באנר תרומה

אקדח לכל אברך

אקדח לכל אברך

• מומלץ מאוד

הצבעות: 12 42.9%
  • קניתי גם לאשתי

הצבעות: 6 21.4%
  • אין לי אקדח, אז אני נגד

הצבעות: 4 14.3%
  • כדאי שיהיה בכספת

הצבעות: 6 21.4%

• מספר המצביעים כולל
    28
פשוט שהבינו שתורה מגנא ומצלא ולהוציא רשיון לאקדח וכו' זה מעבר להשתדלות

כנראה גם שבט לוי הראש לא הבינו שהתורה מגנא ומצלא, ולכן לכל אחד היתה חרב אישית, כמבואר בתורה "ויאמר להם כה אמר ה' אלהי ישראל שימו איש חרבו על ירכו עברו ושובו משער לשער במחנה והרגו איש את אחיו ואיש את רעהו ואיש את קרובו"...

וכנראה גם דוד המלך לא הבין, ולכן חרבו היתה על ירכו...

רק לאברך המודרני בשנת תשפ"ו שהסלולרי על ירכו (הכשר כמובן, רק כשר. עם צינתוקים כשרים ושיחות כשרות ומיותרות) וכוס קפה בידו, לאברך כזה אפעס לא מתאים אקדח בחגורה כי זה מעבר להשתדלות, והתורה מגנא ומצלא.

וגדולי ישראל שבדורות הקודמים "לא הבינו" שהתורה מגנא ומצלא?
חוץ משתים שלושה סיפורים שהובאו לעיל לא ראינו ולא שמענו כזה דבר אצל כל גדולי ישראל ללא יוצא מן הכלל.
אני לא יודע מה הם הבינו ומה היה שם בדיוק.
אני רק יודע מה אני מבין שאני לא צריך להיות חכם יותר מידי מגדולי ישראל שאנחנו הולכים לאורם.
כנראה גם שבט לוי הראש לא הבינו שהתורה מגנא ומצלא, ולכן לכל אחד היתה חרב אישית, כמבואר בתורה "ויאמר להם כה אמר ה' אלהי ישראל שימו איש חרבו על ירכו עברו ושובו משער לשער במחנה והרגו איש את אחיו ואיש את רעהו ואיש את קרובו"...

וכנראה גם דוד המלך לא הבין, ולכן חרבו היתה על ירכו...

רק לאברך המודרני בשנת תשפ"ו שהסלולרי על ירכו (הכשר כמובן, רק כשר. עם צינתוקים כשרים ושיחות כשרות ומיותרות) וכוס קפה בידו, לאברך כזה אפעס לא מתאים אקדח בחגורה כי זה מעבר להשתדלות, והתורה מגנא ומצלא.
לאברך המודרני שהממוצע שהוא יתקע במחבל הוא פעם אחת בחיים (אם לא פחות) אין צריך השתדלות כזאת.

ואדרבה יש סיכוי של עשרות אחוזים יותר למוות בתאונת דרכים...
אז קדימה לקנות רכב חשמלי 2025 עם 04 בסוף שיש לו מערכות בטיחות מתקדמת וכך לצמצם את הסכנה...

שהממוצע שהוא יתקע במחבל הוא פעם אחת בחיים

אם יגור בשוויץ.

אבל לצערנו בארץ ישראל זה נחוץ, לפחות להחזיק בכספת על כל מקרה שלא יבוא. וכמובן, אם הולך למקומות שהם בחזקת סכנה כמו הרובע היהודי וכדו'.

גם מתפללי בית הכנסת בהר נוף נתקלו פעם אחת בחיים במחבל, והיתה זו להם הפעם האחרונה.

ונשאלת השאלה,
לא יודע מה אמר לפני שנתיים באיזה תכנית רדיו במשך 20 שניות. (אם זה ההקלטה הזאת, אני לא יכול לשמוע כרגע)

אני יודע שדיברתי עימו לפני שלושה שבועות ואמר לי איפה אתה גר? אמרתי לו במעלה אדומים ואפ"ה אמר שאני לא צריך לעשות רשיון לנשק.
אם יגור בשוויץ.
אתה מוזמן לשאול את חברי הפורום כאן...
מישהו פה נתקל במחבל בתקופת חיותו??
אבל לצערנו בארץ ישראל זה נחוץ, לפחות להחזיק בכספת על כל מקרה שלא יבוא. וכמובן, אם הולך למקומות שהם בחזקת סכנה כמו הרובע היהודי וכדו'.

