מי הקים את מעיין החינוך התורני?

• יוזם האשכול יוזם האשכול יעקבי
  • תאריך התחלה תאריך התחלה
בעולם מתוקן, המו"צ לא היה מחוייב להגר"ע יוסף, ולא להגרב"צ אבא שאול, ולא להגר"ש משאש, אלא היה לו את דרכו ושיטתו בהלכה, וכך היה פוסק, ומי שהיה הולך איתו לא היה "טועה" ולא היה "מבולבל" כלל.

בעולם משובש ומקולקל, המו"צ מוכרח לפסוק כהגר"ע יוסף פן יבולע לו, ופן ישאר מו"צ בכל ימי חייו ולא יתקדם לשום מקום, ופן ידברו עליו סרה בשיעור ביזדים, ואת כל ההלכות הוא משריש לילדים מגיל קטן, בדיוק כמו בצפון קוריאה, שחוץ מהמנהיג העליון אין שום דבר, אפשר לסגור את כל הספרים ואין טעם ללמוד כי ממילא אי אפשר לחלוק.
אתה שוב לא עונה לענין, למה זה עדיף לשיטתך שאסור "לכפות", וכי לכפות את הפסק של המוץ כן בסדר? אז למה גרע הגרע"י יותר מאשר המוץ?
מלבד ששוב אני אומר זה לא רלוונטי ללמד את התלמדים על םי איזה מו"ץ שלא חיבר שום דבר.

את ספר ההלכות שלומדים בת"ת כותב רב מסויים. בדרך כלל סתם מלקט שאוסף הלכות מתוך ילקוט יוסף וכדו', מפני שחייבים לפסוק כהגר"ע יוסף שהוא הקים את הת"ת כידוע.

ובעולם מתוקן, היו פונים לאחד המו"צים שיכתוב את הספר, ולא מחייבים אותו לפסוק כרב פלוני בדוקא.
אין שום הגיון במה שאתה אומר, למה "לכפות" את השיטה בהלכה של איזה מו"ץ בן ארבעים שנה, כשיש גדולי הפוסקים שחיברו ספרים על הלכות מצויות ואפשר ללמד מתוכם בקלות???
מעתה, יש רק כמה פוסקים לבחור מהם כפי שכבר אמרנו והם הגרע"י הגרב"צ והבן איש חי.
ומעתה, לדעתי מובן למה הגרע"י הכי מתאים וכמו שהסברתי לעיל קחנו משם
זה הליך המחשבה הבריאה.

אם היית יודע את הנושא, לא היית צריך "לאבד זמן" עבורו. הרי זה דברים פשוטים וברורים, מה טעמם של הסוברים כן ומי הם (לא חייב להיות בקי בכולם).

המטרה היא לא להוכיח "שאתה מכיר את הסוגיא יותר ממני" אלא להוכיח שכמו שאתה מכיר את דעת הגר"ע יוסף שחשמל אסור ביו"ט, כך אתה מכיר את דעת החולקים וטעמם, ולא חושב שהם לא יודעים איך מיוצר חשמל, וכדו' שטויות והבלים.

וזו היתה דוגמא קטנה, כאמור.
קודם כל זה לא היה אני שכתבתי "שלא ידעו איך מיוצר חשמל" זה היה מישהו אחר בשם @מושיב יחידים אז אל תנסה לייצר בי משהו שלא היה ולא נברא.
ושנית הסיבה שלא עניתי זה כי אני משועבד לרצונות שלך שאתה זורק לי כי אתה רוצה להתנשאות בדבר שלא קשור לענין כלל וכלל. ולכן זה איבוד זמן גם אם זה לוקח שניה אחת. הבנת עכשיו?

כאשר הגר"ע יוסף החל למסור שיעורים ברבים ולחלוק על הבן איש חי, איזה ספרים הוא חיבר?
יא חביבי די כבר
והמוץ הזה יגיע כל יום לתלמוד תורה ללמד מפיו????
אתה באמת זורק שטויות שאין בהם כל הגיון.
עובדא שהיום לומדים בתלמודי תורה והישיבות מתוך ספרים עם הרב'ה.
לא מגיע איזה רב מיוחד עם פראק ללמד הלכות.

