באנר תרומה

מרן הגר"מ מאיה: "מי שלא לומד תורה, אדרבה, שיתגייס"

• יוזם האשכול יוזם האשכול כאחד העם
  • תאריך התחלה תאריך התחלה
  • מומלץ
בסרטון שהובא רואים שהוא חתוך, בעיקר לא שומעים שאלה ותשובה ברצף, כך שא"א לדעת על מה השיב
ואחרי שהדברים מוזרים וסותרים מיניה וביה, מניח שזה לא בדיוק הסרטה תמימה
בסרטון שהובא רואים שהוא חתוך, בעיקר לא שומעים שאלה ותשובה ברצף, כך שא"א לדעת על מה השיב
ואחרי שהדברים מוזרים וסותרים מיניה וביה, מניח שזה לא בדיוק הסרטה תמימה
יש מטרה לאנשי גדוד ידוע בצבא לסלף. והם דאגו להפיץ את הוידאו.
אין לי את המלא.
משיב כהלכה תעיין בוידאו ותראה חיתוכים תוך כדי המילים
כל אחד יכול לראות
סותרים ובגלל כך מוזרים (לא הבעתי דעה אישית בנושא)
הם סותרים לדברים שהוא אמר בכינוס על הגיוס בשם רבו

עברתי שוב על הוידאו בעיון רב.

יש אכן חיתוכים לאורך הוידאו, החיתוכים הם בסך הכל הרצה של הוידאו כנהוג בימינו (לאנשים אין זמן לראות וידאו ארוך, הם רוצים הכל קצר ומהר. אם יש רגעים של שקט, חותכים אותם).

א. שומעים בבירור את השאלה שהוא נשאל, ומי שיש לו קשיים בקליטה, יש גם כתוביות.

ב. הוא עונה בבהירות על השאלה הזו. אין חיתוכים באמצע המשפטים שלו, הכל ברור ונהיר.

ג. הוא נשאל עוד שאלה, גם היא ברורה לחלוטין, ומשיב עליה בבהירות.

ד. הוא גם מסביר את הסתירה בין דבריו הנ"ל לדבריו אלה, וברור שזו משנתו האחרונה.

כל "הבהרה" שתצא בנושא היא גם ביזיון לרב זילברשטיין שמדבררים אותו היפך מה שהוא אמר בבירור, כביכול יש צורך לתקן אותו כי ה"דעת תורה שלו" לא מספיק טובה, וגם לעג לאינטליגנציה של הצופים כפי שכתבתי לעיל.

א. לדרופתקי דאורייתא אתה צודק שאפשר להבין בצורה סותרת.
אבל לכן הוסבר הדבר ומי שמתעמק רואה שאין כל סתירה.
ב. למשיב כהלכה, זה שני נושאים נכון, והתייחסתי לשניהם.
נראה לי שהנושא מאד ברור. כל המעיין בהבהרה יבין שדעת מרן רבי יצחק זילברשטיין מתנגד בחריפות לכל שירות בצבא
וכפי שהובא בהבהרה אז חזר על דברי רשכבה"ג מרן הרב שטיינמן זצוק"ל להגר"ד סגל, מכתב נוקב נגד הצבא הטמא

מגוחך לעבור לקנטורים לא ענינים ולברוח מהנתונים. במקום להשיב עניני על הנתונים.
אז מי שרוצה לראות אמת שיראה, קנטורים לא בבית מדרשנו.
אלול לא זמן למריבות ילדותיות.
אז מי שרוצה לברוח מהאמת שיסתדר.

לא היה בדבריי שמץ של קינטור או מריבות ילדותיות, ובוודאי שלא ברחתי מהנתונים אלא להיפך. כתבתי בפירוט רב מה אני חושב על הוידאו הזה ומה אני חושב על הנסיונות המגוחכים להתעלם ממנו ו"להבהיר" מה דעתו של הרב, כאשר הוא אמר אותה בבהירות רבה.

אני מבין שאין לך מה לענות, וזה בסדר גמור מבחינתי, אבל אל תפנה להאשמות שוא.

