אקדח לכל אברך

• יוזם האשכול יוזם האשכול מרוקאי
  • תאריך התחלה תאריך התחלה
  • מומלץ

אקדח לכל אברך

• מומלץ מאוד

הצבעות: 18 41.9%
  • קניתי גם לאשתי

הצבעות: 10 23.3%
  • אין לי אקדח, אז אני נגד

הצבעות: 9 20.9%
  • כדאי שיהיה בכספת

הצבעות: 6 14.0%

• מספר המצביעים כולל
    43
אתה שבכל מקרה לא הולך כפסיקותיו של הרב יצחק זה לא מחייב כלום

אני הולך כפסיקותיו (היינו כפסיקות אביו) ברוב המקרים, למעט מה שחלק עליו הגר"ש משאש ועוד.

שום דבר אינו "מחייב" (וגם הרב יצחק יוסף לא חייב, כך שכלל לא מובן מה אתה רוצה) אבל היכן שנראים דבריו, למה לא נלך כמותו?

כן אמרו לי זאת כמה פעמים...
אסור ללמד זכות על מי שהוא לא רבך...
(ובכוונתי שהוא לא מורי ורבי היא שיש רב שאם יורה לי אחרת ממה שכתוב בספרי מרן שליט"א אני יעשה כדבריו)

יש "ללמד זכות" ויש להשתטח בפישוט ידיים ורגליים לאורך ולרוחב.

ועם הבובקעס האלה אולי תצליח לשכנע את עצמך שאתה לא חסיד שלו.

אבל היכן שנראים דבריו, למה לא נלך כמותו?
אם דבריו שאמר ברדיו נראים לך תלך כמוהו.
יש "ללמד זכות" ויש להשתטח בפישוט ידיים ורגליים לאורך ולרוחב.

ועם הבובקעס האלה אולי תצליח לשכנע את עצמך שאתה לא חסיד שלו.
אין לי שום מטרה או צורך לשכנע אותי או אותך.
אתה לא אומר מה שאתה חושב, אתה מנסה להתעלם מפסיקתו לכלל ישראל ע"י עדות אנונימית בשמו. זו גם גישה ילדותית וגם זלזול בכולנו.
לא מתעלם כלל.
לדידי יותר נכון מה שהוא נוהג בעצמו.

אז עכשיו הוא גם צבוע, אחד בפה ואחד בלב?

דעת לנבון נקל שיש הבדל גדול בינך לבינו. והוא גם מוקף אנשים בדרך כלל, אם אינני טועה יש עליו גם שמירה.

זה היה הדיווח האחרון, אבל יש עוד הרבה דיווחים משנים קודמות על אבטחה סביב הרב יצחק יוסף, בכל פעם בגלל סיפור אחר.

אה"נ, לא הבנתי מה רצית לומר בזה. גם לא הבנתי מה מיוחד ברכב חשמלי, וכי ברכב בנזין אין מערכות בטיחות מתקדמות?