אתה שוב לא עונה לענין, למה זה עדיף לשיטתך שאסור "לכפות", וכי לכפות את הפסק של המוץ כן בסדר? אז למה גרע הגרע"י יותר מאשר המוץ?
מעתה, יש רק כמה פוסקים לבחור מהם כפי שכבר אמרנו והם הגרע"י הגרב"צ והבן איש חי.
ומעתה, לדעתי מובן למה הגרע"י הכי מתאים וכמו שהסברתי לעיל קחנו משם

אין צורך לכפול ולשלש את אותה התגובה, גם אין צורך להקדים בכל תגובה "אתה לא מבין, אתה לא עונה לענין", וכיו"ב הקדמות לגופו של אדם.

הענין הוא שהמו"צ לא יהיה מחוייב לשום פוסק, אלא יפסוק כראות עיניו, ולא נחייב אותו לפסוק כהגר"ע יוסף - שזוהי ההגדרה הפשוטה של כפיה.

בוודאי שבסופו של דבר ילדי הת"ת יקבלו ספר של פוסק מסויים, אבל זו לא כפיה כי לא הכרחנו את הפוסק כמי לפסוק.

אתה חוזר שוב ושוב שלדעתך הגר"ע הכי מתאים, אבל זוהי בדיוק ההגדרה של כפיה, אתה לא שם לב לזה כי אתה חי בתוך בועה.

קודם כל זה לא היה אני שכתבתי "שלא ידעו איך מיוצר חשמל" זה היה מישהו אחר בשם @מושיב יחידים אז אל תנסה לייצר בי משהו שלא היה ולא נברא.

אתה התחמקת, זה יותר גרוע. הוא לפחות ענה את התשובה הצפויה של כל חסידי הרב יצחק יוסף.

אתה לא רואה את הקישור בתגובה שלי? תתכבד לפתוח אותו ותראה במו עיניך את הסיסמה.
כן פתחתי כבר לפני הוציווי שלך וראיתי רק זה "ומבחינת הנחלת דרך ברורה בפסיקה".
וכי זאת סיסמא???
זה טענה שאני חושב שהיא אמת ואם אתה לא מבין אז אתה יכול לבקש שאני יסביר ויוכיח לך אבל תגיד שזה סיסמא

יא חביבי די כבר
והמוץ הזה יגיע כל יום לתלמוד תורה ללמד מפיו????
אתה באמת זורק שטויות שאין בהם כל הגיון.
עובדא שהיום לומדים בתלמודי תורה והישיבות מתוך ספרים עם הרב'ה לא מגיע איזה רב מיוחד עם פראק ללמד הלכות.

אנחנו לא עוסקים ברב שבא ללמד הלכות בת"ת אלא בספר הלכות, שהפוליטיקאים האחראים (אלה שקיבלו כח ממני וממך בקלפי) דואגים שיהיה אך ורק לפי פסקי הגר"ע יוסף.

וזו רק דוגמא קטנה, מדובר במסע תעמולה שלם שמתבטא בהרבה תחומים.

כן פתחתי כבר לפני הוציווי שלך וראיתי רק זה "ומבחינת הנחלת דרך ברורה בפסיקה".
וכי זאת סיסמא???
זה טענה שאני חושב שהיא אמת ואם אתה לא מבין אז אתה יכול לבקש שאני יסביר ויוכיח לך אבל תגיד שזה סיסמא

ברור שזו "טענה שאתה חושב שהיא אמת", אבל זו סיסמה בעלמא. ולהתחיל להתווכח על זה, למי היתה דרך ברורה בפסיקה, זה להוריד את רמת הדיון לרמת גן.

ברור שזו "טענה שאתה חושב שהיא אמת", אבל זו סיסמה בעלמא. ולהתחיל להתווכח על זה, למי היתה דרך ברורה בפסיקה, זה להוריד את רמת הדיון לרמת גן.
באמת??
לדון ולהוכיח מתוך הפסרים שחיברו הבן איש חי והאור לציון והרב עובדיה ושכל אחד יסיבר ויוכיח מי השאיר מורשת והנחלת דרך פסיקה ברורה לדורות כך שגם בדברים שלא כתב לעיהם יהיה יותר קרוב לדעת מה היה פוסק. זה להוריד את רמת הדיון????
אדרבה זוהי שיחת תלמידי חכמים.
אתה יכול להשתתף בדיון כזה בהבאת מקורות? אז לענות על זה אני יצטט משהו שאתה פעם כתבת לי:
"99 אחוז שלא". ו"סביר להניח שאתה גם לא יודע"....

