חיפשתי בכל מקום...אני חייב לך משהו?
אם מעניין אותך תחפש בבית המדרש ליד ביתך.
ואני יודע שיש ספר "תפארת ציון" ובו הספדים על גדולי ישראל ועל האור לציון (ולא מוזכר שם חדר יחוד)
אבל חלק ב' (ג' ד' ה' ו') עד כמה שידוע לא יצא עד כה ולא נראה שהולך לצאת.
חיפשתי בכל מקום...אני חייב לך משהו?
אם מעניין אותך תחפש בבית המדרש ליד ביתך.
אמנם כעת הסתכל בפורום מורשת מרן, אבל לידיעתך שתפארת ציון הוא ספר הספדים על הגרב"צ בלבד ולא על עוד גדולי ישראל.ואני יודע שיש ספר "תפארת ציון" ובו הספדים על גדולי ישראל ועל האור לציון
מאיפה ידוע?אבל חלק ב' (ג' ד' ה' ו') עד כמה שידוע לא יצא עד כה ולא נראה שהולך לצאת.
אחרי בדיקה קצרה אצל בעלי חנויות ספרים ואנשים שבקיאים בכך. וכולם אמרו לי שאין דבר כזה.מאיפה ידוע?
כי לא הובא בפורום חסידי הרה"ר לשעבר?
כדאי לכת"ר לעבור על כל ההודעות הקודמות...בלת"ק
מרן הרב יצחק שליט"א נגד חדר ייחוד בכלל.
וכמובן כל זה מנהג הספרדים מדורי דורות עד אביו מרן רבינו זיע"א.
כך שכל הנידון הזה מיותר.
זו רק סיבה נוספת למה לא לעשות חדר ייחוד.
מה שהלב חושק הזמן עושק.כדאי לכת"ר לעבור על כל ההודעות הקודמות...
הגיון??? בריא???ההגיון הבריא שבכלל רוב ככל הפוסקים גדולי ישראל ספרדים ואשכנזים הורו שלספרדים אין לעשות "חדר יחוד".
הצג קובץ מצורף 5631הצג קובץ מצורף 5632הצג קובץ מצורף 5633
הצג קובץ מצורף 5634הצג קובץ מצורף 5635
אציין שזה ציטוט מדברים שכתבתי בפורום אוצר החכמה ובפורום לתורה.המעיין בויכוח בתחומין לא-לג בין הרב יצחק יוסף, הרב שלמה לוי והרב אליהו בחבוט, יראה שיש דוחק בשיטתו של הרב עובדיה ומחמתו היה דווקא מקום לשנות את המנהג ולערוך חדר ייחוד לספרדים, והסיבות המרכזיות בגללם עמד על כך הרב עובדיה ברוב תוקף הן חיצוניות לסוגיה עצמה - מחמת שחדר ייחוד אצל ספרדים הוא מנהג שהתחיל מתוך רצון 'להשתכנז', ולא מתוך רצון להחמיר וכו'. לכן בויכוח שם הרב שלמה לוי מביט אל הענין יותר ברוגע, כי בחברה בה הוא חי אין כמעט מאבק כזה.
לפעמים בגלל מאבקים, פסיקה מסויימת נעשית כעין 'עשרת הדברות' ואסור להקל בה או להחמיר בה בשום פנים ואופן.
אהבתי... כאילו אנחנו חולקים ע"ז.הגיון??? בריא???
דעת מרן שצריך להביאה לביתו,
אדרבה עד הודעות אלה במקום לכתוב גמגומי דברים לא כתבתם פה שום טענות מבוססות ומניחות את הדעת. (ורק הרב @אלישמע עד כה דיבר איתי לגופו של ענין לנושא הכיסוי ראש, כל השאר סתם מחרחרים ומגמגמים דברים)וכבר מחו ליה אמוחא לכותב תשובה זו שכ' אותה ברגש גדול וכו'. ודעת מרן ברורה שצריך חדר יחוד
מצחיק שאתה כותב "גדולי ספרד" בעוד שנתברר לעיל מה דעת מרן הגרע"י זצוק"ל, דעת האור לציון זצוק"ל, דעת הרב מאזוז זצוק"ל, דעת הרב צדקה זצוק"ל, ועוד רבים מגדולי הדור הספרדים.ושכן דעת מרן וגדולי ספרד
נשמח עם כת"ר יעלה לכאן צילום או משהו מהספר. (ואם כת"ר יוכל להוסיף מידע על החוברות הקודמות אם יצאו ב"ספר" או בעותקים בודדים כי עשיתי חיפוש ולא מצאתי את זה היכן שהוא)וגם הציון לתפארת ציון חלק ו, הוא מדבריי בפורום שם. החוברת בהחלט קיימת וכמדומני ששמרתי עותק במחשב שלי
(ורק הרב @אלישמע עד כה דיבר איתי לגופו של ענין לנושא הכיסוי ראש, כל השאר סתם מחרחרים ומגמגמים דברים)
מחילה מכת"ר.כתבתי לך תשובה ארוכה לגופו של ענין, לא מצאת מה להגיב על זה ואז ניסית לדחות בקש שלא מצאנו שום פוסק שהקל בזה, וכשהראיתי לך שגם כתבו בזה וגם נהגו בזה משנים קדמוניות, עברת לחרחר ולגמגם דברים אחרים.
וכאשר הערתי לך שאצלכם יש קולא הרבה יותר גדולה ללא מקור, התחמקת בטענה שזה לא הנושא, אבל ללעוס את הנדון הלעוס של חדר יחוד שהוא לא הנושא, לזה היה לך הרבה זמן מיותר.
כבר התיר זאת מרן פוסק הדור הגר"מ פיינשטיין זצ"ל, ומי יבוא אחר המלך.
איך מגיעים "לחייבים להקפיד ליחדם סמוך לחופה". אפשר לעשות יחוד אחרי החתונה בפני עדים, ואז הכלה יכולה לכסות ראשה כדין קודם שיוצאים מהאולם. והכל על מקומו יבוא בשלום.בהיות והבאת דברי הגר''מ מזוז זצוק''ל, על רבני משפחת טולדנו ששינו ממנהגם.
אביא כאן המקור והטעם שנהגו כן בספר הנפלא מצעדי גבר סימן יט להגאון ר' גבריאל טולדנו זצוק''ל שביאר סוגיא זו באורך וברוחב. ולא עשה כן מחמת חיקוי. אלא אדרבה בגלל דעת מרן השו''ע. וסבר שכיום חייב לעשות כן. בשונה מהמציאות ממרוקו. ונ''ל דכותיה מסתברא טפי. ולענ''ד לא ראו דבריו הגר''מ מזוז ושאר הגדולים שכתבו שעשו זאת משום חיקוי וכו'. ולהיפך.
הצג קובץ מצורף 5658
אבל זה לא "מנהג עולם הישיבות" מה יש לך!?...איך מגיעים "לחייבים להקפיד ליחדם סמוך לחופה". אפשר לעשות יחוד אחרי החתונה בפני עדים, ואז הכלה יכולה לכסות ראשה כדין קודם שיוצאים מהאולם. והכל על מקומו יבוא בשלום.
אין דין שצריך לעשות הכל כפי רב אחדאם אתה הולך כמו הגר"מ פיינשטיין זצוק"ל בהכל - לחיי.
מסתמא כוונתך לחכם עובדיה, אבל לשיטתו לא מתחיל הנידון כי אין חדר ייחוד.אם אתה לא הולך כמוהו אלא כמו מרן זצוק"ל
כנ"להרב מאזוז