ומי שעיין ואעפ"כ הסיק אחרת?מי שלא עיין בספרי הגרע"י לא יכול לפסוק הלכה
כנראה שהוא לא עיין, או שהוא משתכנז ששונא את מרן ומקנא, או שהשכל שלו עקום, כי א''א לפסוק אחרת ממרן גאון עוזנו, מרא דאתרא, גדול הדורות כולם ...ומי שעיין ואעפ"כ הסיק אחרת?
זה הפוךברור לכל שהביקורות הללו שונות מאד, וחלקם את סותרות זו את זו, אך הציבור כבר התרגל שמשפ' יוסף ראויה למתקפה, וכעת אין לנו אלא לחפש את הסיבות לכך בהשקפה.
מגוחך לראות איך כל הביקורות
במוצ"ש נאמר:
מי שלא עיין בספרי הגרע"י לא יכול לפסוק הלכה
זה בית יוסף מפורש.א. השו"ע לא דיבר כלל על מה שכתב הרמ"א, אלא על פתיחת בית הצוואר שהוא קשר שאינו של קיימא (ולא תפירה).
העתיק את לשונו של הבית יוסף.ב. לא ברור שהרמ"א פסק כאן כסתם - גם אם נאמר שדרכו לפסוק כסתם - היות וסיים שאין להקל בפני ע"ה, ומשמע שכן דעתו.
מחילה מכת"ר אבל דיבורים כעין אלה זה שטויות והבלים.אבל המציאות לא תשתנה, שיטת היביע אומר בפסקיו מחודשת מאוד, וסותרת באופן חלקי את מסורת פסיקת עדות המזרח.
זה בית יוסף מפורש.
העתיק את לשונו של הבית יוסף.
למה?ובכל זאת אם הביאו להלכה, משמע שדעתו כך.
אז?וב"י זה עדיין לא שו"ע.
אתה מוזמן לחפש עוד דוגמאות לצד השני...אם זה היה כל כך פשוט בספרי הגר"ע שהוא מביא שו"ע ורמ"א כשתי דעות בעילום שם, היית מוצא מזמן דוגמא מתאימה, ולא מתווכח לאורך 5 עמודים על דוגמא לא מתאימה.
אני לא בקיא בעל פה בכל ספריו.ואם זה היה כל כך פשוט בספרי הגר"ע שהוא מביא שו"ע ורמ"א כשתי דעות בעילום שם, היית מוצא מזמן דוגמא מתאימה,
הוא הביא סתם ויש, והסביר שה"יש אומרים" מקילים רק לא בפני ע"ה
יאמר לי כבודו באיזה עדה מעדות המזרח נהגו לפי שיטת פסיקה זו ? בבבל ? במרוקו? בטוניסיה ? בחלב ? בירושלים ? בטורכיה? לא ידוע לימחילה מכת"ר אבל דיבורים כעין אלה זה שטויות והבלים.
בא תגדיר בדיוק מהי ה"שיטת פסיקה שלו המשונה"???לפי שיטת פסיקה זו
כבר נטחן נושא זה.בא תגדיר בדיוק מהי ה"שיטת פסיקה שלו המשונה"???
באמת נטחן.כבר נטחן נושא זה.
אולי יותר משאר אחרונים, אבל לא נגד ראשונים. (כגון מכניע זדים, לברך אחרי ההדלקה ועוד)ואח"כ מצחיק לראות בעין יצחק שקבלנו הוראות החיד"א
גם לך!טוב, בכל מקרה אני מאחל לך שנה טובה, כתיבה וחתימה טובה
כל הוגה בספרי הפוסקים הספרדיים העיקריים רואה שמרן הגרע"י זצ"ל שינה ממסורות הפסיקה וייסד שיטה משלו.מחילה מכת"ר אבל דיבורים כעין אלה זה שטויות והבלים.