קח לדוגמא מיצובישי אאוטלנדר, בנזין מלא:
  • LKA – מערכת אקטיבית לשמירה על מרכז נתיב הכוללת תיקון הגה.
  • LDP – מערכת אקטיבית למניעת סטייה מנתיב.
  • BSI – מערכת אקטיבית למניעת התנגשות צד בשטח מת.
  • TJA – מערכת עזר לזחילה בפקק.
  • RSA – מערכת עזר לנהג להתרעה על השארת ילדים ברכב.
  • FCM – בלימה אוטונומית במצב חירום המבוססת על שילוב של מצלמה ורדאר לזיהוי וניטור רכבים והולכי רגל.
  • BSW – מערכת לזיהוי רכבים בשטח מת על ידי רדאר אחורי.
  • LDW - מערכת התראה על סטיה מנתיב באמצעות התראה קולית וויזואלית.
  • AHB – מערכת לשליטה אוטומטית לאורות גבוהים המזהה תנועה המגיעה ממול ומשנה את אלומת התאורה בפנסים כדי למנוע סנוור.
  • RCTA - רדאר אחורי המספק התראה על תנועה חוצה בעת נסיעה לאחור בשילוב Rear AEB -בלימת חירום אוטונומית בעת בנסיעה לאחור.
  • ACC - בקרת שיוט אדפטיבית לשמירה קבועה ומוגדרת מראש של מהירות ומרחק מהרכב מלפנים עד לעצירה מלאה בעת הצורך.
  • DAA - מערכת התראה ערנות נהג.
  • RAEB - בלימת חירום אוטונומית בנסיעה לאחור: בולמת את הרכב במקרה של סכנה מאחור.
  • HDC - בקרת ירידה במורד: שומרת על מהירות קבועה בירידות תלולות ללא צורך בלחיצה על הבלמים.
  • S-AWC - שליטה דינמית על כל גלגל בנפרד לשיפור יציבות ויכולת בלימה, זמינה בדגמי 4X4.
כמו כן, מיצובישי אאוטלנדר מצויד ב־11 כריות אוויר, וזה נתון מרשים במיוחד בקטגוריית רכבי הפנאי-שטח:
- 2 כריות קדמיות – לנהג ולנוסע שלצידו,
- 2 כריות צד – בצידי המושבים הקדמיים,
- 2 כריות צד אחוריות – בצידי המושבים האחוריים,
- 2 כריות וילון – לאורך חלונות הצד, להגנה על ראש הנוסעים הקדמיים והאחוריים,
- 1 כרית לברכיים של הנהג,
- 2 כריות מרכזיות בין הנהג לנוסע – למניעת פגיעות ביניהם במקרה של תאונה צידית.
חשבתי שאתה חזק רק בלימוד
עכשיו אני רואה שאתה חזק בכל תחום!!

אתה מהאו"ם? אין לך דעה בענין?

איך נעלם מעיניך פסוק מפורש בתורה, "כה אמר ה' אלהי ישראל, שימו איש חרבו על ירכו, עברו ושובו משער לשער במחנה והרגו איש את אחיו ואיש את רעהו ואיש את קרובו" (כזכור, מדובר בשבט לוי שהיו האברכים והבני ישיבות...)

מפורש בפסוק, וכך מבין כל בן חמש למקרא, שלכל אחד היתה חרב אישית (מה שנקרא בימינו - אקדח), וכל מה שנדרש מהם הוא רק לחגור את החרב על הירך (מה שנקרא בימינו נרתיק עם תפס לחגורה) ולהרוג את מי שצריך.

נכון הדבר שבימינו אם אברך או ראש ישיבה יסתובב עם אקדח בחגורה זה יהיה ספאסט נישט, אבל כאשר השעה מחייבת ותושבי ארץ ישראל לא רוצים להיות במצב של לשבת בבית ולחכות לרוצח שידפוק בדלת כאשר אין להם שום דרך להתגונן מפניו, כאשר ישבו תושבי שדרות באותה שבת שחורה, ההכרח לא יגונה (ואפשר להסליק את האקדח בחליפה, או להחביאו בכספת לעת הצורך, אין צורך בפרסומי ניסא).

ובוודאי שכל אחד צריך לעשות השתדלות מינימלית כפי יכולתו, כשם שמשתדל בפרנסה כך על אחת כמה וכמה להשתדל בפיקוח נפש, ואם נמצא במקום סכנה ישא עליו אקדח ויגן על עצמו ועל אחרים במידת האפשר. ויהודים כשרים זוכרים תמיד שהתורה והמצוות מגינים עלינו והאקדח הוא השתדלות.
בהרבה מהמקרים האקדח פועל לרעת בעליו כמו שקרה כמה פעמים שבעל האקדח יצא להציל וירו עליו כי חשבו שהוא מחבל,
וראינו שלא ההשתדלות מצילה אלא השם שומר ואם נגזר עליו למות לא משנה איזה רובה יקח איתו,
מה גם שלא שמענו לרבותנו בעניין.

לא שמעת כי לא קראת את האשכול לפני שהגבת. ראה גם כאן, הקלטה של הרב יצחק יוסף שזו השתדלות ראויה.

האקדח פועל ב99 אחוז מהמקרים לטובת בעליו, ובאחוז אחד יש טעויות. הטעויות, כמו בשבוע האחרון, קורות בגלל שיצאו להציל אחרים, לא בגלל שישבו ברכב והגנו על עצמם. אם אתה מפחד מ"טעויות", שב בבית עם האקדח, או שב ברכב ותגן על עצמך במקרה שהמחבל יתקרב אליך ויכוון אליך אקדח.