בס"ד, יום א' ז' אלול תשפ"ה

מחאה נמרצת מבית חבר מועצגה"ת

מרן עמוד ההוראה הגר"י זילברשטיין שליט"א:

בשבועות האחרונים אנו עדים לנסיונות מכוונים מצד גורמים אינטרסנטיים לשרבב את שמו של רבינו מרן הגאון רבי יצחק זילברשטיין שליט"א בדרכים עקלקלות, ולהציג כביכול הרב תומך בהליכה לצבא באופנים מסויימים. אותם גורמים מגיעים לשיעורי הרב הפתוחים לקהל הרחב, ומנסים להוציא ציטוטים שיוצגו אח"כ לקהל הרחב באופן שגוי.

הסרטונים שהתפרסמו לאחרונה הינם ערוכים, חתוכים ומשובשים בצורה מגמתית, הכוללים חלקי ציטוטים ודברים שהוצאו מהקשרם, ואי אפשר ללמוד מהם שום דבר אמיתי על עמדת הרב. פרסום הסרטונים גרם צער רב למרן שליט"א, ואנו רואים בחומרה רבה כל ניסיון לפגוע בכבוד התורה בדרך של מניפולציות תקשורתיות.

נבהיר בצורה ברורה: באופן כללי מרן שליט"א מתמקד בעניית תשובות בענייני הלכה והנהגה, ואינו מעוניין להשיב ולהכריע על שאלות בסוגיות ציבוריות, ובפרט בענייני גיוס לצבא. וכידוע לכל דרכו תמיד להפנות למנהיג הדור מרן הגאון רבי דוב לנדו שליט"א, אשר הוא המכריע בנושאים אלו, כדבריו.

מה שנאמר ברבים ע"י רבינו מרן שליט"א על כך שמותר לחלל שבת כדי שבחור ישיבה לא יתגייס לצבא וירד מהדת, הדברים נאמרו בשם מורו ורבו מרן הגאון רבי יחזקאל אברמסקי זצ"ל, אך ורק לשם המחשת חומרת העניין, ולא כפסיקה הלכתית מעשית.

הרב ביקש בדרשתו להביע ולהדגיש את דעתו הידועה מאז ומתמיד, על הסכנה הרוחנית הכרוכה בכך שבחור חרדי ילך לצבא, דבר שעלול לגרום לו להפסיק לשמור תורה ומצוות [ובסיטואציה שכזו מותר לחלל שבת, וכמו שפסק השו"ע (או"ח סימן שו סעיף יד)].

דבריו באחד מהתיעודים הנ"ל שהתפרסמו, היו בשיעור השבועי המיועד לתושבי חולון, שם דיבר הרב עם אנשים הנוהגים בשיטתם על פי רבותיהם, על כן הדגיש להם רבינו כי בדרשתו לא התכוין להורות הוראה מעשית לכל אחד ואחד, אלא ביקש להמחיש את חומרת הענין.

כל פרסום אחר המנסה לקשור בין דברי הרב לקבוצה מסויימת ולהציגם כהנחיה מעשית לכלל הציבור, הוא סילוף מוחלט של האמת וביזוי כבוד התורה.

עוד נציין בחומרה: בנוגע לפלוגת נצח יהודה המכונה 'הנחל החרדי', כפי שנראה בתיעוד, אחד מהנוכחים ניסה ביודעין להטעות את הרב בנושא, אך כבר למחרת ביקש הרב להבהיר את האמת הידועה, כי רשכבה"ג מרן הגראי"ל שטינמן זצוק"ל לא סלח ולא מחל עד סוף ימיו לאלה שהעלילו עליו שהוא ייסד ותמך בדבר זה, וכידוע מהמכתב אותו שיגר מרן זצ"ל ליבדלחט"א המשגיח הגר"ד סגל שליט"א.

ראוי שהציבור יידע את האמת ולא יאמין לעלילות שווא המופצות במגמה ברורה. תלמידי הרב מביעים צער על הניסיונות החוזרים לפגוע בכבודו של הרב, ולעוות את דעת התורה בנושאים חמורים אלו, ולהוציא את דבריו מהקשרם ולייצר כותרות שאינן משקפות את עמדתו האמיתית.