גם מתפללי בית הכנסת בהר נוף נתקלו פעם אחת בחיים במחבל, והיתה זו להם הפעם האחרונה.
כבר כתבתי לעיל, יש יותר סיכויים פי כמה וכמה למוות בתאונת דרכים...
ואדרבה יש סיכוי של עשרות אחוזים יותר למוות בתאונת דרכים...
אז קדימה לקנות רכב חשמלי 2025 עם 04 בסוף שיש לו מערכות בטיחות מתקדמת וכך לצמצם את הסכנה...

אז קדימה לקנות רכב חשמלי 2025 עם 04 בסוף שיש לו מערכות בטיחות מתקדמת וכך לצמצם את הסכנה

אה"נ, לא הבנתי מה רצית לומר בזה. גם לא הבנתי מה מיוחד ברכב חשמלי, וכי ברכב בנזין אין מערכות בטיחות מתקדמות?

קח לדוגמא מיצובישי אאוטלנדר, בנזין מלא:
  • LKA – מערכת אקטיבית לשמירה על מרכז נתיב הכוללת תיקון הגה.
  • LDP – מערכת אקטיבית למניעת סטייה מנתיב.
  • BSI – מערכת אקטיבית למניעת התנגשות צד בשטח מת.
  • TJA – מערכת עזר לזחילה בפקק.
  • RSA – מערכת עזר לנהג להתרעה על השארת ילדים ברכב.
  • FCM – בלימה אוטונומית במצב חירום המבוססת על שילוב של מצלמה ורדאר לזיהוי וניטור רכבים והולכי רגל.
  • BSW – מערכת לזיהוי רכבים בשטח מת על ידי רדאר אחורי.
  • LDW - מערכת התראה על סטיה מנתיב באמצעות התראה קולית וויזואלית.
  • AHB – מערכת לשליטה אוטומטית לאורות גבוהים המזהה תנועה המגיעה ממול ומשנה את אלומת התאורה בפנסים כדי למנוע סנוור.
  • RCTA - רדאר אחורי המספק התראה על תנועה חוצה בעת נסיעה לאחור בשילוב Rear AEB -בלימת חירום אוטונומית בעת בנסיעה לאחור.
  • ACC - בקרת שיוט אדפטיבית לשמירה קבועה ומוגדרת מראש של מהירות ומרחק מהרכב מלפנים עד לעצירה מלאה בעת הצורך.
  • DAA - מערכת התראה ערנות נהג.
  • RAEB - בלימת חירום אוטונומית בנסיעה לאחור: בולמת את הרכב במקרה של סכנה מאחור.
  • HDC - בקרת ירידה במורד: שומרת על מהירות קבועה בירידות תלולות ללא צורך בלחיצה על הבלמים.
  • S-AWC - שליטה דינמית על כל גלגל בנפרד לשיפור יציבות ויכולת בלימה, זמינה בדגמי 4X4.
כמו כן, מיצובישי אאוטלנדר מצויד ב־11 כריות אוויר, וזה נתון מרשים במיוחד בקטגוריית רכבי הפנאי-שטח:
- 2 כריות קדמיות – לנהג ולנוסע שלצידו,
- 2 כריות צד – בצידי המושבים הקדמיים,
- 2 כריות צד אחוריות – בצידי המושבים האחוריים,
- 2 כריות וילון – לאורך חלונות הצד, להגנה על ראש הנוסעים הקדמיים והאחוריים,
- 1 כרית לברכיים של הנהג,
- 2 כריות מרכזיות בין הנהג לנוסע – למניעת פגיעות ביניהם במקרה של תאונה צידית.