בכל דבר אנו יודעים שהכל נגזר משמים, ובכל זאת עושים השתדלות.

כמדומה לי, שהרב יצחק עצמו וכן בניו חתניו ונכדיו לא לקחו אקדח.
(בהודעתי זו משום הבעת דעה אישית בעניין לשום צד!!!).

הרב יצחק לא יכול לשאת עליו אקדח, בגלל הגלימה. ולשלוף את האקדח מתחת הגלימה זה לא מעשי.

בניו וחתניו ונכדיו - לא ברור שהם יכולים להוציא רישיון לאקדח, ואף אם הם יכולים, ולא ברור אם יש להם את הרצון להחזיק אקדח. זה ענין אישי של כל אקדח, לא קשור ל"דוגמא אישית".

בפרט שיש כאן מימד נוסף של 'נראות', פאסט נישט.

הרב יצחק לא יכול לשאת עליו אקדח, בגלל הגלימה. ולשלוף את האקדח מתחת הגלימה זה לא מעשי.

בניו וחתניו ונכדיו - לא ברור שהם יכולים להוציא רישיון לאקדח, ואף אם הם יכולים, ולא ברור אם יש להם את הרצון להחזיק אקדח. זה ענין אישי של כל אקדח, לא קשור ל"דוגמא אישית".

בפרט שיש כאן מימד נוסף של 'נראות', פאסט נישט.

יפה, זה ענין אישי של כל אדם !!!

ויש כאן מימד של נראות, ויש כאן מימד של תפיסת עולם, חברה, הרגשה וכו' וכו'.

כך שזה לא שחור לבן.

ויש גם תפיסת עולם לאידך, ששוללת את זה לגמרי מחמת סיבות כאלו ואחרות. - כך שגם אם אולי זו לא תפיסת עולמם של הרב יצחק והרב מראדז'ין, אבל זו בהחלט תפיסת עולמם של הרבה הרבה רבנים שלא לקחו באופן עקרוני, ולא הורו ואפי' אסרו על תלמידיהם לקחת.

אבל זו בהחלט תפיסת עולמם של הרבה הרבה רבנים שלא לקחו באופן עקרוני, ולא הורו ואפי' אסרו על תלמידיהם לקחת.

נא לכתוב ברחל בתך הקטנה, ולא בסיסמאות. מי הם "הרבה רבנים" שאסרו על תלמידיהם לרכוש אקדח, ומאי שנא משבט הלוי שכל אחד מהם חגר חרבו על ירכו?

היתה לך הוה אמינא אחרת?

הויכוח פה באשכול, והנחרצות של הדברים נשמעו לי כהו"א אחרת של הכותבים.

נא לכתוב ברחל בתך הקטנה, ולא בסיסמאות. מי הם "הרבה רבנים" שאסרו על תלמידיהם לרכוש אקדח, ומאי שנא משבט הלוי שכל אחד מהם חגר חרבו על ירכו?

השאלה למי אתה קורא רבנים ?
אצלי הרבה הרבה מראשי הישיבות שליט"א נחשבים רבנים, ונראה לי שהם, החל מהזקנים שבדור עד הדור של גילאי הביניים (שכאמור בעיני הם יותר גדולים מאלף בעלי תפקידים/משרות אחרים) לא מרשים לתלמידיהם לקחת.
ואת האברכים (כולל תלמידיהם) לא שמעתי שדוחפים לקחת. וגם נראה לי שאם ישאלו אותם, ההוראה הגורפת לא תהיה לקחת, ואדרבה ההוראה הגורפת תהיה קודם כל לא לקחת, ואם יווכחו על שואל ספיציפי שכאן זה מקרה חריג, ההוראה תהיה שונה.
גם מגדולי בעלי ההוראה וההלכה (מהחוג של בני התורה...) לא אומרים שצריך לקחת, ואילו תישאל השאלה בפניהם, לא נראה שהתשובה תהיה הרבה יותר שונה.
ולשאלתך מאי שנא משבט לוי, קודם כל תשאל אותם.

