לחצו כאן – תרומה לשמואל

מרן הגר"מ מאיה: "מי שלא לומד תורה, אדרבה, שיתגייס"

• יוזם האשכול יוזם האשכול כאחד העם
  • תאריך התחלה תאריך התחלה
אינני חושב שהיה איזה שבאבניק משועמם ברחוב ששמע את דרשת הרב יצחק והחליט בעקבות זאת שלא להתגייס.
אל תהיה בטוח שכאלו שאינם לומדים לא שואבים מזה כח ואני אישית ראיתי בכמה הזדמנויות איך שהם פונים ומתיעצים

עם גורמים ב"פלג" לגבי דרכי ההתמודדות עם הצבא.

ומלבד זאת גם בתוך ה"בייס" צריך לחזק וישנם בחורים בני תורה שלומדים בפריפריה או שמגיעים מבתים מהפריפריה וכדו' וטעונים חיזוק. והדברים פשוטים.

ואגב,לצערינו רק אמש נחשף כי 3 בחורים מה"מנסטריים" הליטאי התגייסו לצבא השמד ה"י!

לא לחינם גדו"י מכל קצוות הקשת מחזקים את דברי הר"י יוסף

ובינהם: הרב צדקה, ר' ברוך דב פוברסקי, ר'מאיר צבי ברגמן, ר' דוד כהן, האדמורי"ם מגור וויז'ניץ ועוד

וודאי שדבריו עושים משהו וגדו"י לא חיזקוהו לחינם על לא דבר.

זו ראיה לסתור, שלא הועילו דברי הרב יצחק יוסף.
צ"ל "שלא הועילו דברי הגר"י יוסף לכל המגזרים"

אולם וכי אתה מאלו שחושבים שמרן הגר"י הוא ראש הגולה..?

-ודאי שמתוך 64000 מקבלי צווי גיוס יש את הנפילים ואינני רוצה לפתוח פה לגבי העתיד..

וה' יעזרנו על דבר כבוד שמו!

תשפ"ד
1753264017678.png
להבדיל מאותם מיעוט מקרב הציבור שלנו שאסור להם בתכלית האיסור להיפטר בתירוצים של 'תורתו אומנתו' והם כשאר העם שאינם לומדים.

לא לחינם גדו"י מכל קצוות הקשת מחזקים את דברי הר"י יוסף

ובינהם: הרב צדקה, ר' ברוך דב פוברסקי, ר'מאיר צבי ברגמן, ר' דוד כהן, האדמורי"ם מגור וויז'ניץ ועוד

וודאי שדבריו עושים משהו וגדו"י לא חיזקוהו לחינם על לא דבר.

חיזקוהו מפני שהיה צריך חיזוק, כיצד הגעת מזה למסקנה שדבריו מועילים לשבאבניקים שלא יתגייסו וימשיכו ללסטם את הבריות?

מתייעצים איך להוציא פטור לא יותר מזה
אם יהיה פקיד במשרד של שישא יועיל יותר

לפני כחודש וחצי:
..
הגר"מ מאיה עונה: "מה הבעיה? אני מרשה לך! מה שכבר חתמתי אני לא חוזר אף פעם (המכתב שנחשף ב'כיכר השבת' ועורר סערה - לחצו כאן. ח"ב). את זה אתה יכול לפרסם. אין בעיה".

הנוסח המרכזי במכתב (מקריאים את המכתב. ח"ב): "בהיות וכבוד התורה מושפל עד עפר, וראשי השלטון גמרו אומר להתנגד לכל חוק דיחוי שלא יכלול מכסות או יעדים, ומבקשים לזנב בנחשלים כדרכו של עמלק ולהשיג הסכמה כאילו ניתן להתפשר על כאלו שאינם לומדים לשלחם לצבא ולאבדם משמירת התורה והמצוות, ושם שמים מחולל רח"ל. על כן חובתינו להעמיד הדת על תילה ולהבהיר נחרצות שאיסור הגיוס לצבא שווה לכל שומר תורה ומצוות, ואף ביחס לכל המסלולים הנקראים "חרדיים", מחמת שהצבא מביא בהכרח לקלקול והתדרדרות עד לעבירות החמורות שבתורה. ואבקש...". הוא כותב כל מילה שאני תמיד צועק. כתבתי "שמחתי לראות דעת כבוד תורתו, ושמחתי להיות זנב לאריות שאכן זוהי דעתי".

אחד מבני הבית: "לא, אבל פה כתוב שאסור שום חוק שיכלול יעדים לא להעביר".

הגר"מ מאיה: איפה כתוב?

אחד מבני הבית: "יעדים או מכסות, זה מה שמדברים כל הזמן לעשות יעדים, לא היה צד לעשות חוק בלי יעדים. פירוש הדברים, מי שלומד את המכתב, שאין מה לדבר איתם...".

הגר"מ מאיה: "אבקש מכת"ר שליט"א להצטרף עמנו - להורות בשער בת רבים כי על פי דעת התורה הקדושה אסור בהחלט להסכים או לקדם חוק הכולל יעדי גיוס".

אחד מבני הבית: "יעדי גיוס זה מה שדיברו כל הזמן..".

הגר"מ מאיה: "אני נגד יעדים בצורה פומבית! אני לא צועק כל הזמן שאסור לגייס?? "ילך לחוחים ולמדברות ולא יתגייס"!!".

אחד מבני הבית: "כן אבל שיהיה כתוב בחוק שיש יעדים זה לא אומר שהם מגייסים אותך..."

הגר"מ מאיה: "אז אני מסביר לך, אסור להתפשר אפילו על יעדים".

ראשי תחתית