חלמא טבא חזית. בוודאי שהספר "יביע אומר" התפרסם בקרב הת"ח בארץ ובעולם, וגם עשה רושם כביר, אבל מכאן ועד "התחילו פסקיו להתקבל" הדרך ארוכה.

אפשר להתחיל מהגרב"ב טולדנו עצמו, איזה מנהג הוא שינה ממה שנהג במרוקו בעקבות מה שפסק הגר"ע ביביע אומר...
בדיוק זה המשך הסיפור שבסןף לא אסתייע מילתא ונשאר הספר על כנו. אבל הספר הזה הוא זה לא הענין, אלא הרעיון שכבר אז הוא היה מוכר כהפוסק שיצא שמעו בכל העולם,

נערך לאחרונה:
זה בסדר גמור, הרי אם היה לך מה לענות היית משיב מיד ובקלי קלות, במקום לטרוח ולכתוב פוסט ארוך של גידופים ולהסביר כמה חצוף מצידי לשאול אותך שאלה פשוטה.

ולגופו של ענין כבר הסברתי מה רציתי להוכיח, ותודה לך שאישרת את דבריי.
לא ברור איך אושר אדרבה הוכח שעשית זאת רק להתנשאות ותו לא

יש לך טעות חמורה, אני לא נמצא במחנה מתנגדיו של הגר"ע יוסף, ואני חושב עליו הרבה דברים טובים, גם ברוב ההלכות אני פוסק כמותו, ויש לי בספריה "ילקוט יוסף" שאני מעיין בו לעת מצוא.

אבל לגופו של ענין אני תמיד נמצא בצד של האמת. ואם אני רואה שקר, אני מעיר עליו ולא בוש.
בזה אני די מסכים איתך שאין הלכה למשה מסיני אצל שום פוסק אחרון בעולם, וכפי שכבר כתבתי זאת על עצמי, שגם אני לא מקבל את דברי כהלל"מ.
אבל שוב אתה צריך להבין שבהנהגת הכלל, ובפרט ברשת שפרוס על פני מאות תלמודי תורה וישיבות, א"א שכל מנהל יעשה על פי איזה מו"ץ שיבחרל לעצמו זה כלל לא ריאלי אפילו. ואין בזה שום הגיון כלל וכלל מבחינה הלכתית או השקפתית. עדיין לא הסברת איך זה יותר הגיוני ועדיף מכך שפשוט ילכו על פי פוסק שכבר חיבר ספר כמו הבן איש חי או האור לציון או הרב עובדיה.

נערך לאחרונה:
אתה התחמקת, זה יותר גרוע. הוא לפחות ענה את התשובה הצפויה של כל חסידי הרב יצחק יוסף.
אני אמרתי מה שהרב עובדיה אמר ללא קשר להרב יצחק
זכותך להגיד שהרב עובדיה טעה אין לי בעיה
אך אל תסלף נתונים

ג. אינני יודע אם שמונים אחוז (לזרוק מספרים כל אחד יכול, ולא מן החכמה), אבל בהחלט רבים הולכים לאורו, בעיקר בגלל שלא מכירים פוסקים אחרים... והחדירו להם לראש במשך שנים ע"י תעמולה בלתי פוסקת, שאין עוד מלבדו.
ואלו שהלכו אחרי הבא"ח או אחר פוסקים אחרים (חיי אדם, קיצוש"ע, שו"ע הרב ועוד) זה היה מסיבות אחרות?

אלה סיפורי סבתא שאתה יכול לספר לילדה שלך לפני השינה. בפועל, בית הספר הליטאי מיועד לליטאים, ולא לספרדים שנדחפים לשם.

הם לא יכולים לסרב אבל בהחלט יכולים לעשות חיים קשים, וזה חלק מהחיים הקשים, להתפלל לא בנוסח שלך, וללמוד הלכות לא בנוסח שלך. תבוא בטענות רק לעצמך.

במאמר המוסגר, אני מאמין שאתה לא עד כדי כך טיפש, ואתה מבין היטב את החילוק הפשוט בין בית ספר שמיועד לספרדים לבין בית ספר שמיועד לאשכנזים.
בית יעקב זה בית ספר אזורי, המיועד לכל ילדות השכונה. העירייה בונה אותו, והחינוך העצמאי הם "זכייינים"!!! הא ותו לא מידי.

