ואתה יודע מה דעת תלמידו ר"א נבנצל שליט"א?
מ"ש כת"ר שכעס מאד ושקל לעשות חרמות על זה, שכמדומה להד"ממע"כ הביא ב' ראיות לדברי שהגרש"ז לא מסכים אחרי השקיעה.
מה לא ברור לו?
מאיפה הוכיח דבריו?מ"ש כת"ר שכעס מאד ושקל לעשות חרמות על זה, שכמדומה להד"מ
מעולם לא זזה שכינה מכותל...איזה מִשְמר היה כאן...
?? אפשר לדעת היכן היו דברים הזוים ?נכנסתי לשרשור כדי לעיין בגופן של דברים ולקבל אמת ממי שאמרה ואין לי בעיה להקשות ולהעיר על מרן הראשלצ שליט"א
אבל אחרי שקראתי את כל הדברים ההזויים
היכן היה ביזוי ת"ח ??שכתבו פה כמה חברים הרי זה גילוי דעת ברור שאין כוונתם לשם שמיים ותורתם אינה אמת!
תקשו ותעירו כמה שאתם רוצים, אני בעד, אבל תשאירו דיון מכובד וענייני ואל תרדו למקומות חמורים של ביזוי ת"ח!!
אף אחד לא זילזל לא בגאב"ד ולא במרן, והפס"ט בביה"ש זה קולא גדולה, בסדר גודל של היתר מכירה וכדו'. ובפרט שגם "מרן" הקל רק בשעה"ד גדול, כידוע.אני עדיין מזועזע איך אתם מסוגלים לתמוה על מרן הגאב"ד שסמך על מרן זיע"א?! אתם מכבדים אותו רק אם זה משרת לכם את האג'נדה...
מסתבר שאם הגאב"ד היה מתיר היתר מכירה וכדו' גם היו מתקוממים, מי שמכירו קצת יודע שמאידך הוא לא אוהב להחמיר סתם, אבל הוא לא נחשב מיקל כלל.הרי אם היה סומך על קולא קיצונית של מרנא החזון איש וכדו' אפילו לא הייתם מרימים גבה...