לא ידעתי שיש פה כ"כ הרבה מתנחלים מזרוחניקים🧙‍♂️
צריך לשאול רב אולי אסור להתכתב פה????.
איך לכזה הרבה חרדים יש לנשותיהם נשק??????????????
ושמא חשבו על רובה מים ולעולם כולם חרדים😃
א"נ עשו ליצנות מסקר כזה

לא ידעתי שיש פה כ"כ הרבה מתנחלים מזרוחניקים🧙‍♂️
צריך לשאול רב אולי אסור להתכתב פה????.
איך לכזה הרבה חרדים יש לנשותיהם נשק??????????????
ושמא חשבו על רובה מים ולעולם כולם חרדים😃
א"נ עשו ליצנות מסקר כזה

או הו, תריב איתה פעם אחת ותראה בדיוק מה יש לה.
אתה לא מכיר את הנשק הזה, קוראים לזה נשק יום הדין.
ואפשר לעשות את זה נש"ק, (נקודות של קדושה).
זכה נעשית לו עזר, לא זכה נעשית כנגדו.

אם חפצים אנו בשמירה על כלל ישראל
ידועים דברי מרנא החזו"א זיע"א שכמה שישראל יחזיקו יותר נשק כך יהיה יותר שפיכות דמים

אקדח לכל אברך​

• מומלץ מאוד
  • קניתי גם לאשתי
  • אין לי אקדח, אז אני נגד
  • כדאי שיהיה בכספת
אולי יש לי ואני נגד מה הקשר בין זה שאין לי
וא"כ תכתכבו יש לי ואני ממליץ

לצערנו פיגועים לא התחילו אתמול והיו כבר היו בתקופת רבותינו נ"ע
אשמח אם מי מהמשתתפים יביא מדבריהם הק' בעניין החזקת נשק ע"י אברכים ובני תורה

פיקו"נ!!!!
אשמח אם מישהו יביא עדות אישית מאברך ששאל את הרב יצחק והוא הורה לו להחזיק נשק
אם להוראה שלו מולך בהקלטה לציבור אתה לא מקשיב, אז לעדות של אברך אנונימי על הוראה אישית כן תקשיב?

אצלי הרבה הרבה מראשי הישיבות שליט"א נחשבים רבנים, ונראה לי שהם, החל מהזקנים שבדור עד הדור של גילאי הביניים (שכאמור בעיני הם יותר גדולים מאלף בעלי תפקידים/משרות אחרים) לא מרשים לתלמידיהם לקחת

אז אין לך שמות, רק ראשי ישיבות שלא מרשים לבחורים, כאילו שעל זה היה הנדון... איזה הוה אמינא יש שבחורים יחזיקו אקדח, ואיזה הוה אמינא שיהיה להם רישיון להחזיק אקדח?

ורוב האברכים ממילא לא ממשיכים להיות בקשר עם הראש ישיבה ולהתייעץ על כל צעד ושעל, לשם כך הם מתייעצים עם רב הקהילה / המו"צ המקומי.

וגם נראה לי שאם ישאלו אותם, ההוראה הגורפת לא תהיה לקחת

"נראה לי"...

גם הלשון "לקחת" היא לשון מגוחכת. לא מחלקים אקדחים. בקושי יש רישיונות במקומות מסויימים, בהנחה והאדם מתאים ואין איתו בעיה כלשהי, והעלות של אקדח היא 5000 וגם קורס הכשרה עולה כסף.

אם להוראה שלו מולך בהקלטה לציבור אתה לא מקשיב, אז לעדות של אברך אנונימי על הוראה אישית כן תקשיב?
יש הבדל בין הקלטה שהרבה פעמים לא נאמרת כהוראה למעשה אלא כדבר כללי
(הרבה פעמים זה לתקשורת וכדו')

אם חפצים אנו בשמירה על כלל ישראל
ידועים דברי מרנא החזו"א זיע"א שכמה שישראל יחזיקו יותר נשק כך יהיה יותר שפיכות דמים

החזו"א דיבר על הקמת ארגון כמו צה"ל שיצא וילחם בגויים, ועל זה אמר שהניסיון הוכיח שכך מתו יותר אנשים.

אבל אין שום קשר להחזקת אקדח לצורך הגנה עצמית במקומות המועדים לפורענות, וכי יהודי צריך לפשוט צווארו לשחיטה? לשבת בבית ולחכות שיוציאו אותו להורג, כמו שקרה בטבח תשפ"ד?

ועוד, שהחזו"א אמר במפורש ש"בדברים אלה קשה לומר דבר כללי".

1761122987246.png

ראשי תחתית