אנו קוראים לכלל הגורמים ולכלי התקשורת לנהוג באחריות, לדייק בפרסום הדברים, ולהימנע מהטעיית הציבור בדברי כזב.

- הדברים מתפרסמים על דעת מרן רבינו שליט"א -

חלק מהחותמים הוציאו מפורש בציבור נגד כל התגייסות לצבא הכפירה.
הצבא הוא סכנה קיומית לכל אחד שדורך שם, לא כדאי לברוח מזה.
הנושא לא רק בנות. עצם הצבא הוא מרידה במלכות שמיים. תאזין קצת לגדולי ישראל ותשמע את זה ברור

חלק מהחותמים הוציאו מפורש בציבור נגד כל התגייסות לצבא הכפירה.
הצבא הוא סכנה קיומית לכל אחד שדורך שם, לא כדאי לברוח מזה.
הנושא לא רק בנות. עצם הצבא הוא מרידה במלכות שמיים. תאזין קצת לגדולי ישראל ותשמע את זה ברור
לאלו מגדולי ישראל?
ליטאים - דגל? ליטאים פלג? ליטאים פלג ב? ספרדים פורת יוסף? ספרדים שס? חסידים? נטורי קרתא? סאטמר?
ועוד ועוד

רחמנות מי שלא יודע מי הם גדולי ישראל
אני יודע מי אלו גדולי ישראל במגזר שלי, ויודע מי אלו גדולי ישראל במגזר השכן, וכן הלאה.
אני שואל לגדולי ישראל של איזו קהילה אתה מכוון, זה הכל.

גדולי ישראל במגזר שלי
הגדרה חדשה לא מוכרת בחז"ל
תסכים שאין כאן אמירה אחידה
למשל באם יהיה חוק גדולי ישראל של דגל וש''ס יזרמו עם החוק
אגודה בספק
והפלג ירעישו עולם ומלואו
ולכך נתכוין המשורר

רוב מוחלט של גדולי ישראל נמצאים במקום אחד, כפי שרואים בכינוסים של ועד הישיבות.
ובפרישה רוב מוחלט מהציבור החרדי במקום אחד.
תמיד יש שולים אין מה להתרגש
בכינוסים שנערכו לאחרונה השתתפו ראשי הישיבות מכל הגוונים והעדות - כינוסי ועד הישיבות
ושמעו דברים ברורים ונחרצים נגד צבא הכפירה

בכינוסים שנערכו לאחרונה השתתפו ראשי הישיבות מכל הגוונים והעדות - כינוסי ועד הישיבות
אין חולק שכל גדולי ישראל מורים שלא ללכת לצבא, אבל האם הצבא הוא גוף שבעצם מהותו מבטא כפירה בקב"ה - זה דיון אחר ושם אני מניח לא כל גדולי ישראל באותה הדעה.

נכון
השאלה כמה זה יעמוד במבחן המציאות כשיהיה חוק
מזכיר לך שכבר הסכמנו על סנקציות של יציאה מהארץ רישיון נהיגה ואפילו מעונות
זה נפל על טביעות אצבע בישיבות

לא הסכימו לשום דבר.
לא לפול בפייקים תקשורתים.
הרוב עומדים במקום אחד.
ובענין הצבא אף אחד לא חולק שזה מקום כפירה.
זאת מציאות ברורה שא"א להתכחש עליה.

לא הסכימו לשום דבר.
הרוב עומדים במקום אחד.
טוב
פה אני פורש
אתה רוצה לחיות בהכחשה -שיערב לך

לא היה שום חוק שהוגש במציאות
לא טיוטה.
אלא דיבורים באויר. שסוכם שיגיע לועדה יבדקו מציאותי, אבל דבר ראשון שיוגש בסיס דבסיס

אין חולק שכל גדולי ישראל מורים שלא ללכת לצבא, אבל האם הצבא הוא גוף שבעצם מהותו מבטא כפירה בקב"ה - זה דיון אחר ושם אני מניח לא כל גדולי ישראל באותה הדעה.

לא הסכימו לשום דבר.
הרוב עומדים במקום אחד.

טענו בחיטים והודה לו בשעורים.

ראשי תחתית