לא יודע מה אמר לפני שנתיים באיזה תכנית רדיו במשך 20 שניות. (אם זה ההקלטה הזאת, אני לא יכול לשמוע כרגע)
מאי נפק"מ כמה זמן ארך לו להגיד את ההלכה הזו?
אני יודע שדיברתי עימו לפני שלושה שבועות ואמר לי איפה אתה גר? אמרתי לו במעלה אדומים ואפ"ה אמר שאני לא צריך לעשות רשיון לנשק.
אז אתה קיבלת הוראה אישית לעצמך. שכוייח. כיצד זה סותר את הוראתו לכלל הציבור?
אתה מוזמן לשאול את חברי הפורום כאן...
מישהו פה נתקל במחבל בתקופת חיותו??

כבר כתבתי לעיל, יש יותר סיכויים פי כמה וכמה למוות בתאונת דרכים...
אותי לימדו שצריך לשמוע בקול מורי ורבי גם אם אני לא מבין, קל וחומר כאשר הדברים ברורים.

גם בהקלטה הוא לא אמר שחובה על כל אברך. הוא רק אמר שמצווה רבה היא, ובגדר השתדלות (דלא כדבריך, תלמיד המבעט ברבותיו).

אה"נ, לא הבנתי מה רצית לומר בזה. גם לא הבנתי מה מיוחד ברכב חשמלי, וכי ברכב בנזין אין מערכות בטיחות מתקדמות?
הדגש לא היה על החשמלי או על השנה...
הדגש היה שתשקיע על רכב עשרות אלפי שקלים לבטיחות שלך שיש יותר סיכוי שיהיה לך תאונת דרכים מאשר תפגש במחבל...
מאי נפק"מ כמה זמן ארך לו להגיד את ההלכה הזו?
אין נפק"מ, זה המציאות.
אותי לימדו שצריך לשמוע בקול מורי ורבי גם אם אני לא מבין, קל וחומר כאשר הדברים ברורים.
תלמיד המבעט ברבותיו).
הוא לא מורי ורבי... (כמו שכתבתי עשרות פעמים)
אז זהו התירוץ שלך? 20 שניות לא נחשב?
לא.
המשנה האחרונה שלו שישבתי איתו כמה דקות ודיברתי איתו יותר חשובה ממה שאמר לפני שנתיים.

הדגש היה שתשקיע על רכב עשרות אלפי שקלים לבטיחות שלך שיש יותר סיכוי שיהיה לך תאונת דרכים מאשר תפגש במחבל...

אין ענין להשקיע בדבר מסויים, צריך לעשות השתדלות בכל דבר. וכאשר הורה מרן הראשון לציון רבי יצחק יוסף, שזו השתדלות ראויה ומצווה רבה לכל אברך להחזיק אקדח.

המשנה האחרונה שלו שישבתי איתו כמה דקות ודיברתי איתו יותר חשובה ממה שאמר לפני שנתיים

אז גם כאן הוא "חזר בו"? נפלא...

ולשיטתך מה שהוא הורה לניק עלום שם עדיף ממה שהורה לכלל ישראל ברדיו?

אין ענין להשקיע בדבר מסויים, צריך לעשות השתדלות בכל דבר. וכאשר הורה מרן הראשון לציון רבי יצחק יוסף, שזו השתדלות ראויה ומצווה רבה לכל אברך להחזיק אקדח.
ומה הנפק"מ?

למות בתאונת דרכים יש הרבה יותר סיכויים מלמות ע"י מחבל.
אז כמו שאתה משקיע חמשת אלפים שקל בהוצאת רשיון וקניית אקדח, תשקיע כמה עשרות אלפי שקלים בקניית רכב יותר בטוח שהסכנה בו יותר גדולה.

מעשיך מוכיחים, ההכחשה הזו הופכת אותך ללעג וקלס.
כן אמרו לי זאת כמה פעמים...
אסור ללמד זכות על מי שהוא לא רבך...

(ובכוונתי שהוא לא מורי ורבי היא שיש רב שאם יורה לי אחרת ממה שכתוב בספרי מרן שליט"א אני יעשה כדבריו)

ולשיטתך מה שהוא הורה לניק עלום שם עדיף ממה שהורה לכלל ישראל ברדיו?
אני הוא הניק העלום וזכותו המליאה של הניק העלום לעשות כפי שהורה לו.

אתה שבכל מקרה לא הולך כפסיקותיו של הרב יצחק זה לא מחייב כלום...
תעשה כרצונך...
אני אומר מה שאני חושב.

ראשי תחתית