כי הוא פוסק נגד כל הראשונים שפוסקים שאין בישול אחר בישול בלח.השו"ע בסי' רנג אסר גם מים שבשלו לתת בקדירה.
אבל כאשר יש צירופים נוספים והוא מיעוט ולא ניח"ל וכו', א"ש.
נערך לאחרונה:
כי הוא פוסק נגד כל הראשונים שפוסקים שאין בישול אחר בישול בלח.השו"ע בסי' רנג אסר גם מים שבשלו לתת בקדירה.
הוא פוסק שיש בישול,כי הוא פוסק נגד כל הראשונים שאין בישול אחר בישול בלח.
אבל כאשר יש צירופים נוספים והוא מיעוט ולא ניח"ל וכו', א"ש.
אז גם מרק נתיר לחמם. מה זה משנה מיעוט או רוב?כשאצלי הרוטב הוא יד סולדת אני מחכה שהוא יתקרר מעט. אין לי עניין שיהיה יד סולדת, אלא רק חם...
תשובה: כיון שביבש אין בישול אחר בישול, וביבש א"א שיהיה יבש מאה אחוז, שהרי אין בשר בלא ציר. לכך יש חילוק בין מיעוט לרוב.אז גם מרק נתיר לחמם. מה זה משנה מיעוט או רוב?
אתה משווה בין המיעוט שיש בכל דבר יבש שהוא מעט מן המעט לבין כשיש 'מיעוט' רוטב שהוא בעצם לא כ"כ מועט?תשובה: כיון שביבש אין בישול אחר בישול, וביבש א"א שיהיה יבש מאה אחוז, שהרי אין בשר בלא ציר. לכך יש חילוק בין מיעוט לרוב.
זה לא עונה על הטענה של @אברימי .תשובה: כיון שביבש אין בישול אחר בישול, וביבש א"א שיהיה יבש מאה אחוז, שהרי אין בשר בלא ציר. לכך יש חילוק בין מיעוט לרוב.
בודאי שההסתכלות היא על העיקר, והעיקר הוא הדג.אתה משווה בין המיעוט שיש בכל דבר יבש שהוא מעט מן המעט לבין כשיש 'מיעוט' רוטב שהוא בעצם לא כ"כ מועט?
עוד שום פוסק לא אמר סברא זו שמסתכלים על העיקרבודאי שההסתכלות היא על העיקר, והעיקר הוא הדג.
שמגישים בקערה מרכזית דגים בדר"כ לוקחים את הדג, וגם אם יש שלוקחים מהרוטב, עדיין עיקר מטרת החימום, הוא היבש - הדג.
היכן הזכיר כלל זה מרן הב"י.זה כלל של מרן הב''י שמביאו כמה פעמים אילו ראה פלוני דברי הגאונים וכו '
העיקר היינו הרוב, שכוונתו המחמם הוא על הרוב, שבדר"כ הוא העיקר.עוד שום פוסק לא אמר סברא זו שמסתכלים על העיקר
כלומר, אם מחמם אורז עם אפונה או גזר וכדומה - כונתו שיהיה חם רק האורז. המיעוט לא מעניין אותו.העיקר היינו הרוב, שכוונתו המחמם הוא על הרוב, שבדר"כ הוא העיקר.
אז אם יש לי מרק ירקות ואני אוכל רק את הירקות, כלומר אחרי שהמרק מתחמם אני מוציא את הירקון ואוכל אותם לבד, יהיה לי מותר לחמם את המרק עם הירקות?בודאי שההסתכלות היא על העיקר, והעיקר הוא הדג.
שמגישים בקערה מרכזית דגים בדר"כ לוקחים את הדג, וגם אם יש שלוקחים מהרוטב, עדיין עיקר מטרת החימום, הוא היבש - הדג.
אנו מדברים על מהות התבשיל, מרק ירקות העיקר זה גם המרק וגם הירקות. כך שגם אם הוא מתכוון לירקות בלבד א"א להתעלם מהמרק, כי ודאי יש גם מי שמחמם את המרק בשביל המרק.אז אם יש לי מרק ירקות ואני אוכל רק את הירקות, כלומר אחרי שהמרק מתחמם אני מוציא את הירקון ואוכל אותם לבד, יהיה לי מותר לחמם את המרק עם הירקות?
מפורש בבאה"ל ר"ס קעח שמחדר לחדר לא הוי שינוי מקוםמתוך ההקדמה לספר 'הליכות חיים'
הצג קובץ מצורף 1770
צ"ע, האם יציאה מהסלון למטבח היא שינוי מקום למי שלא כיון?
למשל אם אכלתי בסלון תפוח ויצאתי למטבח והבאתי מהמקרר אגס וחזרתי לסלון, האם צריך לחזור ולברך שוב??
פשוט וברור, שכיון שידעו שיצטרכו לילך למטבח ליטול ידיים, לית מי דיימר דהוי שינוי מקום. וצע"ג בצע"ר.מפורש בבאה"ל ר"ס קעח שמחדר לחדר לא הוי שינוי מקום
וכ' האחרונים דבזמנינו זה ק"ו, כיון שאין רגילים לשבת במקו"א וזה עוד לפני עידן הפל' הנייד
וראה במאמר המצורף בתוך דבריורוב הרשימה אינה מדויקת כלל, ויש שמה עירבובי דברים שאינם קשורים לענין קבלת הוראות מרן, והרבה מהמקורות שם זה חכמים שכ' בשבחו של מרן, ובמקומות אחרים חולקים על מרן כגון שמחמירים נגד מרן, ומצטטים מדבריהם חצאי אמיתות.
ויש דוגמאות רבות לכך.
אנקוט אחת.
משתמשים בחקרי לב להשביח מקחו של מרן, בעוד שהחק"ל עצמו בעשרות מקומות מחמיר נגד מרן, ולא הבינו דבריו כלל ורק מעתיקים חצאי דברים.
וכן בעוד עשרות מגדולי רבותינו.
משתמשים בהגר"ח פאלגי' להסביר כמה קיבלנו הוראות מרן, ולא האריז"ל, ומצטטים דברים בשמו שלא עושים כמו המקובלים, וזה חוזר ע"ע בהרבה מקומות,
אבל מה לעשות שהגרח"פ אוחז בבירור שקיבלנו הוראות האריז"ל יותר ממרן, ורק "שאר מקובלים" לא עושים כמותם,
ויש בגליון ספרי הערות למכביר על ס' זה המלא בשגיאות הסיטוריות עובדתיות חמורות.
טענות קשות וחמורות מאודוראה במאמר המצורף בתוך דבריו