"היו מסובין יחד, ונתכוונו לצאת ידי חובת ברכת המוציא בברכת הבוצע, אין לשומעים לענות "ברוך הוא וברוך שמו" אחר הזכרת ה'".
בהערות מביא את החולקים, בהלכות כשרואה לנכון מביא, כשלא רואה לנכון להביא לא מביא. בדיוק כמו השו"ע, ובדיוק כמו כל ספר אחר.
אתה מה רואה לנכון זה ענין שלו, כמו של כל פוסק אחר שעשה כפי ראות עיניו.

והג'יהאד הזה מגיע מהציבור, רב שיעביר שיעורים בהלכה ולא יפסוק כהגר"ע יוסף, יקבל במהרה טלפון ממו"צ הקהילה, מרב העיר וכדו', שיעמיד אותו על מקומו למען "לא יבלבל את הציבור"...
נסחפת לגמרי.
אולי יש מקומות ספציפיים כאלו, ב"ה הייתי בהרבה ערים, והרבה רבנים מורים שלא כמו הרב עובדיה בכל מיני הלכות, ולא ערפו להם את הראש.

הגר"י כדורי היה ידוע כשתקן גדול, אבל בצעירותו של הגר"ע יוסף, כאשר היה עליו "עליהום" מפוסקי ומקובלי בבל שיצאו נגדו מחמת שחלק על פסקי הבן איש חי, יצא הרב כדורי מגדרו והעיר להגר"ע יוסף, שהיה אז בן 36, מה שהתפתח לקטטה פיזית.

היה זה בחורף שנת התשט"ז, ובעדות כתובה בכתב ידו של הרב כדורי, שאמינותה סבירה, מופיעה גרסתו של הרב כדורי: לאחר שהעיר לרב עובדיה על שהתבטא בזלזול נגד האר"י, "תיכף נתכעס והכה אותי על ראשי וניגש לקרוע גלימתי, ויצעק בקללות וחירופים וגידופים תצלנה אוזניים משמוע בחוצפא גדולה בבית הכנסת לפני הרבנים המקובלים, ואנשים שנתאספו לקול זעקותיו"...
שוב אתה חוזר על ההשמצה הזו, שלא הוכחה בשום מקום, ושוב מקורותיך הם עיתונים חילוניים שונאי דת. מענין למה אתה מתחבר למקורות כאלו?! והאם יש היתר לפי הדת להעתיק כאלו דברים, שאם אינם נכונים זה הוצאת שם רע.

אגב, הגר"ע יוסף לא שתק לרב כדורי, וכתב עליו במחברתו:

"איש שמעולם היה צנוע בירכתי ביתו ולא קינא קנאת ה' מעולם על גופי עבירות והפעם יצא מגדרו, ועליו יכונו דברי מרן בשו"ת בית יוסף אבן העזר דיני כתובות סימן יד בד"ה והקנאה. והאיש הזה עוסק בכריכת ספרים ובסגולות וקמיעין, ותו לא מידי" (קונטרס דברי ריבות להגר"ע יוסף, מובא במאמרו של בנימין לאו בספר 'אורתודוקסיה יהודית: היבטים חדשים').

ולהלן דברי מרן הבית יוסף שם:

"והקנאה הזאת שהוא לובש בדבר הפשוט להתיר, הוה ליה לקנאה נגד שום אדם שעובר עבירה, אבל מאחר שעד היום לא נשמע שקנא על שום דבר עבירה ועתה אומר שמקנא לייסר את מי שעשה מעשה בהוראת חכמים שלמים וכן רבים, הכל יכירו וידעו כי אין זה כי אם אהבת הניצוח, ולכן יחוס על כבוד תורתו ולא יחזיק עוד במחלוקת".
מה אתה עונה על זה?

זהו תימצות מדוייק של חוסר הידע בנדון. וזה מה שקורה למי שהידע שלו מסתכם בשיעור ביזדים, הוא נותר בור ועם הארץ.

לשיטתך גם לא מובן כיצד הגר"ע כתב שיש להם על מי לסמוך, על מי יסמכו? על מי שלא הבין איך מיוצר חשמל? ומה שייך "לחלוק" על זה כאשר מדובר בחוסר הבנה בחשמל?

להרחבת הידע המצומצם שלך, עיין כאן.
כנראה שגם הידע שלו מסתכם בשיעור ביזדים:
1764334489007.png

ראשי תחתית